28 Haziran 2014 Cumartesi

Neden Yaz Lastiği

Yaz lastiklerini taktırma zamanı çoktan geldi. Hala kış lastiklerini, yaz lastikleri ile değiştirmeyi geciktirenler veya kış lastikleri ile yola devam etmeyi düşünenler varsa, Lassa'nın aşağıdaki bilgilendirmesini dikkatle okulalarını tavsiye ederiz.

Türkiye’nin en büyük otomobil lastiği üreticilerinden olan Lassa, sürücülere artık yaz lastiklerine geçmelerini öneriyor. Havalar ısındıkça yaz lastiklerinizi takmanız hem siz hem de lastikleriniz için en iyisi olacaktır. Kış lastikleri kış koşullarına çok daha uygunken, yaz lastikleri sıcak havalarda daha yüksek performans sergilemek üzere tasarlanır. Yaz lastiklerine zamanında dönmek sadece üstün performans sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yakıt tüketimini düşürür ve düzensiz yıpranmaya karşı daha dirençli olduğundan sırt desenlerinden kaynaklanan gürültüyü de azaltır. Lassa, Türkiye’de yaz lastiklerine geçmenin gerçekten önemli olduğunu kanıtlamak için kendi fabrikasında üretilen yaz lastiğini ve lamelli kış lastiğini kullanarak bir dizi kapsamlı firma içi (kapalı) testlerden* hem de JATMA (Japon Otomotiv Üreticileri Birliği) tarafından gerçekleştirilen testlerden ** faydalanmaktadır. Bu testler yaz lastiklerinin yaz koşullarında daha kısa fren mesafesi, daha düşük yakıt tüketimi, daha konforlu sürüş gibi bir dizi avantaja sahip olduğunu göstermektedir.
Daha kısa fren mesafesi.

Kuru Zemin Araç Hızı: 100 km/saat
Yaz Lastiği: 100 (endeks)
Kış Lastiği: 114 (endeks)

Islak Zemin Araç Hızı: 100 km/saat
Yaz Lastiği: 100 (endeks)
Kış Lastiği: 121 (endeks)














Daha az yuvarlanma direnci ve dolayısıyla daha ekonomik yakıt tüketimi

Lassa mühendisleri ayrıca yaz lastiğinin yuvarlanma direncinin de daha düşük olduğunu ve sürüş stiline, yol koşullarına vb. şartlara bağlı olarak %3 daha fazla yakıt tasarrufu gerçekleştirerek daha yüksek çevresel performans elde ettiğini saptamışlardır.
Daha uzun ömür

Yaz lastikleri sıcak havalarda düzensiz yıpranmaya karşı daha dayanıklıdır; böylelikle lastiğin kullanım ömrü uzar ve paranızın değerinin daha iyi karşılık bulması sağlanır.
Daha az çevresel etki

Daha düşük yuvarlanma direnci ile çevreye daha az karbonmonoksit gazı salınır.
Daha sessiz sürüş

Yaz lastiği daha sessiz ve yumuşak bir performans göstererek sıcak havalarda üstün bir konfor sağladığını da kanıtlamıştır. Bu bilgileri herkesle paylaşalım, hem güvenliğimizi, hem çevreyi hem de cebimizi koruyalım!

* EC 1222/2009 Avrupa Regülasyonlarında belirlenen metodlar doğrultusunda gerçekleştirilen iç testler
* Japonya Otomotiv Araştırmaları Enstitüsü’nde gerçekleştirilen testler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder