1 Ağustos 2011 Pazartesi

Honda Türkiye Çin Malı Jazz Pazarlıyor!

Honda Türkiye, Çin malı Jazz pazarlıyor. Japonya'da ya da İngiltere'de üretilenlerle aynı olduğunu söylüyor.

Oysa biz boya kalitesinin bile aynı olmadığını çabucak anladık. Bu, görünen yerde bakarak anlanabilecek olandı. Görünmeyen yerleri ise kestirmek zor.


18 yorum:

  1. Merhaba,
    Daha dün bu aracı aldım.UK de yada Japonyada üretilenler ile hiç bir farkı yok.Araç Kalite kontrolü Honda tarafından yapılıyor.Bu kanıya nasıl varıyorsunuz anlayamıyorum.Araçların hertürlü parçası Avrupa ve Amerika için kapısındaki saca kadar Çin de yapılıyor.Bugün motor kaputunuzu açın ve bakın parçaların % 60 çin malı.Örneğin iphone lar nered üretiliyor Çin ,Sony nerede üretim yaptırıyor çin eğer kalite kontrolü yapılmasaydı bu markalar orada üretim yapabilirmiydi hayır!! Çin gibi nufus yoğunluğunun çok olduğu ülkede mal stabilmeniz için çin hükümetinin ilk koşulu ülkeye bir fabrika kurulmasıdır.Lütfen insanların kafasını karıştırmayın.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Tüm yazdıklarımıza, uyarılarımıza rağmen Jazz'ınızın Çin malı olduğunu bilerek aldıysanız bir şey diyemem. Kişisel tercihinizdir ve bize de kararınıza saygı duymak düşer. Yok, aldıktan sonra fark ettiyseniz, adınıza üzüldüm. Çin malı ürünler için çok güzel, kulağa hoş gelen şeyler yazmışsınız ama işin aslı ne yazık ki öyle değil.

    Çin malı Jazz'ınızı satmak istediğinizde, Japon ve İngiliz üretimi kardeşlerine göre daha az bir bedelle satacağınızı şimdiden bilmenizi isterim.

    Otomobil aldıktan sonra değil de almadan önce araştırma yapan tüketiciler için yararlı olacağı düşüncesiyle bir kez daha yazayım.

    Şimdilerde 2012 model tüm Jazzlar ülkemize Çin malı olarak geldiğinden, acil otomobil ihtiyacınız yoksa Japon veya İngiliz üretimleri gelene kadar beklemeniz yararınıza olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. arcın cin malı olduğu nasıl anlaşılıyor. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Bu konuda bir başlık bile açmıştık ama sorunuzu yanıtsız bırakmayarak aynı cevabı bir kez daha verelim.

    Cevap: Jazz'ın ön camının sol altında ve kolayca görülebilecek bir yerde olan VIN numarası LU... ile başlıyorsa, o Jazz Çin malıdır. Bir diğer yöntem de sürücü kapısını açıp orta dikmeye perçinlenmiş olan plakaya bakmaktır.

    YanıtlaSil
  5. honda factory worker14 Aralık 2011 17:49

    2012 hondalar ingilterede uretilenlere göre çok iyi ıngiliz işçiliği çok kötü.çin bantinda üretilen jazz ların parçalarının %90 japonya dan gidiyor.bu araçlar ile ilgili boşuna endişe ediyorsunuz.çin mali Honda yok çinde montaj var.bu araçlar çin mali diye kimsenin kafasını bulandirmayin.umarım bunu yayinlarsiniz.tarafsizolun

    YanıtlaSil
  6. 12 Ekim 2011 tarihinde, Honda Diyarbakır Durmaz Plaza'dan parasını peşin vererek eşim adına Jazz marka araç siparişi verdik, bayi bize bayramdan önce yetiştireceği sözünü verdi. Çin üretimi araç istemediğimizi özellikle belirttik. Bizi 1,5 ay bekletip, bu arada defalarca telefonlarda oyaladıktan sonra gelen jazzların hepsinin Çin üretimi olduğunu, Japon veya İngiliz üretimi getiremeyeceklerini söylediler.

    Çin üretimi istemediğimizi, parasını peşin verdiğimiz halde bizi bu zamana kadar beklettikleri için mağdur olduğumuzu belirtince, istersek siparişi iptal edebileceklerini ve paramızı hemen iade edeceklerini söylediler. Aradan 2 ay geçmesine rağmen bugün yarın deyip bizi oyaladılar ve bugüne kadar paramızı alamadık. Bu arada Honda genel merkezi defalarca aradık ve bayileri ile ilgili sıkıntımızı dile getirdik, fakat bize herhangi bir geri dönüş olmadı ve sorunumuz çözülmedi.

    Honda gibi bir firmanın bayilerinin yaptığı usulsüzleri takip etmesi, çözüm noktasında müşteriye yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Aradan geçen bunca sürede bayinin paramızı söz verdiği tarihte geri ödememesi yüzünden kredi kartı borcumuzu ödeyemedik ve faiz ödemek zorunda kaldık.

    Hem maddi hem de manevi olarak çok yıprandık. Honda genel merkezin olayı sahiplenmemesi, bizi bayisiyle başbaşa bırakması yüzünden mağduriyetimiz bir kat daha arttı. Honda Çin üretimi Jazz getiriyor ve bunu kabul ettirmeye çalışıyor, baktı olmadı sanki bayi kendi bayisi değilmiş sorun yokmuş gibi davranıyor.

    YanıtlaSil
  7. Sayın worker, tarafsızlığımızdan şüpheniz olmasın. Bizler gibi Honda sevdalısı tüketicilerin niyeti zihinleri bulandırmak değil, aksine tüketiciye doğru ve tarafsız bilgi ve deneyimlerimizi aktarmaktır. Sayenizde İngiliz üretimi Jazzların da çok kötü bir işçiliğe sahip olduğunu öğrendik. Verdiğiniz bu değerli bilgi için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  8. Keşke bu yorum ile birlikte adınızı, soyadınızı ve iletişim bilgilerinizi de bıraksaydınız.

    Honda Türkiye'ye ve Honda bayisine bu tür davranışların yakışmadığını özellikle belirtmek istiyorum.

    Tüketiciler karşılarında ciddi muhataplar bulamadıklarında, yaşadıkları üzücü olaylar daha tatsız bir hal alıyor ve marka imajı telafisi zor zararlar görüyor.

    Dilerim Honda Türkiye ve bayisi sorununuza en kısa zamanda sizi memnun edecek çözümü üretebilirler.

    YanıtlaSil
  9. motosiklet konusunda uzmanlaşmış hatta bilir kişi olmuş kadar kendine güvenen bir kardeşinizim.bugune kadar hondanın çeşitli ülkelerde ürettiği aynı veye farklı modelleri kullanmış biriyim. hali hazırda italya ve japonya üretimi iki farklı motosikletim var ve emin olun japon italyana on basarkı çin malına ne yapmaz.2002 model 102000km deki japon üretimi motosıklerımede ne metal yorgunlugu ne renk solması ne arıza ne degısen bır parca ne servıs nede baska bırsey.ilk günki gibi saat gibi de çalısıyor masallah.italyan malo olan 2007 model 34000 kmdekı ıse artık boyle maraton yarısının ortasında yorulmaya başayan sporcu gıbı.ara ara aksıtıp tıksırıyor.yok amortısor yagı yok km telı kopmar yok buji keser, başladı bakalım.sonumuz hayrolsun.
    yanı her anlamda kalıte surus ve konfor farkı var.ınsan ıkısıne ayrı ayrı bınınce anlıyor.lafı guzaf boş
    bende araba konusunda pek ilgisidim bugune kadar.hıc arabam da olmadı.cunkı motosıkletlerım herdaim işimi göruyordu.araba almaya nıyetlendık.tabı oncekı hedefım dırek kalıtesını ''japon olması kaydı ıle''bıldıgım hondadan basladım.bayıde jazzı gorunce cok begendık.satıs gorevlısıne sordum nerede uretılıyor dıye.ÇİN deyınce kaynar suler dokuldu.satıs gorevlısı anlatmaya calıstı ama bana anlatamaz ki.derken esımele dırek oradan cıktık ve jazz defterını kapattık.onu mu bunumu derken bır sitede japon uretım jazz dıye ilan gorunce arastırdım ve 2011 jazların japonoldugunu gorunce cok sevındım.yarın randevulastım ve gıdıp bakıcagım.hayırlısı olsun bakalım ama kımseye çin malı tavsıye etmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. 2011 model jazzlar içinde de Çin üretimleri olduğunu hatırlatmak isterim. Almadan önce VIN numarasını kontrol etmenizde faydalı olacaktır. Dilerim istediğiniz Jazz'a en kısa sürede kavuşursunuz.

      Sil
  10. Sıfır kilometre, çin üretimi Fun+ CVT bir Jazz kullanmaya başladım. Daha önce de belirttiğim gibi kaporta ve boya kalitesi düşük. Kesinlikle Jazz'da görmeye alıştığımız kalite bu değil. Ancak, bunun dışında bir olumsuzlukla şimdilik karşılaşmadım.

    Bu süreç içinde fark edeceğim ya da karşıma çıkacak olan tüm gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  11. çin üretimi hangi yıl başlamıştır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2003 yılından beri Honda'nın Çin'deki fabrikasında otomobil üretimi yapılmaktadır. Çin üretimi Jazzların ülkemizde satışına ise 2010 yılı sonlarında başlandığı sanılmaktadır.

      Sil
  12. tşk ederim bende 2000 civic var onu değiştirip 2010 model bir jazz almayı düşünüyorum yılbaşında planım buna göre 30.000tl ye kadar inş.bulurum hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim gönlünüzdeki Jazz'a en kısa sürede kavuşursunuz. Almayı planladığınız Jazz'ın düz vites ya da CVT olmasına, i-Shift şanzınamlı (otomatikleştirilmiş düz vites) olmamasına dikkat edin.

      Sil
  13. 2010 model jazz lar cvt vitesli midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki hayır. 2010 model Jazzlar i-shift şanzımanlıdırlar.

      Sil
  14. tmm tşk ederim biraz geç yazdım

    YanıtlaSil