22 Nisan 2009 Çarşamba

Honda Jazz Yakıt Tüketim Testi

Ankara/Temelli arası 50 km'lik yolda ortalama yakıt tüketimizin 3.3 lt/100km oldu. Bu tam anlamıyla çok sıkı bir testti ve Jazz inanılmaz bir değer yakaladı.






Daha sonra çok sıkı test sona erdi ve kuralları bir miktar esnettik.

Temelli/Sivrihisar arasında 4.3 lt/100 km, Sivrihisar/Eskişehir arasında 4.2 lt/100 km değerlerini gördük.

Eskişehir'de depomuzu doldurduk ve dönüş yoluna geçtik Eskişehir/Ankara arasındaki yolculuğumuzu 4.0 lt/100 km ortalama tüketim ile tamamladık.




Eski ve Yeni Honda Jazz hakkında bir çok bilgi ve merak ettiklerinizin cevaplarını bulabilmek için Honda Jazz Organizasyonu forumunu ziyaret edebilirsiniz.

Foruma Ulaşmak İçin [Tıklayın]

226 yorum:

  1. Olağanüstü değerler.. Hem Jazz'a, hem size tebrikler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler...

    Jazz kullanıcılarının, sakin bir sürüş ile rahatlıkla yakalayabileceği değerler.

    YanıtlaSil
  3. aracım 2003 otomatik honda Jazz. şehir içi 8,8 lt. yakıtı var iken kar lastiklerini çıkartıp rot ayarını sıfırladıktan sonra 7,0 lt. düştü. daha sonra mıknatıslı yakıt tasarruf kiti aldım ve şu an şehir içi 5,6 lt.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız Yakıt tasarruf kitinizin markası nedir

      Sil
  4. Yakıt tasarruf kiti kullanan bir üyemizde işe yaramamıştı. Sizde işe yaramasına sevindim. Jazz için normal sayılacak bir tüketim değerine ulaşmışsınız. Ancak unutmamak gerekirki yakıt tüketimini etkileyen bir çok neden vardır ve az tüketim için bunların en iyi değerlerde olması gerekir.

    YanıtlaSil
  5. ben bu yakıt tasarruf kitini satın almadan önce çok araştırma yaptım. bu kitlerde önemli olanın mıknatısların gücü olduğunu ve kömür içerikli mıknatısların hiçbir işe yaramadığını tespit ettim. ben çok memnunum. amacım bu araba beni bedavaya götürene dek yakıt tasarrufu ile ilgili elimden gelen herşeyi yapmak :)) bu arada Jazz'ımı çooooook seviyorum. dün Honda plazaya gittim. 2010 model full Jazz'ı gördüm ve tek kelime ile aşık oldum. ancak kasayı biraz büyütmüşler.

    YanıtlaSil
  6. Ben boşuna "Honda Jazz, Alışkanlık Yapar" demiyorum :) Jazz'ınızı iyi günlerde ve kazasız, belasız kullanmanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  7. 100 tl lik benzinle 700 km yaptım

    YanıtlaSil
  8. 3.8 lt/100km ye yakın bir değer ki bu harika. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  9. Benzin depo ışığı yanana kadar 575 km gidiyorum.5.8lt/100km.
    Supab ayarı yaptırmayı düşünüyorum 2 senedir yaptırmadım.
    Tüp taktırmak fikri nasıl ?
    Bilgi verirseniz sevinirim.
    Okan UZUN

    YanıtlaSil
  10. Okan Bey, 5.8lt/100km Jazz'ın şehiriçi tüketimi olarak oldukça iyi bir değer. Yaptıracağınız bakım sonrası ve havaların ısınması ile daha da düşecektir.

    Tüp konusuna sıcak bakmıyorum. Üstelik Jazz gibi ekonomik bir araç için.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar bilgili olan varsa lütfen cevaplasın. yoksa bu aleti satacağım. şehir içi dışı farketmiyor ortalam 10lt/100km yakıt tüketimi var. hatta 11 lt bile oluyor. araç 4 yıllık ve 22 bin km de. çok az ve temiz kullanılmış artık benzin parasından bıktım ya. bi annnemlere gidip geliyorum 50 tl uçuyor. servise de götürdüm adamlar kullanımınıza bağlı normal diyorlar. yardımcı olursanız sevinirim artık bu işten gına geldi bana çünkü

    YanıtlaSil
  12. Yazdığınız 10 veya 11lt/100km Jazz için anormal değerler. Periyodik bakımları yapılmış, sorunu olmayan bir Jazz'ın bu kadar yüksek tüketim değerlerini görmemesi gerekiyor.

    Yüksek tüketimin bir çok sebebi olabilir. Bu sebeplere örnek vermek gerekirse; Lastik cinsi ve havaları, karşıdan ya da arkadan esen rüzgar, otomobil içindeki yolcu ve yük miktarı, gaz ve fren pedalına ne kadar bastığınız, ortalama hızınız, kullanım alışkanlıklarınız...vs Jazz'ınızı test etmek için şunu yapmanızı öneririm. Trip sıfırlayın, sakin bir sürüşle (80/90 km/h) düz bir yol ve rahat trafik koşullarında 4-5 dakika kullanın.

    Bu test sonucunda da 10/11lt/100km gibi tüketim değerleri görürseniz, vakit kaybetmeden bir Yetkili Honda servisine gidin. Diagnostik cihaza bağlayarak motor ayarı yapmalarını isteyin.

    Ekonomik sürüş için ise tavsiyelerim;
    1. Çabuk hızlanın ve 3000 d/d'ye ulaşmadan vites büyütün,
    2. Mümkün olan en yüksek viteste, sabit hızla yol alın,
    3. Trafik akışını takip ve tahmin edin,
    4. Mümkün oldukça motor freni kullanın,
    5. Motoru rölanti devrinde çalıştırmaktan kaçının,
    6. Yokuş aşağı inerken gaz pedalını bırakın,
    7. Yokuş yukarı çıkarken hızlanmayın,
    8. Lastik hava basınçlarının doğru seviyede olduğundan emin olun,
    9. Yağ ve filtreleri servis el kitabına uygun şekilde değiştirin,
    10. Otomobilin bakımlarını süresinde yaptırın.

    YanıtlaSil
  13. 2010 jaaz i shift aldım aracı genelde şehir içi kullanıyorum ve genel olarak aracın kullanım kılavuzuna uygunolarak aracın sınırlarını belirliyorum.ama araç tüketim değerlerinin yanından bile geçmiyor.100 tl lık yakıtla ancak 300-320 km yapabiliyor oysa şehiriçi tüketim degeri 6.5 deniliyor 1000 bakımı daha yeni yapıldı..

    YanıtlaSil
  14. Aracınız henüz çok yeni. Jazz'ınızın toplam kilometresi çoğaldıkça (5000-10000 km), yakıt tüketimiziniz düşmesi beklenir. Sakin kullanın ve sabırlı olun.

    YanıtlaSil
  15. 2006 otomatik honda jazz sahibiym. araca tüp taktırmayı düşünüyorum çünkü şehiriçi- şehirdışı çok yol yapan birisiyim. şehir içi ortalama 6-7 litre yakıyor, tüp taktırdığımda ortalama ne yakar, aynı yaksa bile tüp fiyatı daha ucuz olduğundan avantajlı olur muyum?? tüpün araca ne gibi olumsuz etkileri olabilir? teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. Semiha Hanım, daha önce de yazdığım gibi tüp konusuna sıcak bakmıyorum. En azından ben taktırmam. Elbette son karar sizin.

    YanıtlaSil
  17. 1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz "Eskişehir Gezisi" ne katılan üyelerimizin ortalama yakıt tüketimleri 4.0 ile 4.5 arasında değişti. Bunu da ek bir bilgi olarak paylaşayım.

    YanıtlaSil
  18. 2009 jazz için bor power'e ne dersiniz

    YanıtlaSil
  19. Bugüne kadar kullanmadım. Siz kullanırsanız deneyimlerinizi bizlerle de paylaşın.

    YanıtlaSil
  20. arkadaşlar 2003 jazz alacagım sanırım 80 binde.bu araç şehir içi 30 kuruştan fazla yakıyormu.eger 40 kuruş filan yakıyorsa pek ekonomik degil yakıtı bence .bilgi verirseniz sevinirim. birde normal bir kıllanıcıya baskı balatası, fren balatası kaç bin gidiyor ve bunların fiyatı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.ilginize teşekkürler şimdiden.samsun

    YanıtlaSil
  21. Bence Jazz ekonomik bir araç... Elbette otomobilden çok sizin sürüş tarzınız, yakıt tüketimi ve parça kullanım sürenizde en önemli faktör olacaktır.

    Biraz önce "Karma Yakıt Tüketimi" başlıklı videoyu yayınladım.

    http://yenihondajazz.blogspot.com/2010/05/karma-yakt-tuketimi.html

    İlginizi çekebilir.

    Honda Jazz, yeni bir otomobil sınıfının doğmasına neden olmuş, başarılı motor ve tasarımı ile tüm dünyadaki tüketicilerin beğenisini kazanmıştır. İlk nesil Jazz'ın (2002) yollara çıkmasından bugüne, satış rekorları kırmış bir modeldir.

    Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki iyi bir otomobil, sadece az benzin yakan, parçaları uzun süre dayanan otomobil demek değildir. İçinde taşıdığınız en önemli varlığınız canınızı en iyi koruyabilen, ithiyaçlarınıza karşılık esnek çözümler sunabilen, ikinciel değeri yüksek, en az karbon salınımı ile havamızı kirletmeyen, zamanında yapılan bakımları ile yıllarca sorunsuz çalışan...vs Yani bir çok toplamın bütünüdür.

    Ve, hiç şüpheniz olmasın ki Jazz kendini bu konuda istaplamış bir modeldir.

    Bir tek konuda sizi uyarmak isterim. Dikkat edin Honda Jazz alışkanlık yapar! :)

    YanıtlaSil
  22. ii günler, biz ailemle bir jazz almayı düşünüyorz ancak babam aracın benzinli olmasından dolayı çok yakması endişesnde. verdiğinz değerler gerçekten çok gzl ama bunların kuruş karşılklarını pek bilmiorm, babam sıfır alıp tüp taktrmayı düşünüor ama ben motoru kirlettiği görüşündeyim.haftada en az 2 gün 100km yapılcak, buna göre önerilerinzi sunarsanz sevinrm

    YanıtlaSil
  23. ayrıca yazdıklarınız çok hoşuma gitti ben de jazzı çok beğendim dışardan çok gzl olmasa da içinde kendinizi çok mutlu hissediorsnz:) eğer ekonomik olarak bizi aşmazsa alışkanlık yapacağına eminm:)

    YanıtlaSil
  24. 2005 model elite jazz var babamda. Uzun yolculuklara çıkacağımda mutlaak onu kullanırım. Sebep mi? Tüplü kendisi (12krş) :D

    YanıtlaSil
  25. Asıl sebep, Jazz'ın sizde de alışkanlık yapması olmasın sakın ;)

    YanıtlaSil
  26. BENİM 2003 VE 2007 MODEL JAZZ ARABAM VAR EŞİM VE KIZIMDA. HERTÜRLÜ YOLDA DENEDİK BU YAKIT ORANLARI BİR HAYAL...7-8,5 LTA 100 KM DEN AŞAĞIYA YAKMIYOR. PARK HONDA YA KAYITLI OTOLARIMIZ.HİÇBİR SERVİS BAKIMINDA DA BİZE FAYDALI BİR GELİŞME OLMADI. SATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ. YA DA GERÇEKTEN EKONOMİK BİR OTO İLE TAKASI.

    YanıtlaSil
  27. Daha önce de söylediğim gibi fazla yakıt tüketiminin bir çok nedeni olabilir. Ama en önemli neden sürüş alışkanlıklarımızdır.

    Size hayal gibi gelen bu değerler bizim için gerçeğin ta kendisi.

    Bugün itibariyle şehiriçi tüketim ortalamam 5.1 lt/100 km.

    Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Jazz (sınıfında) gerçekten ekonomik bir otomobildir.

    Jazzlarınızı bir kez de sakin (gaz pedalının altında bir yumurta olduğunu düşünün ve pedala yumartayı kırmayacak yumuşaklıkta basın) kullanmayı deneyin.

    Yine de olmuyorsa satın gitsin :)

    YanıtlaSil
  28. Merhaba;
    2009 model Jazz Fun + ishift kullanıyorum; E-5 üzerinde Buyukcekmece den Yeşilköy e gidiş - dönüş yaklaşık 60 km yolda kullanıyorum; Sakin kullandığımız takdirde yakit tüketimi 4,7 lt / 100 km gösteriyor; 95 Oktan Benzin fiyatının şu sıralar 3,60 TL olduğunu düşünürsek, Km'si yaklaşık 17 kuruşa tekabül ediyor; Benzinli bir araç için bence çok güzel bir değer; Jazz ımızı çok severek kullanıyoruz; Donanımı oldukça yüksek, tek kelime ile YOK YOK..., yakıt tüketimi konusunda bizi hiç üzmüyor; Istanbul şehir içinde Full depo ile yaklaşık 750 km yol yapıyoruz; Bagajı da oldukça geniş, KESİNLİKLE herkese tavsiye ediyorum; Kasasız günler diliyorum... SEDAT

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Sedat Bey, tek kelime ile mükemmel bir tüketim değeri. Her sürücü bu değeri yakalayamaz. Jazz'ın hakkını sonuna kadar verdiğiniz anlaşılıyor. Bu nedenle, Jazz kadar sizi de tebrik etmek gerektiğine inanıyorum.

    Tebrikler...

    YanıtlaSil
  30. Söylediğiniz değerler gerçekten mükemmel,aracınız şu anda kaç km de acaba? Bende 2010 model 1,400 km de düz vites olanı kullanmaya başladım,aracı yormadan ekonomik kulllanmaya gayret ediyorum ,ekrana yansıyan 5,9 lt olmasına rağmen yakıtı 9 lt olarak gerçekte tüketiyor.servis 10,000 km ye kadar normal değer olduğunu söylemekte ,inşallah gerçek 6,0 lt lere iner yoksa ekonomik olduğu yorumuna katılamayacağım,

    YanıtlaSil
  31. Öncelikle, 5,9 lt/100 km gösterip 9,0 lt/100 km tüketiyor yazmanıza takıldım. Göstergenizde ne görünüyorsa, tüketim ortalamanızın o değer olması gerekiyor. Yazdığınız gibi farklılık varsa, hemen servise gitmenizi ve gerekli ayarlama işlemini yaptırmanızı öneririm.

    Jazz'ımız 31 bin km'de ve düz vites. Çok yakın bir tarihte gittiğimiz seyahatte, 1950 km yol yaptık.

    Bagajımız tam olarak doluydu. İçeride 4 yetişkin vardı ve klimamız neredeyse tüm seyahatimiz boyunca açıktı.

    Dönüş yolunda müthiş bir fırtınaya yakalandık ve bu fırtınayı şanssızlık eseri burundan aldık. O zamana kadar 4.9 lt/100 km olan ortalama yakıt tüketimimiz 5.6 lt/100 km ye çıktı. Daha sonra şiddeti azalan fırtına yerini rüzgara, rüzgar ise hafif bir esintiye bıraktı.

    Seyahatimizi 5.1 lt/100 km ortalama ile tamamladık.

    Jazz, şüphe yok ki yakıt ekonomisi konusunda beklentileri fazlası ile karşılayan bir otomobil. Yeterki siz de sürüş becerinizle ona yardımcı olun ;)

    YanıtlaSil
  32. Ayrı bir başlık olarak açtığım Ankara-İstanbul / İstanbul-Ankara arasındaki testte elde ettiğimiz tüketim değerleri mükemmel.

    İstanbul'a giderken klima kapalı, gelirken açıktı ve hızımız 90 ile 100 km/h arasındaydı. Otomobilde 3 yetişkin vardı ve bagajımız yarı doluydu.

    Bu test sonucunun video görüntüsü için;
    http://yenihondajazz.blogspot.com/2010/09/ankara-istanbul-istanbul-ankara-aras.html

    YanıtlaSil
  33. honda jazz almayı düşünüyorum. acaba 5 yıl boyunca zorunlu haller dışında servise giren varmı acaba? önceki arabamdan çok cektim sevisten bir türlü çıkamıyordum ve sattım.bu konuda görüşlerinizi benimle paylaşırasın çok sevinir.

    YanıtlaSil
  34. İlk Jazz'ımız 2002, ikinci Jazz'ımız 2007 model ve her ikisi de düz vites. Bugüne kadar hiç bir sorun çıkarmadılar.

    Dünyada da en sorunsuz otomobiller olarak 1. sırada Toyota, 2. sırada Honda gösterilmekte. Çok büyük talihsizlikler yaşamadığınız sürece bu markalar sizi üzmeyecektir.

    YanıtlaSil
  35. yazdıklarınızı okuyunca bu benim arabam mı demeden kendimi alamadım , şok geçirdim açıkcası,arkadaşlar gayet sakin kulanıyorum arabayı bakımlarıda yeni yapıdı şehir içi minumum 7.5-8.0 litre (ayrıca yakıt tasarruf cihazı flan almayi düşünüyorum ne önerirsiniz)
    aracım jazz 2004 1.4 es cvt

    YanıtlaSil
  36. Enes Bey, 7.5-8.0 gibi değerler oldukça yüksek. Ancak!

    - Aracınızı ilk çalıştırmadan sonra kısa mesafelerde kullanıyorsanız (15-25 km),

    - Çok yoğun trafik içindeyseniz,

    Sakin kullansanız bile çok yakıt tüketirsiniz.

    Yukarıdaki yazılarım içinde "Ekonomik sürüş için tavsiyelerim" diye yazdıklarıma da bir göz atın. Bunlarda yakıt tüketiminizi etkileyen nedenlerdir.

    Üyelerimiz içinde, yakıt tasarruf cihazı taktıran var. Ama beklediği tasarrufu sağlayamadı. Çünkü sorun aracının çok yakması değil, sorun aracını kullanım şeklinde ve tarzındaydı.

    Şunu da ayrıca belirteyim ki CVT Jazzlar, düz vites Jazzlara oranla, biraz daha fazla yakıt tüketiyorlar.

    Umarım kısa zamanda arzuladığınız tüketim değerlerine kavuşursunuz.

    YanıtlaSil
  37. tavsiyerinize uydum, motoru rölantide çalıştırmadım ve hiç boşada almayınca 6.00 ort. yakaladım yokuş aşağıya giderkende 4.6 ları gördü, çok teşekkür ederim, sanırım vitesi n (boş) modda kullanmak en büyük hatamdı tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  38. Ben de; Tavsiyeler sonrasında ulaştığınız bu değerli deneyimi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Küçük bir de ricam var. Lütfen tecrübelerinizi ve Jazzla yaşadıklarınızı bizlere aktarmaya devam edin.

    Honda Jazz Organizasyonu'nun (www.HondaJazz.org) Forumuna da üye olmayı ihmal etmeyin. Üyelik biraz zor olabilir. Ama inanın buna değer ;) Elbette bu işin şakası. Başvuru formunu doğru bilgilerle, eksiksiz doldurduğunuz sürece birkaç dakikalık bir işlem olduğunu göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  39. Yavuz KESKİN9 Ekim 2010 13:34

    2009 jazz fun i shift araca sahibim.Öncelikle jazzımızın az yaktığına göreceli olarak katılıyorum. Bazı araçlar çok gayret göstermedende az yakar ama bazıları ise ona nasıl davranırsan o şekilde yakıt harcarlar.Jazz larda ikinci guruba giriyor.Benim jazzım 37000 km de ilk çıktığında aldım.Yakıt konusunda ise bir çok test yaptım.Arkadaşların bu konudaki yorumlarına katılıyorum bede bir şeyler ekleyeyim istedim.Ben ağır şartlarda kullanıyorum sabahları 5 km soğuk motorla ve iki rampa çıkarak kullandığım değer 8 litre.Bilgisayar 0.5 litre eksik ölçtüğü için bu değeride üstüne koyarsak 8.5 litre ağır şartlardaki yakıt tüketimi.Fakat düz yolda çok sıkı bir test ile yani her kuralı uygulayarak vede üstüne tüm yol meyillerinde ayağında gazı çekerek gidilen 101 km sonrasında 3.6 litre tüketime ulaştım.yol istanbul izmit otoban hız 80 km civarı hiç bir şey açık değil tek kişi.Ama bu değer her an yakaladığım değer değil.Fakat arkadaşlardan şehir içinde 750 km gibi değerler inandırıcı değil galiba arkadaşlar hiç yokuş olmayan dümdüz ve yoğun trafik olmayan kırmızı ışıklarında olmadığı bir yolda kullanıyorlar.Eğer söylediğim şartların dışında kullanıpta şehir içinde 4litre yada altıda tüketen biri varsa telefon numaramı vereyim yada emailden görüşüp buluşmak ve nasıl bu değerleri elde ettiğini öğrenmek hatta bana göstermesini isteyeceğim.Şehir içinde ortalama bir yoğunlukta dahi 5 litre tüketmesi lazım en azından ama dümdüz açık bir yolda 4.6 değerlere ulaşılabilir.Bu konuda bilmediklerim varsa öğrenmeye açığım saygılarımla.yavuz keskin. yavuzbike@ahoo.com

    YanıtlaSil
  40. Yavuz Bey, değerli paylaşımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  41. 2003 1.4 joy full 90000 de otomatik birtek boyatılmışı var 19500 diyolar nasıl fiyatı sizce

    YanıtlaSil
  42. Fiyat ve boyalı parçadan daha önemli olduğuna inandığım şu bilgileri paylaşayım.

    İkinci El Araç Almanın Püf Noktaları

    Otomobilin motorundan şanzımanına, kaportadan döşemesine kadar dikkatle inceleyin. Mümkünse satın almaya bir otomobil tamircisi ile gidin. Otomobilin çalıntı olup olmadığını anlamak için motor ve şasi numaralarını, ruhsattaki motor ve şasi numaraları ile karşılaştırın. Çalıntı otomobil aldıysanız ödediğiniz paradan olacağınız gibi, çalmadığınızı ispatlayana kadar uğraşmanız gerekecektir.

    Otomobili mutlaka deneyin. Tanıdığınız bir tamirci veya kaportacıya götürüp kontrol ettirin. Kaza geçirip sonradan toplanmış olabilir.

    Vergi numarası uygulaması sayesinde artık ruhsatı üzerinize almamak gibi bir durum söz konusu değildir. Yine de aykırı uygulamalar olabilmektedir. Bunun için mutlaka ruhsat sahibi ile anlaşmaya çalışın.

    Otomobil sahibi ile anlaştığınızda, aracı, ücretini ortaklaşa ödeyeceğiniz bir otoparka teslim edin. Trafik Şube Müdürlüğü’nden otomobilin hilesiz olup olmadığını öğrendikten sonra, otomobilin sahibi ile birlikte otomobili çözün.

    Son zamanlarda rent a car şirketlerinden kiralanan araçlar oto pazarında satılmaktadır. Bu otomobilleri alan kişiler ise mağdur durumda kalabilmektedirler. Bu nedenle otomobilin sicilini araştırmadan asla kaparo vermeyin.

    YanıtlaSil
  43. Püf noktaları:

    Otomobile bakmaya her zaman gündüz gitmeye çalışın. Yağmursuz bir hava işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Eğer mümkünse otomobilin geceyi geçirdiği yere gitmeyi tercih edin. Bu size ilk çalışmadaki sorunları gösterecektir.

    Satıcıya otomobil hakkında hiçbir şey sormaktan kaçınmayın. Kontrol için yeterli zaman ayırın, aceleci davranmayın. Deneme sürüşünü mümkünse 20-50 kilometre hızla bir duvar boyunca yapın. Duvardan yankılanan ses alışılmamış gürültüleri duymanıza yardımcı olacaktır. Eğer bir aracınız varsa bu kontrolü daha önceden kendi aracınızla test edip kulağınızı eğitebilirsiniz.

    Satıcıyla randevulaşmışsanız 15 dakika önce gidin, otomobil için yapılan hazırlığı görmüş olursunuz. Mümkünse size yardımcı olacak bir arkadaşınızı yanınıza alın.


    Dış görünüş - kaporta:

    Otomobilin etrafında gezerek pas, çürük ve boya hatalarını görmeye çalışın. Ağır hasar görmüş bir otomobili dahi onarmak mümkündür. Ancak mükemmel onarım her zaman mümkün değildir.

    Otomobile her iki tarafından boylu boyunca bakın. Otomobilin üstündeki yansımalar bozuk olmayan kesintisiz bir hat izlemelidir. Onarım görmemiş bir otomobilin çıtaları düz bir hat izler ve boya üzerindeki yansımalar düzgündür. Onarım görmüş bir otomobilin kaporta üzerindeki yansımaları düzgün değildir.

    Otomobilin kapı ile çamurluk aralarında üst ve alt aralıklarına dikkat edin. Üst ve alt aralıklar arasında fark olmamalıdır. Cam kenarını ve kapı açma kollarını/kilitlerini gözden geçirin. Buralardaki boya hatalarını ya da kauçuk/metal aksam üzerindeki boya kalıntılarını bulmaya çalışın. Bu tür izler otomobilin tekrar boyandığını gösterir.

    Kapıları açıp kapı iç kenarlarında kilit aksamı, elektrik kablo tesisatı kapı fitili gibi yerlerde boya izleri arayın. Kaputu açıp kaput bağlantı menteşelerindeki cıvata kenarında boya sıyrılma veya yer değiştirme izlerine bakın. Çamurluk ağızlarına, marşpiye altına paslar için bakın.

    Mıknatısınızı otomobilin değişik yerlerine (özellikle köşelerine ve tavanına) yapıştırın. Mıknatısın değişik çekim gücü gösteriyorsa, bu boyanın altında macun tabakası olduğunu ve aracın onarıma girdiğini gösterir.

    Otomobilin dört köşesine gidip yukarıdan aşağıya sallamaya çalışın ve bırakın. Sağlıklı bir süspansiyon (amortisörler) 1-2 kez yukarı aşağıya hareket ettikten sonra duracaktır. Aynı akstaki lastiklerin hepsi (ön arka çiftler) aynı marka ve model olmalıdır.

    Otomobile dışardan bakın. Düz bir zeminde öne-arkaya veya sağa sola yatık duruyorsa yine süspansiyon sisteminde sorun vardır.

    YanıtlaSil
  44. Motor (çalışmazken):

    Motoru çalıştırmadan önce kaputu açıp, motora ve kablo demetlerine dikkatlice bakın. Yağ sızıntılarını ve sonradan bantlanmış kabloları tespit etmeye çalışın. Sonradan bantlanmış kablolar gelişigüzel yapılmış onarımları işaret eder.

    Yağ kapağını açın ve fenerinizle içeriyi görmeye çalışın. İçerideki parçalar yağlı fakat kurumsuz, temiz olmalıdır.

    Yağ çubuğunu çekip ucundaki yağın rengini kontrol edin. Yağ eğer yeni ise koyu sarı olması çok önemli değildir. Çubuğun ucundaki yağı parmaklarınızın arasında ezip içinde çok küçük metal parçalar olup olmadığını hissetmeye çalışın. Eğer metal parçalar hissederseniz motorun durumu sağlıklı değildir.

    Motor kayışlarını ve su seviyesini kontrol edin. Bunu yapmak için radyatör kapağını açmanız gerekecektir. Bu koşullarda motorun soğuk olduğundan emin olun. Sıcak su yanıklara yol açabilir.


    Motor (çalışırken):

    Motoru çalıştırın. Kolay çalışıp çalışmadığını kontrol edin. 3-5 dakika gaza basmadan çalıştırın bu sırada olağandışı sesleri dinleyin. Daha sonra 1 dakika yarım gaz verip egzozdan çıkan gazın rengine bakın.

    Mavi renkli gaz motorun yağ yaktığını ve onarıma girmesi gerektiğini gösterir (bu durum satıcı tarafından daha yoğun bir motor yağı -30 numara- konarak veya bir motor katkısı konarak berteraf edilebilir. Ancak bu durumda da buji kontrolü size gerçeği söyleyecektir). Siyah renkli duman motorun gereğinden fazla yakıt tükettiğini gösterir; motor ve yakıt sistemi bakımsızdır. Yoğun beyaz duman silindirlere su karıştığını gösterir. Motorun açılması gerekmektedir. Motor eğer soğuksa az miktarda beyaz duman ve bir miktar su damlaması normaldir. Çünkü zaten benzinin yanmasıyla bir miktar su oluşur.
    Motor ısındığında rölantide motorun normalin üstünde sarsılıp sarsılmadığını kontrol edin. Eğer sarsılıyorsa düzensiz ateşleme veya yakıt kesintisi olmaktadır. Ateşleme sistemi veya yakıt sistemi bakımı gerektirir.

    Motora gaz verdiğinizde egzozdan gelen sesi dinleyin. Patlak susturucu veya egzoz sızıntılarını belirlemeye çalışın.

    YanıtlaSil
  45. Sürüş testi:

    Otomobili birinci vitese takın ve el frenini bırakmadan otomobili yavaşça hareket ettirmeye çalışın. Otomobil hareket ederse el freni çalışmıyordur. Hareket etmezse el frenini indirip hareket edin. Olağan dışı bir sarsılma olursa debriyajınızda bir sorun var demektir.

    Otomobili hareket ettirdikten sonra hızlanmadan önce henüz birinci vitesteyken yavaşça frene basıp frenlerin çalışıp çalışmadığına bakın. Çalışmıyorsa el freni ile durmaya çalışın.
    Otomobili sürün ve sesini başta belirtildiği gibi dinlemeye çalışın. Olağan dışı vuruntu, gıcırtı, tıkırtı gibi sesleri tespit etmeye çalışın.

    Tek seferde 180 derecede dönüş yapabileceğiniz bir yer bulun ve dönerken akslardan gelen sesi dinleyin. Aks uçları aşınmışsa dönerken tıkırtılar gelecek, otomobil düzeldiğinde bu tıkırtılar kesilecektir.

    Düz bir hatta giderken kontrollü bir şekilde direksiyonu bırakın otomobil sağa sola çekerse rot ayarında bir sorun vardır. Düz bir hatta seyrederken direksiyon düz değilse rot ayarı gerekmektedir. Düzgün bir yolda hızlandığınızda otomobil ve direksiyon titriyorsa lastiklerin balansı bozulmuştur, balans ayarı gerekmektedir. Aynı şekilde hızlandığınızda otomobil sağa sola sapıyor ve direksiyonu kontrol etmekte güçlük çekiyorsanız arka lastiklerden biri inik olabilir ya da ön takımda (rot ve rotiller, akslar, salıncak burçları) sorun vardır. Rot ve balans ayarları bozuk bir otomobili bu ayarları yaptırmadan almayın. Birçok durumda ayar bozukluklarına bozuk bir parça neden olmaktadır.

    YanıtlaSil
  46. arkadaşlar en başta HO arkadaşım. bende 2003 model ful bir jazz alacagım. 10 ocak 2010 gunu ve aranıza katılacagım. araç cok merak ettıgım hayran oldugum bır arac bır sure kullanmak uzere eskı model almayı tercıh ettım. bana yol gosterecek tanıtacak bır jazz bılırkısı arıyorum. forumlara uye oldum henuz onaylanmadı. maılım: marikaya@hotmail.com yardmlarını ve cewaplarını maılıme rıca edıyorum...

    YanıtlaSil
  47. HO ya çok teşekkürler verdiği ipuçları için ikinci el araç olaçakların yanlarında bulundurması gereken bir not.Bende bu bilgilerden yararlanacağım.Ayrıca sizlere sormak istediğim bir şey var.Yakıt tüketiminde sıkışık trafikte ortalama 10-15 km hızla dur kalk gideniniz varmı? Varsa yakıt tüketim değerleri kaçı buluyor.Benim değerlerim trafiğin yoğunluğuna göre 8 litreden başlıyor 12-13 litreye kadar ulaşıyor.Benden başka istanbulda olupta tarafikte kalan jazz kullanıcısı yokmu?
    Aracım 2011 jazz i shift 1300 km de.Bundan öncede 2009 i shift vardı çok menun kalınca 2011 ile değiştim.Acaba biraz acelemi ettim.

    YanıtlaSil
  48. yavuz keskin26 Ocak 2011 21:21

    Arkadaşlar ben de çok sıkışık trafikte 10 litreyi buluyorum bu arızadan değil sadece yoldan.Fakat uygun yol olunca 5-6 litreleri tekrar görüyorum.Açık şehir trafiğinde de 7.5 litrelerde gidiyorum.Şehirler arası yolda ise hıza rüzgara yüke lastik havasına klimanın açık olup olmamasına bağlı olarak 4.8 ile 6.5 arası değişen değerler var.

    YanıtlaSil
  49. Paylaşımların yararlı olmasına sevindim.

    Yoğun trafikteki yakıt tüketimleri yanıltıcı olabilir. Dikkate almamak gerektiğini düşünüyorum. Sabit hızda yol aldığınızdaki tüketim değerleriniz, Jazz'ınızın gerçek tüketim değerleri için daha sağlıklı bilgiler edinmenize yardımcı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bende yeni aldıgım 20011 bir ıshft jazz var. bunun lastik basıncları kaç oluyor bana email atarsanız cok memnun olurum. mkongur@hotmail.com

      Sil
    2. Sürücü kapısı içindeki bilgi plakası, otomobilinizin yük durumuna göre lastik basınçlarını ayarlamanızda size yardımcı olacaktır.

      Daha detaylı bilgiyi ise "Kullanım Kitabı"nda bulabilirsiniz.

      Sil
  50. yavuz keskin28 Ocak 2011 14:22

    Bugün 4. depo benzinimi aldım. Yakıt ortalamam 10 litre.Ama bu trafikte normal sıcak hava çalışıyor buğu önleyici çalışıyor.hızım 5-10 km bazen duruyorum.Harici bir yol bilgisayarım var onun kayıtlarına görede değerler şöyle.10 km lik yolu45 dakikada alıyorum 25 dakikası rölentide geçiyor.15 dakikası hareket halinde.Bu hareketliliğin hız ortalaması saatte 7 km.Hava sıcaklığıda 4 derece.Araçta iki kişiyiz.Bu şartlarda 10 litre yakıyorum. Aynı araç ile açık yoldan topkapı-beşiktaş arasındaki yolu çevreden gelerek 4.6 litre ortalama ile geldim.Bu da şehir içi nasıl oluyor derseniz oluyor şartlar değişiyor.Bu sebepten yakıt değerlerini verirken kıyaslarken hepimiz etken şartlarıda yazarsak kıyaslanmalar daha sağlıklı yapılır.En azından 3-4 değer belirtilmeli.

    YanıtlaSil
  51. Yavuz Bey, bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  52. jaz güzel bir arabaymış meğer ..

    YanıtlaSil
  53. yavuz keskin30 Ocak 2011 16:00

    Jazz güzel araba buna inanıyorum inanmasam ikinci jazzımı kullanmazdım şimdi.Kayınbiraderimede aldıracağım inşallah.Yengem aracı yokoşta kaydırmamak istiyor.Sonuçta bu sisteme sahip geniş bagajı olan araç bakıyorlardı.Ben jazzı tavsiye ettim onların baktıkları arabalar 45-55.000 tl arasında idi.Hatta 56.600 dizel otomatik yeni jetta da bu sistem yok.Citroen c4 te de yok.Corolla dizel otomatikte de yok.Neden 15.000 tl fazla verip diğer araçlara bakıyorsun dedim gel jazza onların sınıfında olmasa dahi onlarda bulunmayan özellikler var dedim.Benim arabayı vererek deneme sürüşü yaptırdım beğendi.Kendisi ankarada oturuyor.Burdan anlaşma yapıp ankaradan almasını sağlamaya çalışacağım.Ankaraya yeni bir jazzcı katıacak sanırım.İstanbul daki jazzcılar ankaradaki gibi değiller.Ankaralılar çalışkan ve daha organizeler.

    YanıtlaSil
  54. ilk aracım 2011 jazz joy düz vites.aracı alalı 4 ay gibi bir süre oldu.3500 km. civarlarındayım.şehir içi kullanımım 6-8.5 lara kadar çıkmakta.şehirlarası olarak sakin bir kullanışla 600 km yaptım 4.7 yi gördüm.günlük kullanımda 5 seviyelerine ancak en az 50 km. yaparak düz yolda ulaşabiliyorum.aracı daha sık kısa mesafede kullandığım için yakıt tüketimim yüksek bu araba ne zaman açılacak daha?? :)

    YanıtlaSil
  55. Havalar soğuk, yol kısa, trafik sıkışık! Neredeyse tüm olumsuzluklar mevcut. Bu koşullarda hangi araç olsa çok yakar. "600 km yaptım, 4.7 gördüm" dediğiniz tüketim, Jazz'ınızın gerçek tüketim değeri ve mükemmel bir değer.

    Havalar ısındığında şehiriçi tüketiminiz azalacaktır.

    YanıtlaSil
  56. merhaba bende honda jazz almak istiyorum daha önce resmi sitesindeki yakıt tüketimlerinde f1 şanzuman denen otamatik vitesin yakıt tüketimi daha az dı şimdilerde ise teknik özellikler kısmı hondanın bom boş yani resmi bir bilgi alamıyoruz sıfır yada 20.000 lerde birr honda jazz almak istiyorum şuanki aracım ford c-max performans olarak jazz nasıl ben çoğunlukla %80e %20 aracı sakin kullanırım ama ara sıra insan yakarsa yaksın diyip gaza basıp performans istiyo ;)

    honda jazz bu konuda yeterlimi :D

    YanıtlaSil
  57. Sayın Murat, c-max sonrası Jazz size yeterli BG sunmayabilir. O nedenle almadan önce mutlaka deneme sürüşü yapmanızı öneririm. Sonuçta farklı sınıfta otomobiller olduklarını unutmayınız.

    Biz Jazz severlerin yaptığı bağımsız testlerde, düz vitesli Jazzların her zaman ve her koşulda otomatik şanzımanlılara göre daha az benzin tükettikleri saptanmıştır.

    YanıtlaSil
  58. JAZZ FUN SHİFT OTOMATİK BENZİN IŞIĞI EN SON ÇİZGİNİN ÜZERİNDE YANMIYOR. YANDIKTAN SONRA 40 KM GİDİYORUM.DEPOYU FULLEDİĞİMDE 6 LİTRE DAHA BENZİN OLUYOR BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM.BU KONUDA ÇOK RAHATSIZIM.

    YanıtlaSil
  59. Size rahatsızlık veren konu/konular hakkında Yetkili Honda Servisleri'ne başvurmanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  60. Ben bir şeyi merak ediyorum. Bu 4.0 - 4.5 - 4.7 gibi yakıt tüketimi sonuçlarını hangi hızla elde ediyorsunuz. Yani Otobanda 120 yaparak veya 90 hız ortalamasını tutturarak mı yada yokuşlarda boşa atarak veya gazdan ayağınızı çekerekmi birde dik yokuşlarda 50 km hıza düşerekmi? Kullanım tekniklerinizi ve önerilerinizi buraya düşebilirseniz sevinirim.

    ( Ben bugün Ankara bolu yaptım dik yokuşlarda 50 km'ye düşerek 90 km hızla 200 km'yi yol giderek 5.0 yakıt tüketimi ile tamamladım. Önceki yolculuğumda ise yokuşlarda hiç hız düşmeden 100 ile 120 km hızla 5,5 litre yakıt tükettim.)

    YanıtlaSil
  61. Düz yollarda 80-90 km/h hızı sabit tutarak. Yokuş öncesi hızlanıp, yokuşta gaz pedalına daha çok basmadan (gaz pedalı sabit-bu durumda araç hızının azalması normaldir), yokuş aşağı gaz pedalından ayağınızı çekerek.

    Bunlar temel koşullar. Bunların yanında yakıt tüketiminizi etkileyecek bir çok yan etkenin olduğunu ve bu şartların da yolculuğunuzdaki yakıt tüketiminizi etkileyeceğini unutmayın. Yani hava rüzgarlı ve siz bu rüzgarı burundan alıyorsanız, ne yaparsanız yapın çok yakıt tüketeceksinizdir. Tersi durum ise Şam'da Kayısı" ;)

    YanıtlaSil
  62. 2011 jazzım var.ilk kullanımda yabancıladım debriyajını kullanamadım.çok yukarıda kavrıyordu.bayırlarda balatalar kokuyordu.şimdi ise kullanımı çok güzel geliyor.yakıt ise vites ışığına uyarsan keyif almadan az yakıyorsun yakıtı ama biraz gaza yüklenince ve trafik olunca yakıt değeri 6,6 ya çıkıyor ama şhirlerarası 120 km ortalamaya 5 lt yakıyor şu an ortalamam 5.4 ben polo kulanırken bu değerler hayaldi yakıt ve kullanımdan çok memnunum sadece arabanın tipine alışamadım çirkin geliyor.ama 2 çoçuk ve eşyalarla mükkemmel ötesi iyiki vw kızıp honda jazz almışım.helal olsun japonlara iyi araba yapmışlar

    YanıtlaSil
  63. Jazz'dan memnun olmanız sevindirici :)

    Jazz'ın sunduğu pratik çözümlerin ve yakıt ekonomisinin keyfini yaşadıkça, otomobilinizi daha çok seveceğinizi hatta Jazz'ın sizde de alışkanlık yapabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  64. merhaba bende 2007 model düz vites bir jazz var merak ettiğim bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim

    arabamı çalıştırırken gaz pedalına hafifçe dokunmalımıyım yoksa gaz pedalına dokunmadanmı çalıştırmalıyım hangisi daha sağlıklı arabam için

    ikincisi vitesi boşa atmak anlık yakıt tüketimini artırırmı

    üçüncüsü beni mazur görün arabamı aldım daha binemeden yurtdışına çıktım 2007 modellerde anlım yakıt tüketimini gösteren bilgisayar varmı şimdiden cevaplayacak arkadaşlara teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  65. Otomobilinizde otomatik jikle vardır. Motor soğuksa otomotik olarak devreye girer ve motor ısınınca yine otomatik olarak devreden çıkar. Bu nedenle gaz pedalına dokunmanız gerekmez. Dokunursanız zararı olur mu? Zararı olmayacağı gibi bir faydası da olmaz. Damlası bile değerli benzini deponuzda daha uzun süre tutabilmeniz için sadece kontağı çevirmeniz yeterli olacaktır.

    Vitesi boşa atmak yakıt tüketiminizi çoğaltmaz. Tam tersine azaltır. Ama vitesi boşa atmak sürüş güvenliğiniz açısından risk oluşturur!

    2007 modellerde anlık yakıt tüketimini göremezsiniz. Görebilecekleriniz; Toplam kilometre, trip (sıfırlanabilir) kilometre ve trip kilometreyi sıfırladığınız zamandan sonra yaptığınız kilometrenin 100 km'ye bölümüyle hesaplanan ortalama yakıt tüketiminizdir.

    YanıtlaSil
  66. Bolu da şehir içi yakıt tüketimi 6.0'ın altına hiç düşmüyor düşemiyorum, Buradaki bir yoruma uyarak çokta yumuşak kullandım ama malesef ne kadar yavaşta kullansam 6.0'ın üstünde acaba rot balans, rolanti veya Bu şehirdeki benzin kalitesi etken oluyor olabilirmi?

    YanıtlaSil
  67. Aslında, sıkışık bir trafik ve kısa mesafeli kullanımlar için, sözüne ettiğiniz değer çok da fena değil.

    Fazla yakıt tüketimini bir çok nedene bağlamak elbette mümkün.

    Bir de şunları yaparak deneyin;

    - İyi bir motor bakımı ve ayarı,
    - Kalitesinden emin olduğunuz bir benzin,
    - Fazla yükten arınmış bir bagaj,
    - Balans ve rot ayarları yapılmış ön düzen,
    - Her biri olması gereken basınçta şişirilmiş lastikler,
    - Düzgün bir yol ve sıkışık olmayan bir trafikte sabit bir hız...

    YanıtlaSil
  68. selam...
    2004 61.000 km otomatik jazz aldım.servis bakımlı ve bakımları serviste olmuş..
    aracımı aldığımda yakıt lambası yanıyordu fulledim 170.00 tl aldı ve yaklaşık 450 km sonra tekrak yandı.Normal değerler olmadığını düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  69. 40000 km bakımı sonrasında yapılan yakıt tüketim testleri memnun edici sonuçlar verdi.

    Bu konuda açılan başlık bir çok kişinin ilgisini çekebilir.

    http://yenihondajazz.blogspot.com/2011/07/40000-km-bakm-sonrasnda-yakt-tuketim.html

    YanıtlaSil
  70. merhaba,honda jazz 2007 model arabam var.97000km de.sehır dısında 220 km yol kat ettım.vardıgımda baktım 1lt/100 km de 5.2 tl ıdı..kı tekırdag sılıvrı arası yer yer cok aşırı trafık vardı. 5 kişiydik ve bagaj cok doluydu..ortalama 80-100 km hızla gittim..sizce bu nasıl bir değer? 2 AY ONCE aldım arabamı, oyuzden anlamaya çalışıyorum..yardımcı olursanız sevnirim..teşekkürler

    YanıtlaSil
  71. 5 kişi, dolu bagaj, yoğun trafik ve sonuç olarak 5.2 lt/100km'lik bir tüketim. Bu şartlar altında endişe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Bence Jazz'ınızın yakıt tüketimi gayet iyi.

    YanıtlaSil
  72. Birkaç hafta önce gerçekleştirilen yakıt tüketim testi, bu konuyla ilgilenenlerin ilgisini çekebilir.

    http://yenihondajazz.blogspot.com/2011/09/sehirleraras-yakt-tuketim-testi.html

    YanıtlaSil
  73. Selam Herkese,
    Öncelikle bu sistedeki paylaşımlarınız için sizin gıyabınızda herkese teşekkürler.Ben 2010 model jazz fun-ishift kullanıcısıyım.Aracımı nisan ayında 2.el olarak aldım ve araç şu an 25.000 km de.Aylık ortalama 400-500 km yol yapıyorum.Oldukça az anlayacağınız.Sorum yada sorunum şu,ilk aldığım dönemlerde yaptığım denemelerde araç ortalama şehiriçi ,şehirdışı olmak üzere hertürlü yol durumu dahil 4,7-5,2 lt/100 km yakıt sarfiyatı yaparken(yol bilgisayarına göre),yaklaşık geçtiğimiz aydan beri 5,7-6,0lt/100 m değerlerine ulaştı ki bu fark bence can sıkıcı.Acaba bir servise göstermelimiyim,mevsimsel yada kullanım sebebli yada yol bilgisayarı kaynaklı olabilir mi?Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  74. Yakıt tüketimi bir çok nedene bağlı olarak değişebilir. Bu aylarda yaşanan artışların nedeni büyük oranda mevsimseldir. Havalar soğumaya başladığında, özellikle kısa mesafeli kullanımlarda yakıt tüketimi ciddi oranda artar.

    YanıtlaSil
  75. merhaba HO, ben, honda jazz mı alsam yoksa dizel peugeot 206 - fiat linea mı alsam diye arada kaldım. Az yakan bir benzinli olduğu için ve de çok beğendiğim için jazz almak istiyorum ama ne kadar az yaksa da dizel bir araçla kıyaslanamaz diye düşünerek de diğer saydığım araçlara yöneliyorum. Sizin yorumunuz ne olurdu? Bu arada jazz 2007 veya 2008 model alıcam eğer alırsam; model yılı veya elite,LS, sport gibi modelleri önemli midir yakıt tüketimi açısından? teşekkürler

    YanıtlaSil
  76. Honda Jazz Dizel otomobillere yakın yakıt tüketimi olan benzinli bir otomobildir. Ama bu tüketim sizin sürüş tarzınıza göre değişkenlik gösterebilir.

    Dizel veya benzinli bir otomobil seçerken günlük yapacağınız kilometreyi göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır. Elbette bu kıstasları çoğaltmanın mümkün olduğunu da unutulmamalıdır. Şöyleki; Günlük yapacağınız yol 30-40 km ya da daha az olacaksa, benzinli bir otomobil uygun olacakken, 150 km ve daha fazlası için dizel motor seçeneği uygun olacaktır.

    2007-2008 model Jazzların tamamı Japon imalatı olduğundan gönül rahatlığı ile alınabilir. (2011 ve 2012 modellerde Çin imalatı olanlara dikkat edilmelidir!)

    Elite ve Sport modellerde aksesuar ve donanım farkı bulunmaktadır. Elite modeller üst model olup Sport'a göre biraz daha ağırdır. Bu nedenle Elite modeller biraz daha fazla yakıt tüketir. Buna karşılık yola daha sağlam basar ve konforludur.

    Sonuç olarak; Tercihinizi ihtiyaç ve hayat şartlarınıza göre yapmanız, alacağınız otomobilden memnun kalmanızı sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  77. 2007 model 54000 de sport cvt aracım 4 0c sıcaklık bol ışıklı şehir içi trafiğinde 13.4 (3 km yol katettim) gösteriyor.aracımı yeni aldım ve hemen servis bakımını yaptırdım. tüketim çok fazla değilmi? servis normal olduğunu söylüyor malum kış aylarındayiz diyor. bende para yakıp ısınmak istediğimi söledim.adamcağız gülüyor deneyimli kullanıcılardan yorum alabilirsem sevinirim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  78. Bu koşulların bir otomobil için oldukça ağır ve yıpratıcı olduğunu düşünüyorum.

    13.4 lt/100km'lik bir tüketim böylesine zorlu koşullar için normal olabilir. Ama unutulmamalıdır ki sürüş tarzınız ve bir çok faktör de buna neden olup, katkı sağlayabilir.

    3 km'lik bir yol için size tavsiyem; Sağlığınız ve yeşil bir çevre için yürümeniz ya da bisiklete binmeniz. Yoksa, daha çok ama çok para yakacağınız kesin.

    YanıtlaSil
  79. Merhaba 2010 HOnda jazz i-shift aldım. 6.5 civarı şehiriçi yaktığını gösteriyor. Bazen 5.9 lara iniyor sabit hız anayolda araçtan memnunum. Ekonomik araç isteyenlere tavsiye derim. Turkuaz renk ve camtavanda çok keyifli yakıtı da bu kadar kafaya takmıyorum mecbur değilseniz keyfi olarak çıkmazsınız tasarruf etmiş olursunuz.
    Jazz ailesi olarak hepinize mutlu kazasız belasız yenibir yıl diliyorum.
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  80. Önder Bey, Jazz'ınızı iyi günlerde kullanın. Paylaştığınız bilgiler ve güzel dilekleriniz için teşekkürler. Size de mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  81. Merhaba... 2005 otomatik LS model jazzımız vardı biraz Kmsi yüksek diye sattık ama tadı damağımızda kaldı. Ben bizzat kendim ölçüm yaptım benzinli olan aracımızı 23 kuruş/Km olarak kullanıyordum ki bu da 100 Kmde yaklaşık 5,3 lt yaparki benzinli bir araç için bence çok güzeldi. yanlız aracın az yakmasında en büyük unsur kullanıcı. herkes ekonomik kullanamıyor. gaz ayarı arabayı yıpratmama maksimum verim yerine ortalama sınırlarda kullanmak sabırlı birisi için uygun bence. aynı aracı kmde 31 kruş yaktıran arkadaşlarımda oldu ama dediğim gibi tamamen sürücüye göre değişiyor. şimdi biraz yüksek modelli bir araç alacağız hatta lpg taktırıp dahada ekonomik yapmayı düşünüyoruz :):)

    YanıtlaSil
  82. Merhaba, 2007 model bir jazz almak niyetindeyim, periyodik bakımları ne kadar tutuyor, bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  83. Merhaba,
    Benim merak ettiğim konu, her şeyi aynı kabul edersek, otomatik jazz ile manuel jazz arasında yakıt tüketimi açısından ne kadarlık bir fark olduğudur, km'de ya da 100 km'de? teşekkürler

    YanıtlaSil
  84. Aradaki fark 1,0 - 1,5 lt/100 km kadardır. Düz vites daha az yakıt tüketmesinin yanında daha yüksek sürüş performansı da sunar.

    YanıtlaSil
  85. 2012 model otomatik vites honda jazz aldım yaklaşık 1500 km yaptım 31 ile 36 lt yakıtla yaklaşık 300 ile 310 km arasında gidiyor.100 km de yaklaşık 11 lt yakıt tüketiyor şehir içi normalmi

    YanıtlaSil
  86. Öncelikle Jazz'ınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Kullandıkça, sunduğu rahatlığın ve ihtiyaçlarınıza yönelik esnek çözümlerinin hoşunuza gideceğini düşünüyorum. Zamanla Jazz'ın sizde de alışkanlık yapacağını sanıyorum :)

    Jazz'ınızın yeni olması, soğuk hava şartları ve diğer olumsuz sebepler göz önünde bulundurulduğunda 11 lt/100 km'lik bir tüketim normal sayılabilir.

    Havaların ısınması, kışlık lastiklerin yazlıklarla değiştirilmesi, sıkışık olmayan trafikte yol almak ve diğer olumlu şartların da etkisi ile önümüzdeki aylarda yakıt tüketiminizin düşeceğini ön görebiliriz.

    YanıtlaSil
  87. Bir 2003 Jazz (CVT) kullanıcısı olarak burada söylenen yakıt tüketim değerleri beni çok şaşırttı. Jazz'da (CVT) yakıt tüketimi, ortalama olarak benzer (değişken olmayan)bir hızda- uzunca bir süre gittiğinizde optimum seviyeye ulaşabiliyor (düşebiliyor). Ben en düşük yakıt tüketimini-aracı yavaşlatmayacak biçimde-gaz pedalına mümkün olduğunca az basarak yakaladığımı hatırlıyorum.

    Aracım yeni olduğu zamandan başlayarak bugüne kadar şehir içinde 4.5-6.5 arası, uzun yolda ise 4.3-5.5 arası tüketim değerleri ile Jazz kullandım, hem de bu araç manuel vitesli değilken!!! O kadar yıllık aracımın şu andaki tüketimi bile 7.2'leri geçmiyor. Hem de İstanbul trafiğinde!!??

    Tüketim değeri konusundaki bireysel görüşümü tekrar etmek isterim; aracın gaz pedalına hafifçe, aynı seviyede, uzun süre basılabildiği sürece yakıt tüketimi düşüyor. Tehlike anında (veya keyfekeder) gaza fazla basarak ivme kazanmak istediğimiz zaman da yakıt hesabı yapılmıyor elbette. Ancak yeni benzin aldığımda kadranı sıfırladığım zamanlar hariç 10'un üstü yakıt tüketimini asla görmedim... :)

    YanıtlaSil
  88. MErhaba herkese, ben de ankaradan yazıyorum. Jazzcıyım ama böyle bir siteden haberdar olmadığımdan ötürü kendime kızıyorum.

    Öncelikle belirtmek istedğim bir husus var. Burada genelde Ankaradan İstanbuldan arkadaslar var. O yüzden özellikle onlar için önemli diye düşünüyorum. 2004 model kardeş bildiğim siyah jazzımla. İstanbul-Ankara otobanında kaza yaptım. Ankara istikametinde giderken, Kızılcahamam Güdül ayrımını geçmiştim. Ankara gişelere 15km falan kala, gece ve sisli havada, en sağ şeritte 90km hız civarı giderken, viraja girmemle 50cm yüksekliğindeki kayayı görmem bir oldu. Önce kayaya sonra bariyerle... sonrası malum jazzımdan ayrılmak zorunda kaldım. Allah a şükür bize bişi olmadı. Allah hiçkimseye de kaza bela vermesin. Ama siz siz olun, bu yolda en sağ şeritte gitmeyin, Her ne kadar paralı yol deyip, etrafı tel örgülerle çevrili yol deyip güvensenizde başınıza ne geleceği belli olmuyor...

    kaza 7ocak2012 de oldu. o gün bugundur arabasızım. ikinci el jazz bakıyorum ama kazasız bulamıyorum. malum kış. ankarada soğuk ve karlı. pek jazz satan yok. başka araçta bakmadığım için beklemedeğim. zaten kaskodan paramı yeni aldım. 2006 ve üstü, düşük km de jazz bakıyorum. inşallah en kısa zamanda jazzıma kavuşuk aranıza katılacağım.

    bu arada, bazı arkadaşlar jazz ve lpg konusunda girmişler . tavsiye edende var etmeyende. tereddütte olanda. dediğim gibi kaza yapmadan önceki jazzım 2004 ls cvt siyahtı. ben 60.000km de iken almıştım ve lpgli idi. lpg markasıda Kit MTM. (BRC aynı fabrika çıkışlı) hiç abartmıyorum, ankarada shell autogas fiyatlarının 2.20 TL olduğu zaman, depomu 75-80 tl yr dolduruyordum ve aracı cok sakin kullanmama ragmen, bu 80 TL lik gaz, beni şehir içinde 420 km götürüyordu. (yazlık lastik ve başka yolcu yok). jazz cok az yakıyor ama ben yeni jazzımı alınca yine lpg taktırmayı düşünüyorum. ben cok gezen biriyim. ayda ortalama en az 3000km yapıyorum. sizde cok gezen biriyseniz bence lpg yi deneyin. ben bi araştırma yapmıştım. kit mtm ve brc farkı. genel olarak parcalar aynı,sadece enjeksiyon kısmında, brc avrupa üretim bişi kullanıyormuş, kit MTM ise japon üretimi bişi kullanıyormus. kit MTM daha iyi anladığım kadarıyla. zaten montaj fiyatlarıda kabaca brc den 300-500tl yuksek.

    bu arada bi tane jazz var 2006 elite cvt buz mavisi. sahibi 28000 TL istiyor. ben 27500 teklif ettim vermedi. 60km de. sizce de fiyat yüksek değilmi.ocak şubat aylarında araç fiyatları düşer ama jazz hiç bi zaman düşmüyor :)) altın gibi mübarek.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. herkese saygılar sevgiler.

    nick: unobudo
    il: ankara

    YanıtlaSil
  89. Merhabalar. 2012 jazz joy+ sahibi olarak aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum.

    YanıtlaSil
  90. 2004 es cvt jazz almak üzereyim 21000 tl. 71000 de benzinli Sizce fiyat nasıldır?
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunuzun bu konu başlığı ile alakalı olmadığının sanırım farkındasınızdır.

      Otomobilin model yılı ve kilometresi göreceli olarak satış fiyatının belirlenmesinde yardımcı unsurlar olabilir. Ama kesinlikle bunlar tek başına yeterli değildir.

      Almayı planladığınız otomobili Honda Servise götürün. Gerekli ödemeyi yaparak, ekspertiz raporu isteyin. Bu raporun, Honda Servisin antetli kağıtlarında, kaşeli ve imzalı olmasına dikkat edin.

      Çıkan sonuca göre de kararınızı verin.

      Sil
  91. Uzun zamandır satın almak üzere karar verdiğim ve Japonya üretimi olması konusuda direndiğim JHM... VIN kodlu Fun+ Jazz'ı bugün teslim aldım. (Konu dışı biliyorum, ancak değinmeden geçemeyeceğim, araçla ilk seyahatimden izlenimim: "bayıldım!"...)

    Yakıt tüketimine gelince; ilk anda yüksek olan yakıt tüketiminin giderek düştüğünü ve tüketimin 6.0 a kadar indiğini gözlemledim. İlk gün için bu değer bana iyi göründü. Aracı evin önüne park ettiğimde gördüğüm en son değer 7.2 idi. Şimdilik araçla tanışma safhasındayız :) Araç yeni olduğu için zamanla tüketimin gerçek değerine ulaşacağını düşünüyorum.

    İlerleyen zaman içindeki yakıt tüketimi tespitlerimi de yine burada yazacağım.

    YanıtlaSil
  92. 2006 Model sport, otomatik Honda JAZZ'ım var. Arabamı çok seviyorum. Bakımlarını düzgün yaptırıyorum. Ağustos ayında yeni 4 mevsim lastik takdırdım.Aynı ay bakım yapıldı. Yağ filtresi değişti. Arabamın şehir içi yakıt tüketimi 5.7 yi geçmemişti. Hergün 12 km yol gidiyorum(işe, gidiş-dönüş).Ben Yalova'dayım. Gittiğim yol sakin ama hız sınırı var tabii.Son3-4 aydır yakıt tüketimim ilk defa 6/100, 6.1/100 oldu. Neden acaba?Klima ve rezistans(arka cam için)yakıt tüketimini ne kadar etkiler? Yalova çok soğuk biryer olmadığı için çok açmıyorum. Arabam daha 38 bin km. de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klima ve rezistans(arka cam için)yakıt tüketimini ne kadar etkiler?

      Sorunuzun cevabı; Evet, özellikle de klima. Çünkü klima gücünü motordan alır. Ve motorunuza ek bir yük getirir. Bu yükün ne kadar olduğu konusunda ise klima ayarlarınız belirleyici olur.

      Bence Jazz'ınız gayet az yakıyor. Endişe edecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu kış oldukça çetin geçiyor. Bahar aylarına az kaldı. Havaların ısınması ile birlikte eski değerleri göreceğinizi düşünüyorum. Sabırlı olun...

      Sil
  93. selamlar.

    aracım honda jazz otomatik. opetten 100 tl lik benzin almıştım geçen gün ve sayaçları sıfırlamıştım. aracımın ortalama tüketimi 6.6 lt/100 km idi. (100 tl lik benzini kullandığım güzergah üsküdar-kadıköy olup 6,6 lt ortalama hesabına bir defa tuzlaya e5 ten gidip gelmede dahil).opetten aldığım 100 tl lik benzinden yarım depo gibi kalmışken full ün kampanyasından bugün benzin alarak depomu tam doldurmuş oldum ve full den aldığım benzin 81 tl tuttu.

    ancak haremden sahil yolundan salcak üzerinden üsküdar merkez ve ordan fıstıkağacına gittim ve ortalama tüketim değeri 8,6 lt gösterdi. (4 km yol gitmiş oldum) ayrıca motorun rolantideki sesi ve titremesi sanırım azcık arttı.

    bu durum sizce normal mi? bu 81 tl lik benzin başımıza iş açmasın sonra.???

    YanıtlaSil
  94. merhaba bende 2002 model otomatik 1,4es model ankara plakalı 102000km de ön sağçamurlukla sol çamurlukta boya var fiati22750 fazla değilmi birde yıl itibariyle nasıl bana yorum yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Bey, genel durumu iyi ise çamurluklarındaki boyalar bence önemli değil. Fiyatı konusunda, görmeden, incelemeden bir şey söylemek zor. Şunu söyleyebilirim ki; Jazzların ikinci el değerleri yüksektir (Siz de satarken yüksek bir değerle satacağınız için bunu avantajınız olarak görüyorum). Ekonomik ve geniş hacimlidir.

      Size tavsiyem alım kararı vermeden önce yetkili Honda servislerinden birine gidip, gerekli ödemeyi yapıp, antetli kağıtlarında kaşeli ve imzalı bir ekspertiz raporu almanız yönünde olacaktır.

      Sil
  95. Şubat sonuna doğru aldığım Japonya yapımı (!) Honda Jazz Fun+ aracım şu anda 1000 km'de, ve canavar gibi bir araba, "araba almayı düşünüyorum, ne alsam?" diyenlere kuvvetle tavsiye ederim.

    Yakıt tüketimi başlarda 7,5-8,0 civarında iken, şimdi 6,2'ye kadar düştü. Ev-iş arası 15 km gibi. Bu mesafede daha da düşük tüketime erişmek güç gibi geliyor bana. Tüketimi daha da düşürebilmek için uzun yola gitmeyi bekliyorum. İstanbul trafiğinde dur-kalk gidişle bu yakıt tüketimi iyi gibi!?

    (Bana göre araçtaki tek sorun gaz pedalının gereğinden fazla sert olması, ve bunun bir çaresi var mı bilmiyorum! oysa eski aracımda [ki o da bir Jaz idi] pedallar çok yumuşaktı; niye yeni modelde böyle bir şeye gerek duymuşlar anlamadım? Yenisi ayağımı gaz pedalına basılı tutarken beni oldukça zorluyor. )

    YanıtlaSil
  96. brc lpgli 2007 model otomatik elite honda jazz arabam lpgli sürüşte silkme yaparak arıza lambası yakıyor benzinli sürüşte sorun çıkarmıyor bundan başka araç hem lpg li iken hemde benzinli iken 50-55 kuruş aralığında çok yakıyor bu şekilde yada buna benzer sorunlar yaşayan varmı varsa nasıl çözdüler ve tavsiyeleriniz nedir bu sebeplerden dolayı jazz hevesim kursağımda kaldı...

    YanıtlaSil
  97. 2006 model 66.000 km de 1.4 Honda Jazz LS (otomatik vites)araç almayı düşünüyorum..
    yakıt tüketimi ve uygun olup olmadığı konusunda bana yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  98. Genel olarak Honda Jazz kullanıcıları otomobillerinden memnunlardır. Hatta bir kez Jazz sahibi olan, ondan kolay kolay vazgeçemez.

    Yakıt tüketiminde oldukça cimridir. Düz vitesleri, CVT (sürekli değişken şanzıman) ye göre daha az yakar ve daha performanslıdır.

    Honda Jazz ya da diğer bir model; İkinci el otomobil alırken dikkat edilecekleri atlamamanızı önemle hatırlatmak isterim!

    YanıtlaSil
  99. SELAM ARKADAŞLAR BEN YAKLAŞIK 45 GÜN ÖNCE HONDA JAZZ ALDIM. ARACIM ÇOK İYİ BİR ARAÇ. OTOMATİK VİTES ÖZÜRLÜ ARACI. ARACIMDA VİTESİN NE ZAMAN GEÇTİĞİNİ BİLE HİSSEDEMİYORUM. YAKIT ORTALAMASI SANIRIM 6.8 1000 BAKIMI GEÇEN HAFTA YAPILDI. ŞEHİR İÇİ ORTALAMASI BU RAKAMLAR BU ORTALAMANIN NASIL OLDUĞU HAKKINDA BANA VEYA muratcelik_75@hotmail ADRESİME BİLGİ VEREBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. HONDA GERÇEKTEN BİR AYRICALIKMIŞ. (BU ARADA BEN BU SİTEYE ÜYE OLAMIYORUM BU KONUDA DA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey, Jazz'ınızı iyi günlerde kullanın. Vites geçişlerini duymaz, hissetmezsiniz. Çünkü CVT (Sürekli Değişken Şanzıman) nin en büyük özelliği ve konforu budur.

      6.8 lt/100km lik tüketim değeri biraz fazla gibi ama bunun kullanım şekliniz ve alışkanlıklarınızla ilişkili değişkenlik göstermesi de normaldir.

      Foruma üyelik çok kolay olduğu kadar bir o kadar da zordur. Forum kurallarını dikkatli bir şekilde okuyun ve mutlaka kurallara uygun olarak, eksiksiz bilgilerle başvurunuzu yapmaya özen gösterin.

      Sil
  100. Merhaba;jazz elite 2008 otomotik vites arabam var tüp takılması mantıklı mı sizce...

    YanıtlaSil
  101. ANKARADAYIM. 2006 ELİTE JAZZ CVT ARACIMA BRC MY11 (YAZILIMI MY12) TAKTIRDIM. DAHA ÖNCEDE 2004 LS JAZZIM VARDI. ONDA DA KIT MTM VARDI. İKİSİNDE SORUN YASAMADIM. EGER KM YAPIYORSANIZ BENCE LPG DEN KORKMAYIN. BEN ESKİ JAZZIMLA 20 BİN KM YAPTIM KİT MTM LE. ARACIMDA EN UFAK SORUN YASAMADIM. ŞİMDİDE FİYAT MAKUL OLDUGU İÇİN BRC TAKTIRDIM. KIT MTM E 400 TL DAHA FAZLA İSTEDİLER. BRC DENEYİM DEDİM. 2 JAZZ KULLANAN BİRİ OLARAK SİZE KIT MTM İ, TELEFEX VE PRİNSİ ÖNEREBİLİRİM. ARACI COK KULLANMIYORSANIZ LPG TAKTIRMAYIN. BU ARADA, 10 HAZİRAN 2012 DE ANKARADA , LPG FİYATLARI SHELL AUTOGAS LITRE 2,05 TL İLE KM DE SEHİR İÇİ, 17-18 KURUŞ YAKIYORUM. (ARACTA TEKİM,KLİMA KAPALI,PENCERELER KAPALI, MAX HIZ 100KM) UMARIM BİLGİLERİM İŞİNİZE YARAR. SAYGILAR SUNARIM. LPG TAKTIRDIGIM YERİ YAZMAK İSTEMİYORUM. REKLAM OLMASIN DİYE,AYRICA, MEMNUN KALMAYAN OLUR, MESAULİYET KABUL ETMEM SONRA :) BU ARADA, ARACIMIN 10KM BAKIMI İÇİN HONDA TECH E GOTURDUM, İSTNABUL YOLU, ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ, ARACIMDA 2 SORUNDA VAR, ADAMLAR ŞAK DİYE ÇÖZDÜ, BAKIM MASRAFLARI DA MAKUL, TAVSİYE EDERİM. DAHA ÖNCE BHR HONDA HÜSEYİN ÖZDEMİRE GÖTÜRMÜŞTÜM. ONLARI KOTULEYEMEM AMA OYLE AHIM ŞAHIM MEMNUNDA KALDIM DİYEMEM. FİYATLAR BİRAZ YUKSEK GİBİ. BAR HONDA İHRAHİM ARABOGLU VE HONDACI KADİR E HİÇ GİTMEDİM. ANKARADAKİ HONDACILAR İÇİN EKLEDİM BU SON KISMI. TEKRAR SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  102. öncelikle herkese selamlar
    honda jazz fun aracımı alalı 1 ay oldu konfor ve rahatlıgı konusunda emınımkı bu forum dısındakı kısılerınde yorumları kesınlıkle olumlu olacaktır lakın aracım bekledıgımden gercekten cok fazla yakıyor vıtes degıstırme uyarı lambası ıle kullandıgım halda 8 lt altına dusmuyor sadece sehır ıcı degıl e5'te sabıt suratle ıntıkal ederken kı degerde bu sekılde bu benım 3 sıfır aracım ve su ana kadar bu sekılde kıtabı degerlerınden bu surede bu kadar fark yaratan baska bır durumla karsılasmamıstım yorumlarınızı beklıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomobiliniz çok yeni. İyi günlerde, sağlık ve keyifle kullanın. Toplam kilometresi çoğaldıkça yakıt tüketimi de düşecektir. Ancak unutulmamalıdır ki! Yakıt tüketimine etki eden bir çok neden vardır ve bu nedenler yukarıdaki diğer cevaplarda açıklanmıştır.

      Ayrıca, bir de önerim var. Otomobilinizi servise götürün. Sorununuzu aktarıp yapabilecekleri bir şey olup, olmadığını sorun. Muhtemeldir ki mekanik atölyesine alıp küçük bir testden geçireceklerdir.

      Sil
  103. Merhaba,

    3 gün önce 2. el 2009 model honda jazz fun i-shift aldım. Herhangi bir yakıt tüketim testine henüz tabii tutmadım. Aldığımda yarım depo benzin vardı. Aracın yanlış öğrenmediysem 30 veya 35bin'den sonraki bakımları eksik araç 57bin'de. Yakıt tüketimi yol bilgisayarında 7.1lt/100km gözüküyor. Bakımdan sonra bu değişir mi? Bu değer normal mi önerebileceğiniz şeyler varsa yardımınızı rica ediyorum?

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle deponuzu doldurun, trip kilometre sayacınızı sıfırlayın ve kendi sürüş tarzınız ile yakıt tüketim değerinizi belirleyin.

      Bakımların düzgün yapılmamış olması, yakıt tüketiminin artmasında etkendir. Normal şartlarda, bakım sonrası yakıt tüketiminde azalma olması beklenir.

      Sil
    2. Teşekkür ederim dediğiniz gibi bir yol izleyip en kısa zamanda burada paylaşacağım. Bir de sıfırlama direksiyondan mı oluyor yol bilgisayarındaki verileri?(ort yakıt tüketimi, gidilen yol vs.)

      Sil
    3. Merhaba,

      bu haftasonu depoyu fulledim ve istanbul-düzce istikametinde gittim geldim. giderken ve gelirken e5+otoban yolunu kullandım. Yola çıkmadan sayaçlarımı sıfırladım ve ortalama 110-130 arasında hız yaptım. Yol bilgisayarında aracı aldığımda yazan 7.1'lik yakıt tüketimi. 6.3 lt/100 km'ye indi. Sizce bu değer nasıl? Bakımlardan sonra daha da düşer mi?

      Teşekkürler...

      Sil
    4. Anlaşılıyor ki trip kilometreyi sıfırlayacağınız yeri bulmuşsunuz :)

      Otomobilinizin bakımlarının eksik olduğu ve yaptığınız testin 110-130 km/h ortalama hızlarda olduğu düşünülünce 6.3 lt/100km normal sayılabilir.

      Size, yakıt ekonomisinden önce can güvenliğiniz açısından, otomobilinizin bakımını vakit geçirmeden yaptırmanızı öneririm. Yapılacak bakım sonrası yakıt tüketiminizin azalacağını düşünüyorum.

      Sil
    5. Bir de bi A sayacı var bir de B sayacı var bunların kullanım şekli farkı ne oluyor? Bakım tutarları ile ilgili fiyat konusunda bilgi vermeniz mümkün müdür?

      Teşekkürler...

      Sil
    6. Sizi yanıltmamak adına, değişkenlik gösterebilecek bu konuda size bilgi veremeyeceğim.

      Sil
  104. Merhaba,
    2012 Jazz CVT sahibiyim. Şehirler arası 500km'yi 25 litrede hallettim. Yani bir depo ile aşağı yukarı 850km rahat yapılır. Çünkü bu 500Km'lik yol yokuşlu ve dağlıktı zaman zaman.

    YanıtlaSil
  105. şuan formu en baştan okudum bendede 2004 1.4es düz vites var bugün çıldıracaktım arabam ş.içinde 8,5 lt gösterio hep de böle biliyordum servise gittim bu araba çok yakıyor diyerek meğer ben çok yakıyormuşum :) servis elemanı arabayı anında 5,2 lt ye kadar indirdi dahada indirebilirm dedi kanaat getirdim anlayacağınız yukarda yazılan yorumlardaki gibi kullanmaya bağlı imiş bu yakıt inşallah yarın bende anlatılanlar gibi dikkatli ve özverili kullanıp az yakanlar kafilesine dahil olacam herkese iyi geceler mutlu yarınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürüş tarzınızı değiştirme kararınız sevindirici. Bundan sonraki yakıt tüketim bilgilerinizi merakla bekliyoruz.

      Sil
  106. merhaba 2006 model jazz elite almak istiyorum otomatik vitesin yakit tuketimi nasildir ve tavsiye edermesiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakıt tüketimi düz vitese göre biraz daha fazladır. Ancak diğer markalar düşünüldüğünde, Honda Jazz'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum.

      Sil
  107. 2009 model otomatik joy almak üzereyim, daha önce hep toyota kullandım.hem aile hem de bayan aracı olur mu?hem eşim hem de işim için almak istiyorum:) yakıtı otomatik viteslerde nasıldır? teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toyota ve Honda dünyanın en az sorun çıkaran otomobilleridir. Sorunuzun cevabı olarak "Evet Olur" u çekinmeden verebilirim. Yaşar Bey'e verdiğim yanıtımda da yazdığım gibi; Yakıt tüketimi düz vitese göre biraz daha fazladır. Ancak diğer markalar düşünüldüğünde, Honda Jazz'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum.

      Sil
  108. selam arkadaşlar. 2012 model otomatik vites honda jazz ım var. son günlerde fazla yakıt yakmaya başladı. örneğin 50 tl lik yakıt ile 130 km yapıyorum. servise götürmeme rağmen normal diyorlar. ama ilk aldığım gibi değil. daha 7.000 km yapmasına rağmen. bu yakıt normalmidir sizce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey, endişe edilecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Havaların soğuması ile birlikte tüm otomobiller daha çok yakıt tüketmeye başlarlar. Jazz'ınızda yaz aylarına göre daha yüksek tüketim değerleri görmeniz, tamamen hava şartları ile ilgili. Merak etmeyim!

      Sil
  109. Arkadaşlar slm 2 ay önce 2004 elıt cvt jazz aldım forumu baştan beri okudum benim arabam şuan rekor kırıyo yakıt tüketiminde çok fazla yakıyor gösterge 12 lere kadar çıkıyor en fazlada 9.3 düştü 90000 bakımıda daha yeni yapıldı çokda sakin kullanırım incitmem aracı sürekli şehir içinde kullanıyorum sizin dediginiz rakamlar bence çok az...sizce sıkıntı ne olabılır yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2007 Elite Düz vites kullanıyorum. Bundan önce de 2002 düz vitesim vardı. Bugüne kadar 6.9 lt/100km üzerini hiç görmedim. Bugün depomu doldurdum ve trip kilometre sayacını sıfırladım. Sıfırlamadan önce 5.9 lt/100km görünüyordu. Yakıt alımı sonrası yaptığım 15-20 kilometre sonrası ise 5.4 lt/100km.

      9 - 12 lt/100km gibi tüketim değerleri Jazz için gerçekten yüksek. Bu kadar yüksek olmaması beklenir. Bir terslik var ama nereden kaynaklandığı konusunda buradan çözüm bulmak zor. "Yüksek Tüketim" şikayeti ile Honda Yetkili Servislerinden birine gitmenizi öneririm.

      Sil
  110. 2 ay önce honda jazz ls 2005 model araç aldım. ilk zamanlar arabam şehir içinde 5.3lt/100 şehir dışında 4lt/100 idi. ama şuan yakıtı daha fazla yakmaya başladı ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsim koşulları düşünüldüğünde Jazz'ınızın yakıt tüketiminin bir miktar artmış olması çok normal ve beklenen bir gelişme. Merak edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Jazz'ınızın tadını çıkartmaya bakın :)

      Sil
  111. 1ay önce ilk jazzımı aldım çok memnunum yalnız yakıt beni üzüyor günde10 km yapıyorum yani motor ısınmadan varıyorum ortalamam 11 lt buji durumu hava fltresi iyi yağ yeni değişti 10/40 2005 otm benzin tavsiyelerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürüş alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi, motor devrini 2000 civarlarında tutmanızı ve olabilecek en büyük vitesi kullanmanızı öneririm.

      Sil
  112. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  113. Selam arkadaşlar.
    2009 Honda jaz joy manuel aracım var. 21.000 km de aldım Şuan 27.000 km de. 24.000 km de aracıma BRC LPG taktırdım. Aracın yakıt tüketimi olması gereken gibi değil. LPG uygulaması sonrasında yakıt tüketimin arttı gibime geliyor. Değerler aşağıdaki gibi. Vtec açmamaya özen gösterdim.
    29.01.2013 de 500 km yol yaptım bursaya gidiş geliş.
    Yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi 6.1 lt
    Yol bilgisayarı ortalama hız 72 km/h
    LPG tüketimim km de 20 kurus
    Bu değerler sizce normalmidir.

    Bana göre anormal geliyor. Anormal olan sadece yakıt tüketimi değil aracta garip bir ses var. Ses katalizorü dağılmış bir hondanın gaz verme sesini andırıyor. Honda servisinde yada LPG uygulaması yapan yerde bu sesi duydurtamadım :)
    Benim 4. ondan Hondaları çok iyi tanırım .













    YanıtlaSil
  114. 2012 fun+ cvt aldım bu ayın başında 600 km yaptım henüz. yakıt tüketimi 8.8lt gösteriyor şehir içi. hondayı seviyorum güzel araba sihirli koltukları ve tek tuşla buhar önleme özelliği mükemmel bir özellik ama yakıt türkiye şartlarında üzüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı Honda Jazz'ı kullanıyorum. Ben de bu ayın başında aldım ve yaptığım yol 500 km'ye yaklaştı (Tamamı şehiriçi). Tüketim ortalamam ise 6.2 lt/100km. Size; Çevre koşullarınızı ve sürüş alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  115. çevre koşullarından kastınız nerdir bilemiyorum ama ortalama hız 22 km gösteriyor yollar bozuk ortalama bi hızla gidemiyorum yokuş yok her gün işe gidip geliyorum araba ısınmıyor 8 km gidiş 8 km geliş bu değerlerden aşağıya indiğini göremedim keşke senin dediğin değerlere getirebilsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevre koşullarını ne olduğunu açıklayayım.

      Yaşadığınız ilin iklim şartları. Mahallenizdeki coğrafi koşullar. Sürekli kullandığınız yolun yapısı...vs Örneğin Ankara'da yaşıyorsanız ve Çankaya, Dikmen gibi sürekli ve uzun yokuşlar çıkmak zorunda kalıyorsanız, sıkışık trafikte sıklıkla kalıyorsanız, sürekli kısa mesafelerde otomobilinizi kullanıyorsanız, Jazz'ınız ağır koşullara maruz kalıyor demektir. Bu durumda fazla yakıt tükettiği gibi periyodik bakım süreçlerinin de sıklaşması gerekir ki bu da ayrı bir masraf demektir.

      Ekonomik sürüş, yakıt tüketimini ve sera etkisi yaratan gazların salınımının azaltılmasının kolay bir yoludur. Modern Honda motorlarında iç sürtünme çok düşüktür ve motorun düşük yakıt tüketerek rahatça çalışması sağlanır. Basit kuralları uygulayarak yakıt tüketiminizi %5-15 oranında düşürebilirsiniz.


      Kalkış

      Kırmızı ışıkta beklediğinizi ve yeşil ışığın yandığını düşünün. Hemen hızlanın ama gaz pedalına yarım yoldan fazla basmamaya dikkat edin, hızlanma fazlasıyla yakıt tüketir. En kısa süre içerisinde vites büyütün. Benzinli veya LPG'li bir araç kullanıyorsanız 3000 d/d, dizel ise 2000 d/d'den önce vites değiştirin. Birinci vitesten tek adımda üçe geçmek çok etkilidir. Modern Honda motorları yüksek motor yükü altında daha verimli çalışır.

      Sabit hızda sürüş

      Prensip en yüksek viteste sabit hızı olabildiğince uzun süre korumaktır. Gereksiz hızlanma ve frenlemeden kaçının. Olabildiğince ileriye bakıp trafik akışını öngörerek bunu sağlamak daha kolaydır. Otoyolda hız sabitleyicinin (cruise control) kullanılması rahat sürüşü kolaylaştırır.

      Yumuşak bir şekilde yavaşlayın

      Frenleri her kullandığınızda enerji harcarsınız, frenlerin ne kadar ısındığını düşünün. Olabildiğince uzun süre aracın hareket enerjisini kullanın. Kırmızı ışığa yaklaşırken hızı düşürmek için motor frenini kullanın. Honda'nızdaki motor sistemi, motor frenlemesi esnasında yakıt beslemesini keser. Bu şekilde frenlerdeki aşınma ve egzoz atıkları azalır; Siz ve yolcularınız için sürüş daha konforlu hale gelir. Fren pedalına az basmanın yolu gaz pedalına kontrollü basmaktan geçer ve size ciddi yakıt ekonomisi sağlar.

      Kontrol listesi:

      1. Çabuk hızlanın ve 3000 d/d'ye ulaşmadan vites büyütün (dizellerde 2000 d/d)

      2. Mümkün olan en yüksek viteste, sabit hızla yol alın

      3. Trafik akışını takip ve tahmin edin

      4. Mümkün oldukça motor freni kullanın

      5. Motoru rölanti devrinde çalıştırmaktan kaçının

      6. Yokuş aşağı inerken gaz pedalını bırakın

      7. Yokuş yukarı çıkarken hızlanmayın

      8. Lastik hava basınçlarının doğru seviyede olduğundan emin olun

      9. Yağ ve filtreleri servis el kitabına uygun şekilde değiştirin

      Sil
  116. 2004 manuel vites
    Tamami sehirici kullanim. 200KM DE 94TL BENZIN. BENCE ANORMAL. SIZCE NE YAPAYIM¿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taner Bey, öncelikle şunu vurgulamak isterim. Ülkemizde benzin fiyatları çok sık değiştiğinden ve benzin istasyonlarına göre farklılık gösterdiğinden, yakıt tüketiminizi litre bazında hesaplamanız size sabit ve doğru sonuçlar göstermesi açısından yararlı olacaktır.

      Jazz'ınızın trip kilometre sayacını benzin aldığınızda sıfırlayarak, yakıt tüketiminizin ortalamasını (lt/100 km)sürekli takip edebilirsiniz.

      Bu konuda diğer katılımcılara verdiğim cevaplara göz atmanız, tüketiminizi düşürmeniz konusunda yararlı bilgiler edinmenizi sağlayabilir.

      Sil
  117. Guncel benzin fiyatiyla 100kmde 9,6LT Harcadim.trip ekrani asla 8,5in altina dusmuyor.8buji yeni degisti.yagive koyulugu kabul edilir seviye.sibop ayari tam. Surucu ve yolcu harici yuk yok.Devirdemi problem var sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendede 2008 Ls sportu var alalı 1 ay oldu hersey iyi guzel de yakıt yönunden bende çözum bulamadım 8 in altını göremedim Benzinlikten Sogudum gir çık yapmaktan

      Sil
  118. selam 2009 honda jazz sport otomatik şanzımanı nasıldır? geri kaçırma olurmu en son kasamıdır?
    yakıt tasarrufu? yeni kasa hangi tarihte başladı
    2009 otomatik sport 30 000 tl uygunmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri kaçırmayı, yakıt tasarrufunu, kasanın yeni olup, olmadığını, fiyatını bir kenara bırakın. Almayı düşündüğünüz 2009 Jazz, i-Shift (Otomatikleştirilmiş Düz Vites)olduğundan, alım yapmadan önce bir kez daha düşünün. Honda, bu sistemde bazı sorunlar yaşandığından yeniden CVT (Sürekli Değişken)şanzımana geri döndü. Önerim i-Shift şanzımandan uzak durmanız yönünde olacaktır. Elbette son karar sizin. 2009 yeni kasa yerine 2008 eski kasa olsun ama CVT olsun. Ya da maddi durumunuzda bir sıkıntı yoksa 2012 model alın. Böylece hem yeni kasa hem de geliştirilmiş CVT şanzımanlı mükemmel bir Jazz sahibi olursunuz.

      Sil
  119. 2007 model otomatik vites honda jazz kullanıyorum.alırken brc lpg takılıydı 6 ay lpgli kullandım ama çok yakıyordu sonra silkeleme yapmaya başladı özel servise götürdüm bobin dedi jazzlarda lpg arka bobinleri yakar dedi sonra başka bir özel servise götürdüm oda bobin temizliği ve subap ayarı yaptı sonrasında 7 ay boyunca gaz almadım sadece benzinde6.6, 6.9 aralığında benzin yakarak sorunsuz bindim sonra şeytana uydum ve lpg yi bi daha denemek istedim düzeldi zannderek ancak 10 km gitmeden silkeleme başladı tekrar ve daha azda olsa benzinde de yapmaya başladı aynı ustaya bir daha gittim ve bobinlerin yandığını değişmesi gerektiğini söyledi ve arka bobinleri değiştirdi bilgisyarla yakıt değerleri bölümünde bişeyler yaptılar ve değer daha sık değişir oldu ama havanın soğukluğu ve kış lastikleri ile beraber 7.0, 7.5 aralığına yakmaya başladı silkeleme sorunu çözüldü lpgyi tamamiyle bıraktım bu lpg kaynaklı sorunlar dışında jazzdan memnunum ustaların bir kısmı jazzlara lpg olmuyor derken biriside senin lpg sistemin yanlış takılmış diyor düzelt bu konuda birönerisi olan var mı 2 gün önce kış lastiğini çıkarttım ve yaz lastiklerini taktırdım bide rot ayarında bi sorun var mı die baktırdım sorun yok dediler akşamında 6.8 ile 7.5 olan yakıt tüketimi aracı çalıştırı çalıştımaz yakıt göstergesi 9.0 litre civarına fırladı ne olduğunu anlamadım yakıt tüketiminin dahada düşmesini beklerken aniden anormal bi şekilde arttı neden olabilir veya benzer sorunlar yaşayan varsa nasıl çözdüler çok uzun oldu ama maalesef derdim çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2004 ls eski cazımda dediğiniz lbg silkelenme proplemi vardı herkes jazza lbg takamıyor, lazz lara ustların sallama dedikleri ek olarak 4 adet ayrı hortum takıyorlar,ben tüklü 2 sene kullandıktan sonra bu sorun oldu ve yakıt çok yakıyordu atikerin ankara yetkili servisinde 150 tl verip kısa sürede bu ilave hortumları taktırdım performans ve yakıt tüketimi düzeldi,bir depo uzun yolda 4 yetişkin ile ankara -istanbul arası 480 km de benzine geçti araç, aldığımdan beri rekor km ye ulaştım.

      Sil
  120. honda jazz 2005 ls model aracımın 6.8/100 lt/km yakması normal mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlu şehiriçi trafik koşulları için normal sayılabilir.

      Sil
  121. Merhabalar, aracımız 2006 model jazz elite cvt,arac 1 aydır bizde ve yakıt ortalamaak 9-9.5 arasında altına hic dusmedi,ustaya götürüp gosterdik hava filtresini degistirdi ama hal aynı degerler,biraz fazla sanırım degil mi: ( ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi koşullarda 9-9.5 lt/100 km?

      Normal şartlar altında 9-9.5 lt/100 km'lik yakıt tüketimi oldukça yüksek. Daha düşük tüketim değerleri için; Kullanım koşullarınızı ve kullanım alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi öneririm.

      Sil
    2. Surekli sehir icinde kısa mesafelerde kullanıyoruz ve trafik de oluyor tabi,lastikler yazlık lastik,bunların dısında nasıl kullanıyorum bilemiyorum cunku daha yenisoforlugum yani hız yapmadan daha sakin kullanıyorum :)

      Sil
    3. Kısa mesafe ve sıkışık şehir içi trafiği, en zorlu şartlardan ikisi... Özellikle bu koşullar altında yakıt tüketiminizin yüksek olması, gayet normal bir sonuç.

      Sil
  122. 2004 1.4elite manuel. Esk ayvalik arasi 110 120km hızla klima acik 2yolcu az bi bagajl lastik basinc tam 5.9 ortalama ıle geldim.bakimi serviste yeni yapıldi. yorumlardaki ortalamarı 85 90lami gıderek tutturabilirım yoksa satayım mı bu arabayi:) donus yolu ıcın tavsiyenız nedır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalama hızınız kadar, gaz pedalını nasıl kullandığınız da önemli (Yokuşlarda hızınızı korumak için gaz pedalına daha fazla basmak gibi) bu da yakıt tüketiminizi yükseltecektir.

      Tavsiyem; Jazz'ı satmak yerine, daha sakin bir kullanım ile yolun ve yolculuğun tadını çıkararak dönmeniz olacaktır :)

      Yolunuz açık olsun...

      Sil
    2. 110 - 120 kmh yerine 90 - 100 kmh ile gitmeniz arasında 100km de 1 veya 1,5 litre oynayacaktır.


      Sil
  123. 2004 1.4 es jazz otomatik var 40 lt depo ile 500 km gidebiliyorum benzin uctu gidiyor lpg taktırmayı dusunuyorum hatta buyuk ihtimal taktırcam otomatik vites hondaya hangi marka takılırsa daha yararlı olur bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jazz'ınıza böyle bir modifikasyon yaptıracaksanız; Önerim Yetkili Servislerde bu işlemi yaptırmanız. Bildiğim kadarı ile de Yetkili Honda Servislerinde BRC takılıyor.

      Sil
  124. Yalova İznik arası 65 km iki kişi klima açık 80-90 km hız ile 3.9 yaktı, 2009 joy Manuel. Yalnız söyle bir sorun var ki gösterge değerleriyle gercek degerler birbirini tutmuyor, sizde de oluyor mu böyle bir sorun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Tekçe, 3.9 lt/100km mükemmel bir tüketim değeri. Size ve Jazz'a tebrikler.

      Belirttiğiniz sorun ile bugüne kadar kullandığım hiçbir Jazz'da karşılaşmadım.

      Sil
    2. Cevabınız için teşekkürler, belki de hesaplamada yanlışlık yaptım. Jazz uzun yolda şimdiye kadar kullandığım en az yakan araç gerçekten. Size ve tüm jazz kullanıcılarına selamlar, sitede geçen emeğiniz için de ayrıca teşekkürler...

      Sil
  125. 2009 Jazz, i-Shift (Otomatikleştirilmiş Düz Vites)olduğundan, alım yapmadan önce bir kez daha düşünün. Honda, bu sistemde bazı sorunlar yaşandığından yeniden CVT (Sürekli Değişken)şanzımana geri döndü. Önerim i-Shift şanzımandan uzak durmanız yönünde olacaktır. Merhaba. Bir soruya verdiginiz cevapta 2009 otomatikte problem oldugunu soylemistiniz. Bende 2004 jazzimi 2009 manuel fun modeli ile degistirmek istiyorum. 30-35bin butcem var. Kiymetli tavsiyelerinizi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taner Bey, almayı düşündüğünüz Jazz düz vites olduğuna göre sorun yok. İkinci el otomobil almada dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ek bir önlem olarak, Yetkili Honda Servislerinin ekspertiz hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu size bir miktar paraya mal olsa da ileride yaşanması muhtemel tatsız ve çok daha pahalıya mal olacak sorunlardan korunmanızda önemli ölçüde yarar sağlayacaktır.

      Sil
  126. Merhaba 2006 Jazz 1.4 LS Otomatik bir araç aldık.
    Çok amaçlı bilgi ekranından bahsedildiğini gördüm yukarıdaki yazılarda. Bu ekranı bulamıyor/göremiyorum. Kullanım kılavuzu da yok. Bu ekranı nasıl görebilirim. Fonksiyonları nelerdir ?
    Tüketim ort, trip vs bilgiler var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğim link, bu konudaki tüm sorularınıza cevap verecektir.

      http://www.hondajazz.org/bilgi_ekrani.jpg

      Sil
  127. Merhabalar;
    3 Hafta önce F1 şanzumana sahip 2007 1.4 Elite Jazz aldım.
    Ancak yakıt göstergesini en az 7.0 lt olarak görebildim.
    Otomatik vitesten farklı bir sistemi olduğunu düşünüyorum, çünkü satın almak için baktığım tüm Jazz araçların km si çok fazla idi. Bu kadar yakıyorlarsa bu km ler olmazdı deyip satın aldım.
    Aracımdan memnunum ancak yakıtına yetişemeyeceğim böyle giderse.
    Önceki aracım 2005 Yaris idi. Çok memnun idim, lpg de taktırmıştım.
    Buna da taktırmam gerekecek, üstesinden gelemem.
    F1 şansumanın kullanımı nasıl onu soracaktım, araçta kılavuz yok. İnternette de bulamıyorum. Direksiyonun iki yanında + ve - yazan yerler var. Vites kutusunda da S modu var. Direksiyonda da bir düğme var 7 speed mod yazıyor .

    Lütfen aracımı çok sevdim ve vazgeçmek istemiyorum.
    Doğru kullanımı bana aktarır mısınız ? Yağından filitresine kadar da alır almaz değiştirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özlem Hanım, öncelikle Jazz'ınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Tüm otomobiller gibi Jazz'da zorlu koşullar altında normalden fazla yakıt tüketir. Zorlu koşullara; Aşırı yoğunluktaki trafiği, soğuk havayı ve kısa mesafeli kullanımı örnek olarak verebiliriz.

      Merak ettiklerinizi burada uzun uzadıya yazmak yerine, e-posta adresimize (iletisim@hondajazz.org) konuyu hatırlatan bir mesaj yollamanız durumunda, ben de size otomobilinize ait "pdf" formatında kullanım kitabını gönderebilirim.

      Sil
  128. Merhaba ben henüz jazz almadım ama bir öğrenciyim ve babamın 1000 motor olduğu için citroen c1 de ısrar etmesi beni üzüyor otomatik vites honda jazz ler 100 km de ne kadar yakıyor yardımcı olursanız sevinirim.Babamı ikna etmem lazım bende Jazz istiyorum c1 e göre daha iyi bir görüntüsü var fakat c1 1000 motor ve daha az yakıyor sanırım bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emre, söz konusu sadece yakıt tüketimi ise ve diğer hiçbir kriter değerlendirmeye katılmıyorsa, Citroen C1 tercih edilebilir. Ancak şunu özellikle söylemek isterim ki; Honda Jazz ile Citroen C1'i kıyaslamak doğru olmayacaktır. Nedeni ise farklı beklentilerdeki kullanıcılar için tasarlanmış ve üretilmiş olmalarıdır.

      Gelelim senaryolara; C1 alınırsa sadece sen kullanırsın. Otomobiline kimse ortak olmaz. Satacağın zaman geldiğinde de biraz zorlanabilirsin. Jazz alınırsa, baban, annen ve varsa kardeşlerin rahat bırakmaz. (Kendi otomobilleri olsa dahi.) Çok beğenilen ve ikinci eli yok satan bir otomobilde satış hiç zor olmayacaktır.

      Bu tercihi ben yapıyor olsam; Sadece güvenlik ve tasarım nedenleriyle bile Honda Jazz'ı seçerdim. Canının birkaç litre benzinden daha değersiz olduğunu kim söyleyebilir ki!

      Sorduğun sorunun cevabını da vereyim. Honda Jazz CVT, şehir trafiğindeki şartların değişkenliğini gözönüne aldığımızda 5 ile 7 lt/100km arasında yakıt tüketir.

      Bir de hatırlatma yapayım. Olur da Jazz almaya karar verirseniz CVT (sürekli değişken şanzıman) olmasına dikkat edin. i-Shift (otomatikleştirilmiş düz vites) olanlardan uzuk durun. Bütçe durumunuz uygunsa, tam donanımlı, üst model olanlardan birini tercih edin. (ES, Elite, Fun+)

      Sil
  129. slm bende 2012 Honda cvt fun+ almak istiyorum sanırım yorumlar olumlu ama bir 2008 crv kullanıcısı olarak hayal kırıklığı yaşarmıyım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CR-V den sonra Jazz ın yakıt tüketimi sizi fazlası ile memnun edecektir. Performans konusunda ise hayal kırıklığı yaşamanız kuvvetle muhtemel.

      Sil
  130. merhaba herkeze
    2007 honda jazz elit modeli CVT araç 96000 km de sadece sağ ön çamurluk değişmiş.araca istenilen son fiyat 28500 .çok km yapan biri değilim.tavsiyeniz ne olur.FİYAT çok abartılımı bu gün karar vermem gerekiyor teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey, almayı düşündüğünüz Jazz'ı mutlaka Honda Yetkili Servislerinden birine götürerek ekspertiz raporu isteyin. Bu size birkaç yüz liraya mal olur ama inanın bu rapor vereceğiniz her kuruşa değecektir.

      Kararınız şimdiden hayırlı olsun.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim araç yürüyen şanzıman motor bakımından hatasız çıktı.ve aldım.siyah renk olmasından dolayı ince yüzeysek çizikler mevcut bunları pasta cila kapatırmı onu merak ediyorum.birde sanırım pdf formatında klavuz mevcut elinizde rica etsem gönderebilirmisiniz.iyi günler

      Sil
    3. Murat Bey, öncelikle Jazz'ınız hayırlı olsun. İyi günlerde, sağlık ve keyifle kullanın. İnce çizikleri dert etmeyin. Bir çoğu, iyi uygulanacak bir pasta/cila ile kaybolacaktır.

      Kullana Kitabını ise memnuniyetle gönderebilirim. iletisim@hondajazz.org e-posta adresine, konuyu hatırlatan bir e-posta göndermeniz yeterli olacaktır.

      Sil
  131. İyi dilekleriniz için çok sağolun.bugün çok az kullandım bundan önceki arabam 2005 fiesta dizel e göre süspansiyonlar çok yumuşak lakalarda hissettirmiyor konforlu.direksiyon fiestaya göre çok daha hafif.içi çok daha geniş .

    YanıtlaSil
  132. 2005 honda jazz 1.4 elite 85 km yolu 12.75 krş luk benzile gittim nasıl sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgilere göre, 2.96 lt/100 km gibi bir tüketim ortalaması çıkar ki bu mükemmel bir değer.

      Sil
  133. bu değeri şöyle yakaladım 90 km geçmedim depoyu fulledim,aynı pompadan 85 km yaptıktan sonra tekrar fulledim.Aracım manuel ve vites geçişlerini 2.600 devirlerde çok yumuşak geçirdim.ani kalkma yapmadım ve ani durma yapmadım arabaya gereksiz gaz basmadım ayağımın altında yumurta varmışmış gibi dikkatli bastım.benide çok şaşırtmıştı bu değer.tüp taktırmalımıyım diye düşünmüştüm aldığımda ama gerek yok .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu başarılı sonuç için hem size hem de Jazz'a tebrikler. Tüp taktırmaya bence de gerek yok. Jazz'ınızı iyi günlerde, sağlık ve keyifle kullanın.

      Sil
  134. merhaba, ikinci el olarak 2008 model honda jazz aldık.aracın öok yaktığını farkettik. 100 km.de 9.8 idi,yani 100 tl. lik benzinle 200 km. ancak gidebiliyorduk. bi takım bakımlar yapıldı 2 hafta önce, değer 6.4 e düştü, ama yavaş yavaş yükseldi tekrar. şu anda 8.1. şehir içinde hız yapmadan kullanıyoruz, ani duruş kalkış ta yok, buradaki değerleri görünce çok şaşırdım, bizim yakıt masrafımız çok fazla, yardımcı olabilrseniz sevinirim, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jazz'ınız düz veya otomatik şanzımanlı olması fark etmeksizin şehiriçi trafikte ve yol koşullarınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yakıt tüketiminizi test etmenin en iyi yolu, sabit hız (70-90 km/h) ve olabildiğince düz bir yolda, trip kilometre sayacını sıfırlayarak yapacağınız bir sürüştür. Bu şartlarda yaptığınız test sonucu da yüksek çıkarsa, Jazz'ınızın Honda Yetkili Servislerinde yapılacak bir bakıma ve gerekli görülmesi halinde, yazılımının güncellenmesine ihtiyacı var demektir.

      Sil
  135. 2004 model 1.4 ls honda jazz satın aldım fakat ortalama yakıt tüketimi 8.6/100 km olması beni endişelendiriyor. ne yapmalıyım ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Doğancan Bey, öncelikle Jazz'ınızı iyi günlerde, sağlık ve keyifle kullanın.

      Otomobilinizin fazla yakıt tüketmesi bir çok farklı nedene bağlı olabilir. Sürüş tarzınıza ve sıklıkla kullandığınız yolun fiziksel şartlarına bağlı olarak, fazla yakıt tüketmeniz normal de olabilir. Size önerim bir de şunları yaparak denemeyiz;

      - İyi bir motor bakımı ve ayarı,
      - Kalitesinden emin olduğunuz bir benzin,
      - Fazla yükten arınmış bir bagaj,
      - Balans ve rot ayarları yapılmış ön düzen,
      - Her biri olması gereken basınçta şişirilmiş lastikler,
      - Düzgün bir yol ve sıkışık olmayan bir trafikte sabit bir hız...

      Sil
    2. merhaba arkadaşlar
      2007 honda jazz elite otomatik aracımı yeni aldım 500 km kullandım fakat dün direksiyondan ses gelmeye başladı hethangi bir arıza ışığı yanmıyor .ses manevralarda veya durduğu yerde sağa sola çevrildiğinde kuvveti tok kapı gıcırdaması gibi araç 97 000 kmde hafta sonuna geldiği için baktıramadım aslnda servisi uzak korkuyorum 70 km gitmeye sanayiye götürsem onuda bilmiyorum.çok moralim bozuldu,buna benzer sorun yaşayan varmı acaba.nedir bu?

      Sil
    3. Murat Bey, sorununuzu yazdığınız başlık doğru olmasa da yanıt vermeye çalışayım.

      Honda Yetkili Servisi'ne düşük hızda gidebileceğinizi düşünüyorum. Siz onlara gidemezseniz de onlar size geleceklerdir.


      HONDA AKTİF YOL YARDIM HİZMETİ

      Bir Honda sahibi olmak sadece ileri teknolojiye sahip bir araca sahip olmak değildir. Honda sahibi olmak Honda ailesinin bir parçası olmak demektir ve siz Türkiye’nin neresindeyseniz biz de sizin yanınızdayız.

      Yolculuklarınızda başınıza gelebilecek her tür olumsuzluk için bizleri arayabileceğiniz Honda Aktif Acil Yol Yardım Çağrı Merkezi 0212 23 HONDA (0212 234 66 32) hattımızla bir aksilik durumunda 7/24 bizlere ücretsiz ulaşabilirsiniz.

      GARANTİ KAPSAMINDA BİR ARIZA SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA VERİLEN HİZMETLER:

      Aracınızın belirlenen arızası garanti kapsamında ise 24 saat yol yardım hizmetlerini içeren Honda Aktif Acil Yol Yardım hizmeti, ücretsiz temin edilmektedir.Aracınıza yerinde müdahale edilebiliyorsa, yol yardım hizmeti olay yerine gönderilir.

      Aracınız bulunduğu yerde onarılamıyorsa aşağıdaki hizmetlerden yararlanabilirsiniz :

      1. Çekici Hizmeti
      Aracınızın servise çekilmesi için çekici gönderilir ve en yakın servise çekilir.

      2. Ulaşım Hizmeti
      Bir yolculukta ve ikamet ettiğiniz şehirden farklı bir şehirdeyseniz ve aracınız serviste aynı gün tamir edilemiyorsa, gitmek istediğiniz noktaya ve sonrasında aracınızı geri almak için yetkili servise kadar olan ulaşım organizasyonu ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanmaktadır.

      3. Konaklama Hizmeti
      Bir yolculukta ve ikamet ettiğiniz şehirden farklı bir şehirdeyseniz ve aracınız serviste aynı gün tamir edilemiyorsa ve bizden konaklama talep ediyorsanız, rezervasyondan başlayarak tüm konaklama organizasyonu ve masraflarınız Honda tarafından karşılanmaktadır.

      4. Kiralık Araç Hizmeti
      Bir yolculukta ve ikamet ettiğiniz şehirden farklı bir şehirdeyseniz tamiri 5 iş gününü geçen arızalarda kiralık araç talepleriniz karşılanır.

      KAZA VEYA GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALAN DURUMLARDA VERİLEN HİZMETLER:

      İsterseniz çekici hizmeti isterseniz de ulaşım veya konaklama gibi hizmetlerimizden talep edin, tahmini bedelleri önceden bildirilip tarafınızdan onayı alındıktan sonra belirttiğimiz tüm hizmetlerimiz prosedürler dahilinde Honda tarafından verilmektedir.

      Sil
  136. merhaba, 6 ay önce honda jazz sport otomatik vites satın aldım.Şehir içinde farklı zamanlarda kilometrede 29 kuruş, 32 kuruş, 36 kuruş gibi ortalamalar yakaladım.2 hafta önce ailece memlekete gittik.Sakin bir sürüşle 390 km.lik yolu 90 tl. ile ile tamamladım.Yani kilometrede 23 kuruş ortalamayı yakaladım.Benzin ortalaması 100 km.de 4.7yi gösteriyordu.Aynı yolu, jazz ile aynı motora sahip manuel benzinli bir araçla kilometrede 32 kuruşa gittik.Jazz otomatik vites olmasına rağmen çok daha iyi bir değer yakaladı.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4.7 lt/100 km çok iyi bir değer. Jazz az yakıt tüketen bir otomobil olsa da iyi bir sürücülük olmaz ise olmazlardan. Bu nedenle; Sizi de kutlamak gerek. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

      Sil
  137. 2005 model 1. 4 otomatik vites 72.000 km de jaZz almai dusunuorum fakat yakit tuketimi biraz aklimi karistirdi100 km de istanbul trafiginde ki degerler icin bilgi verebilirmisn?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelyard, bu konuda kesin bilgi vermek neredeyse imkansız. Nedeni ise oldukça fazla parametreye bağlı. Bunların bazıları almayı düşündüğünüz Jazz ile ilgili iken bazıları da sizin sürüş alışkanlıklarınızla ilgili. Ancak ön görüde bulunarak, 7 ile 10 lt/100km gibi bir yakıt tüketim aralığı düşünülebilir.

      Sil
  138. yeni honda jazzlar türkiyeye ne zaman gelecek.

    YanıtlaSil
  139. merhaba arkadaşlar,24.01.2014 tarihinde 2007 elite cvt jazz araçımızı aldık 3 ay herhangi bir bakım yaptırmadan şehir içi kısa mesafelerde kullandık,kış aylarında kısa mesafelerde dur kalk,park ara,dur çalıştır,yakıttan şikayet etmeye başlamıştım 10 lt lerde geziyordu değer,1 ay önde 8 buji değişti,hava filtresi değişti.ve rot ayarı yapıldı .aynı tarz kullanımda kısa mesafe 7-8 litrelere düştü yakıt,uzun yolda bu gün elde edilen değer 71 km 5.1 lt/100km ortalaması sakin kullanımla yakalanan değer .jazzınızdan çabuk vaz geçmeyin derrim,Çok keyifli sessiz rahat geniş sağlam araç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Bey, direksiyondan gelen ses problemi sanırım çözümlendi.

      Sil
  140. Evet düzeldi z rottan kaynaklanan bir sorunmuş.teşekkürler

    YanıtlaSil
  141. 2012 model honda jazz almayı düşünüyorum fakat ortalama 30 krş. yaktığı söyleniyor. Lpg tavsiye edermisiniz? Lpg araca performans bakımından nasıl etki eder? Ayrıca aracın arıza çıkarma olasılığını lpg yükseltir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Bey, sürüş alışkanlıklarınıza bağlı olarak 30 krş.'un bile altına inebilirsiniz. Ben; Bu kadar az yakan bir otomobile LPG taktırmayı hiç düşünmedim. LPG'nin performansı çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Honda, en az arıza çıkaran markalardan biridir. Bu konuda endişeniz olmasın. LPG montajı yaptıracak olursanız da mutlaka "Honda Yetkili Servislerinden" birinde taktırmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  142. İYİ GÜNLER
    2010 MODEL LPG Lİ JAZZ JOY ALACAGIM ARAÇ 100 BİN KM DE 30.000 TL İSTİYOR SİZCE ALMALIMIYIM. BİRDE 100 BİN ÇOK MU:?

    YanıtlaSil