24 Şubat 2010 Çarşamba

Hangisi Daha İyi CVT mi i-Shift mi?

CVT mi iyi, i-Shift mi? Elbette son karar sizin ama görünen o ki CVT mükemmel bir sistem. Wink Verimli motor devri aralığını gösteren bu sunum, ekonomik ve sarsıntısız sürüşün ipuçlarını gözlerimizin önüne seriyor.



2009-2011 model Jazz'ların otomatik seçeneğinin CVT olmayışı bence büyük talihsizlikti. Neyse ki bu talihsizlik 2012 model Jazzlar ile son buldu ve CVT şanzıman geri geldi. Hem de geliştirilmiş olarak.


229 yorum:

  1. arkadaşlar i-shift şanzıman ile ilgili bazilari çok iyi bazilarida kötü yorum yapiyorlar. hangisi doğru belli değil.kullananlardan gerçek yorumları alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle i-Shift'in otomatikleştirilmiş bir düz vites olduğu bilinmelidir. Bu ise kötü demek değildir. Her şanzuman gibi özenli kullanılmalıdır.

    Yukarıdaki videoda CVT ile kıyaslanmıştır ve CVT'nin mükemmel konforunu vurgu yapılmıştır. Bunun nedeni ise Jazz'ın ilk jenerasyonunda CVT şanzuman kullanılmasıdır. İkinci nesil Jazzlarla birlikte otomatik şanzuman i-Shift olmuştur.

    Ancak, unutulmamalıdır ki ikinci nesil Jazzların otomatik olanları Japonya'da hala CVT şanzumanla üretilmektedir.

    Türkiye'ye ithal edilen Jazzlar ise İngiltere'deki Swindon fabrikasının ürünleridir.

    Sonuç olarak; CVT şanzumanlı bir Jazz sahibi i-Shift'i tatmin edici bulmayabilir. Ama ilk kez bir otomatik şanzumanlı otomobil sahibi olacaklar ile normal otomatik şanzuman kullanmış olanlar i-Shift'i beğeneceklerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2009.2011 jazlarda bile Japonya'da cvt kullanırken Türkiye de inshift kullandı.2011 sonraki kasalarda eski kasalarda olduğu gibi cvt..2009.2011 model olacağına eski kasa olsun

      Sil
    2. 17.12.2010 trafige cıkıs tarihi olan jazzım 2011 model yılı yani ishifrni 😪

      Sil
    3. Merhaba Pınar Hanım, Jazz'ınızı aldığınız tarihlerle yeni model yılına sahip araçlar, Temmuz/Ağustos aylarında satışa sunuluyorlardı. Bu nedenle Jazz'ınız i-Shift olabilir. CVT mi, i-Shift mi? Bunu anlamak ise çok ama çok kolay. Jazz'ınızın vites kolunun şekline bakmanız yeterli. Aşağıda verdiğim linki kopyala/yapıştır ile internet tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın ve "Enter" tuşuna basın. Karşınıza gelen sayfada gerekli görsellere ve bilgilere ulaşacaksınız.

      http://yenihondajazz.blogspot.com.tr/2014/01/cvt-sanzmanl-jazz-aln.html

      Sil
  3. Bizde 2007 honda jazz cvt elite modeli var,iç genişlik,kolay kullanım,yakıt ekonomisi,görüş açısı,koltukların tam yatması,hiç bir araca değişmem,allah sattırmasın,cvt sanki metro gibi,çok çok konforlu..

    YanıtlaSil
  4. Ben boşuna "Honda Jazz, Alışkanlık Yapar!" demiyorum :) Jazz'ınızı iyi günlerde, sağlık ve keyifle kullanmaya devam edin.

    En önemlisi CVT Jazz'ınızın kıymetini bilin. Devamı yok ;)

    YanıtlaSil
  5. 2004 model otomatik jazz CVT midir ?

    YanıtlaSil
  6. Evet, 2004 model otomatik Jazz CVT dir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar 2002 ile 2008 yillari arasi olan tum otomatik jazzlar cvt midir

      Sil
  7. CVT şanzıman çalışma prensibi sanki scooterlardakine benziyor.Ancak çalışma prensibine bakınca i-shift e kıyasla daha konforlu olabilir fakat yıpranma durumuna bakınca i-shift daha dayanıklı gibi geldi bana.Bir de CVT sürekli olarak daha yüksek devirlerde çalışıyor sanırsam bu da i-shift e kıyasla daha fazla benzin tüketimi demek olsa gerek?

    YanıtlaSil
  8. Evet, sürekli değişken şanzıman prensibi bir çok motosiklette de kullanılıyor.

    Evet, CVT kesinlikle daha konforlu.

    Evet, yıpranma konusu size öyle gelmiştir. Yoksa böyle bir yargıya varmanız doğru değil.

    Hayır, CVT sürekli yüksek devirde çalışmaz. Gerekli olan devirde sabit kalır. Daha fazla benzin tüketimi ise sadece düz vites Jazzlara kıyasla daha yüksektir.

    Sonuç; Honda'nın i-Shift'e veda ederek tekrar CVT şanzımana dönmesidir.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    2012 model Honda Jazz Joy CVT ya da Honda Jazz Fun Düz Vites almayı düşünüyorum.

    Honda Türkiye web sitesinde benzin sarfiyatlarını karşılaştırıdğımıda neredeyse aynı oranlar verilmiş. Bu mümkün olabilir mi?

    Ayrıca kısa mesafe ve az km kullananlarda otomatik şanzımanın daha fazla problem çıkarma ihtimali olduğunu duydum, doğru mudur?

    Yokuşlarda CVT şanzıman daha iyi mi performans veriyor? Kaymayı engelliyor mu?

    Teşekkürler

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Otomobil üreticileri, pazara sürdükleri modellerini tanıtmak amacıyla yayınladıkları katalog/broşür/web sitesi..vs mecralardaki yakıt tüketim değerlerini, ideal koşullarda gerçekleştirdikleri testlerin sonucunda elde ederler. Zorlu trafik, gerçek yaşam ve sürücü alışkanlıkları gibi değişkenler devreye girdiği zaman, açıklanan değerlerin üzerinde tüketim sonuçları ortaya çıkar.

    Sorularınızın kısa cevapları ise;

    Joy ister düz, ister CVT olsun Fun'dan daha az benzin tüketir. Çünkü daha az donanım ve aksesuara sahiptir. Doğal olarak hafiftir.

    Düz, CVT'den daha az benzin tüketir.

    Otomatik şanzıman her zaman ve her koşulda riskler taşır. Düz viteste ise böyle bir risk yok denecek kadar azdır.

    CVT şanzımanlı yeni (2012) Jazzlarda yokuş kalkış desteği bulunmamaktadır.

    YanıtlaSil
  11. peki i shiftin hiç mi iyi yanı yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Bey, yüksek tork üreten araçlar için oldukça faydalı bir aktarma sistemi. Örneğin Volvo "TIR" çekicilerinde i-shift kullanılıyor.

      Sil
  12. 2008 model jazz cvt midir acaba? hangi yıllar arası cvt hangisi i-shift bilgi verebilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnuniyetle;

      2002-2008 arası CVT
      2009-2011 arası i-shift
      2012 CVT

      Sil
  13. 2006 model jazz elite otomatik almayı düşünüyorum bu aracın teknik özelliklerine nasıl ulaşırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Şengül, istediğiniz bilgileri şöyle özetleyebiliriz.

      Motor Gücü: 83 Bg
      Silindir Hacmi: 1339 cm3
      Yakıt Türü: Benzin
      - Önden çekişli
      - 185 x 55 x 15 ebadında lastik ve alüminyum alaşımlı jant
      - CVT Sürekli değişken şanzıman
      - Sunroof
      - Ön ve arka camlar elektrik kontrollü. Sürücü camı tek hareketli ve sıkışma duyarlı
      - Sürücü, yolcu olmak üzere ön ve yan 4 adet hava yastığı
      - Anahtar üzerine entegre, uzaktan kumandalı immobilezer kilit sistemi
      - Ön sis farları
      - Elektrik kumanları, ısıtmalı ve otomatik katlanabilen gövde renginde yan aynalar
      - Full otomatik klima
      - Orijinal CD çalarlı müzik sistemi ve AUX girişi
      - Direksiyondan kumanda edilebilen F1 vites sistemi
      - Direksiyondan kumanda edilebilen müzik sistemi
      - Sürücü ve yolcu güneşliğinde kapaklı ayna
      - Karartılmış ve gece/gündüz ayarlanabilen dikiz aynası

      Dilerim verdiğim özet bu bilgiler işinize yarar.

      Sil
  14. Fatih'li Fatih21 Ocak 2013 22:54

    Verdiğiniz bilgiler çok değerliydi çünkü (cehaletimi mazur görün) arabamın 1. Vitesle değil de direkt 3. Vitesle kalktığını zannediyordum. Meğer CVT denilen teknoloji vites değişimi hissi vermiyormuş. Bu arada otomatik Jazz 1.4 sahibiyim. İlk kez CVT bir araç kullanıyorum. İnanır mısınız birkaç servise gittim arabam küçük vitesle kalkış yapmıyor bir bakın diyordum hepsi de şanzımanda sorun yok deyip gönderiyorlardı. Bir tanesi de senin araban CVT vites geçişi anlamazsın diye açıklama yapmadı. O yüzden burada verdiğiniz bilgiler benim için çok değerliydi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Bey, paylaşılan bilgilerden yararlanmanız sevindirici. Ben de değerli görüşlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  15. Fatih'li Fatih23 Ocak 2013 14:08

    Bir konuda daha bilgi almak istiyorum. Serviste bana tavsiye ettikleri için uzun süreli kırmızı ışıkta beklerken vitesi N konumuna alıyorum. Bir de mecbur kalmadıkça F1 manual vitesle kullanmıyorum. Aracımın ömrünü uzatacağını söylediler. Sizce de doğru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Bey, bunların tamamı şehir efsanesi. Jazz'ınızı gönlünüz nasıl isterse öyle kullanın. Merak etmeyin hiç bir şey olmaz. Elbette bu nedenlerle :)

      Sil
  16. merhaba hoda jazz almaya karar verdim. ancak cvt vei-shift durumu açıkcası kafamı karıştırdı.
    sıfır almayacağım 2. el alacağım. bu durumda 2009 sonrası olması yeni kasa olmasından dolayı tercih sebebi ancak olumsuz bahsedilen i-shift, 2009 öncesi cvt ama bunlarda da eski kasa var. arada kalmış durumdayım. Şuan çok temiz 2009 model yeni kasa jazz buldum kaçırmakta istemiyorum ancak bu i-shift cvt durumu kafamı karıştırıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. i-Shift gibi üretimden kaldırılan bir akratma sistemi olan Jazz'ınız olacağına varsın Jazz'ınız eski kasa olsun. Alacağınız Jazz kesinlikle CVT olsun. Kesinlikle!

      Sil
    2. çok çok hızlı cevap için teşekkürler..
      bulduğum yeni kasa i-shift jazzda çok temizdi:) ancak dediğiniz gibi üretimden kaldırıldığı için 2. elide daha sonra sıkıntı yaratabilir. cvt li 2008 bi araba vardı ona bakayım bari..diğer forumlarıda araştırıyorum birçok sorundan bahsetmişler ve genel olarak tavsiyeler cvt yönünde teşekkürler..

      Sil
    3. Dilerim istediğiniz gibi bir Jazz'a en kısa sürede kavuşursunuz.

      Sil
  17. Merhaba, uzun bir araştırmanın sonucunda 2005-2006 model cvt şanzıman bir jazz almaya karar verdim. Internette yaptığım araştırmalarım sonucu, cvt şanzımanlı bazı jazzların nadir de olsa özellikle kalkışlarda titreşim ve yolda giderken şanzımanın anlık olarak boşa düşmesi gibi problemleri olduğunu okudum. Bu arızaların tamiride mümkün olmadığı ve şanzımanın komple değişmesi gerektiği yazıyordu. Acaba siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 2. el cvt şanzıman Jazz alırken bu sorunların varlığını nasıl anlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Umut, ikinci el otomobil almak her zaman belli riskleri taşır. Bu bir de otomatik şanzımanlı bir araçsa bu risk daha da yükselir. O nedenle almadan önce mutlaka, Yetkili Honda Servislerine inceletin ve onaylı ekspertiz raporunu alın. Bu işlem size bir miktar paraya mal olacaktır. Ama bu işlem daha fazla miktardaki paranın cebinizden çıkmasına ve yaşanabilecek tatsız olaylardan sizi koruyacaktır. Honda dünyadaki en sorunsuz otomobil markalarından biridir. Dilerim istediğiniz gibi bir Jazz'a kısa sürede kavuşursunuz.

      Sil
  18. cvt otomatik şanzımanlı jazzımı yokuş aşağı giderken boşa (N) almak şanzıman arızasına sebep olurmu?
    Birde 1.4 ES cvt ile 1.4 Elite cvt ler arasında ne fark var?
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düz vites ya da CVT fark etmeksizin; Yokuş aşağı vitesi boşa almak sürüş ve can güvenliğiniz açısından yapmamanız gereken bir harekettir. Bu nedenle Jazz'ınızı yokuş aşağı inerken boşa (N) almamanızı tavsiye ederim.

      Her iki Jazz modelinde de aynı CVT şanzıman kullanıldığından aralarında fark bulunmamaktadır. 2012 model yılı olan CVT, Fun+ ve Joy+ modellerde ise geliştirilmiş CVT şanzıman bulunmaktadır.

      Sil
    2. Yokuş inerken vitesi boşa almak şanzumana ne zarar verir bilemem ama, size zarar verme ihtimali çok fazladır.

      Sil
  19. Jazz'ın uslu kardeşi City hakkında sorum olacak.
    2009 dan sonraki city lerin hepsi i-shift mi? Yoksa onlarda da Jazz gibi CVT ye dönen bir üretim sezonu oldu mu?
    EK olarak 2009 sonrası kasa otomatik City ilanlarına baktığımda hep farklı vites kolları görüyorum. Acaba bu dönemde City de vites teknolojisinde değişiklikler yaşandı mı? Yoksa hepsi standart i-shift mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile City modellerinde i-Shift şanzıman hiç kullanılmadı. City'ler düz ve CVT şanzımanlı olmak üzere iki seçenekli üretildiler. Ancak; bilgilerim net değil. Bu konuda en doğru bilgiyi, Yetkili Honda Servisleri'nden öğrenebilirsiniz.

      Sil
  20. 2012 joy cvtlere hız sabitleyici sonradan takılabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Bey, teorikte evet ama asıl olan pratikte hayır.

      Sil
  21. 2008 model Jazz aracım bugün gaza yüklenince tekleme yaptı.araç 45000km de.5000km önce honda yiinde brc marka tüp taktırdım. bne teklemeyi önce tüpe bağladım ve devre dışı bıraktım.Ancak aynı sorun benzinde de devam etti. Özellikle yokuşlarda gaza normalden biraz fazla yüklenince sanki şanzıman hangi vitese geçeğini şaşırıyorcasına aracı tekletiyor... Direksiyondaki 7 sped mode tuşu ile manuele alınca da aynı tekleme sorunu oluyor...Bobinler mi tüp mü şanzıman mı anlayamadım.Servise gideceğim ancak önce sizinde fikirlerinizi varsa yönlendirmelerinizi bilmek istedim.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Bey, bu tip sorunlara internetten üzerinden fikir beyan etmek doğru olmaz. Size tavsiyem en kısa zamanda otomobilinizi Honda Yetkili Servislerinden birine götürmeniz olacaktır. Yapılacak test sürüşünde aracınızın sorunu ve çözüm yolu servis elemenı tarafından belirlenerek tarafınıza bilgi verilecektir.

      Sil
    2. Teşekkür ederim...

      Sil
    3. Emre Bey merhaba,
      Aynı sorun son 1-2 haftadır bende de var ( 2005 Jazz CVT). Araç özellikle ilk kalkışlarda veya hızlanırken gaza yüklendiğimde aniden tekliyor ve ciddi şekilde sarsılıyor. Şanzuman yağını değiştirmemi önerdiler ilk olarak. Değiştirdim ancak problem düzelmedi ve artık arda arda teklemeye başladı.Yetkili servise götürmeyi düşünüyorum. Siz götürdünüz mü acaba, sonuç nedir ? Paylaşabilirseniz sevinirim...

      Sil
    4. Ali Bey, sorun derinleşmeden ve başka zararlara neden olmadan, en kısa zamanda Honda Yetkili Servislerinden birine gitmenizi öneririm. Bu arada geri besleme valfinizi de bir kontrol ettirin.

      Sil
    5. teklemenin sebebi jazz ın kronik bir sorunu olan bobin arızasıdır arızalı bobinin soketini çekerseniz sorun düzelir. bu bobinler belli sayıya kadar sorunsuz çalıştırıyor aracı ama sayı azalınca sorunlar başlıyor bir de çekiş düşüp yakıt tüketimini artıyor-muş, servisin yalancısıyım

      Sil
    6. Böyle bir kronik olduğunu söylediğiniz arızayı ilk kez duyuyorum! Söz konusu olan servis Yetkili Servis ise adını paylaşırsanız memnun olurum.

      Sil
  22. Cehaletimi bağışlayın.2007 ağustosta trafiğe çıkıp ruhsatta 2008 görünen honda jazz cvt mi ,i-shift mi şanzımana sahiptir? Bu ayrım nasıl yapılır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jazz'ınız CVT şanzımana sahiptir. Kıymetini bilin :) Bu konuda aşağıda verdiğim linki tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

      http://yenihondajazz.blogspot.com.tr/2014/04/i-shift-degil-cvt-sanzmanl-jazz-aln.html

      Sil
    2. İlginize ve samimiyetinize minnetle.... Saygılar...

      Sil
  23. Honda Jazz'ın 2002-2008 modellerinde kullanılan Cvt şanzıman ile 2012 modelinde kullandığı Cvt şanzımanın farkı varmı varsa nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fark vardır.

      Geliştirilmiş CVT ile gelen yenilikler şöyle;

      * Yüksek verimli elektrikli yağ pompası
      * Yüksek mukavemetli kayış ve yakıt ekonomisini arttıran özel CVT yağ iletim özelliği
      * Duran aracın çabuk hızlanmasını sağlayan düşük devir aralığında daha fazla tork oranı
      * Sürücü tepkilerine daha hızlı yanıt süresi

      Sil
    2. Hocam önemli bilgilere böylesine kolay ulaşma imkanı verdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. 2012 model honda jazz bakıyorum fakat malum sitelerde fiyatlar uçmuş. O kadar uçmuş ki insanlar 2 senedir kullandıkları arabaları için aldıkları fiyattan daha fazla para istiyorlar. Yani honda jazz'ın türkiyedeki son modelinin sahibi olmayı avantaj olarak görüyorlar-ki son derece haklılar-. Bu fahiş fiyatlara Jazz'ın devamının gelmemesinin sebep olduğunu düşünüyorum. Sorum şu, 3. nesil Jazz'lar türkiye'de satılacak mı? Yoksa Türkiye bu harika makinalardan mahrum mu bırakılacak?

      Sil
    3. Burak Bey, 3. nesil Jazzlar kuvvetle muhtemeldir ki Türkiye'ye ithal edilecekler. Ancak zaman konusunda bir şey söyleyebilmek için henüz çok erken. Bir çok kıtada ve ülkede satışına başlanmadığını ayrıca bilmenizi isterim. En iyimser ihtimallerle bile 2015 yılı için planlar yapılıyor.

      Ancak; 3. nesil Jazzlardan önce 2. nesil Jazz'ın makyajlanmış kasalarının bu sene Honda Bayilerinde olacağını biliyoruz. Ben beklemek istemiyorum derseniz, makyajlı 2. nesil size derman olabilir.

      Sil
    4. Makyajlı 2. nesil Jazz fiyatlarını öğrenebileceğimiz bir yer var mı? veya tahmini fiyat aralığı ne olur? 60 bin üzeri gibi bir fiyat beni 2012 modellerine yönlendireceğinden...

      Sil
    5. Burak Bey, satışa sunulduğunda Honda Bayilerin'den ya da Honda'nın resmi web sitesinden fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Sizi yanıltmamak adına, fiyat tahmini konusunda sessiz kalacağım.

      Sil
  24. Mrblar, internetteki 2009 denen bazı jazz larda vites kutusu CVT görünümünde (P R N D S L). bunun sebebi ne olabilir acaba? bazı 2009 larda CVT mi var yoksa araç 2009 da mı trafiğe çıkmış? Yanıtlarsanız sevinirim.. Oktay

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar. 2011 honda jazz ın (manuel )vites topuzu ve körüğü neden cabuk aşınıyor. Orjinalini de nerden bulabılirim . tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli bakımı yapmamak ve özensiz kullanım bunun başlıca nedenleri. Orijinal ürünü "Honda Yetkili Servislerinden" temin edebilirsiniz. Orijinal olsun ama çıkma ürün de işimi görür derseniz, Honda çıkma parça satan hurdacılara bakmalısınız.

      Sil
  26. Merhaba,
    Öncelikle bir çok yerde bulunamayan bilgileri verdiğiniz için teşekkürler.
    2009 model bir jazz var 64.000 km'de. 2009 yılında sele maruz kalmış. 35 bin küsür hasar kaydı var. O tarihten günümüze kullanılıyor. Almamı önerir misiniz. Yukarıda verdiğiniz bilgilere göre Tam otomatik değil sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşılan bilgilerin işinize yaraması sevindirici. Evet! 2009 model Jazzlar i-Shift (Otomatikleştirilmiş Düz Vites) Sele maruz kalmış bir otomobili alma kararı "ÇOK BÜYÜK RİSKLER" içerebilir. Bu kadar büyük bir riski almaya gerek var mı? Bu sorunun cevabını siz verecek ve ona göre davranacaksınız.

      Sil
  27. Bütçe ikinci elin fırlayıp gittiği şu dönemde daha iyi durumdaki araçları kaldırmıyor malesef, düşük fiyatlı görünce bile bile "risk almaya değer mi acaba" demeden edemiyor insan.
    Açıkçası tam otomatik olsa en azından gidip görecektim ancak otomatik araca binen biri için otomatikleştirilmiş bir düz vites ne kadar keyif verir yukarıdaki yazılardan çıkardığım sonuç "sakın deneme" oldu.
    Teşekkürler bilgi ve buradaki sabır ve emekleriniz için.

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar...
    2009 ve sonrası manuel bir jazz alsam yine i shift li bir jazz mı almış olurum. Araçlar hakkında pek bilgim yok o yüzden mazur görün lütfen. Manuel bir jazz istiyorum ve i shift e bulaşmak istemiyorum. Sadece manuel olması bu sorunu çözer mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehmet bey, manuel Jazz sorunu çözer. Almayı düşündüğünüz Jazz'a çabucak kavuşmanızı ve güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

      Sil
    2. Teşekkürler cevabınız için. Bi de bu aralar piyasalar çok yüksek gibi... Acaba biraz daha beklesem yeni jazzlar Türkiye'ye geldiğinde fiyatlar düşer mi biraz daha?
      Biliyorum bu öngörülebilir bir şey değil ama fikrinizi merak ediyorum.
      Tekrar teşekkürler...

      Sil
    3. Rica ederim Mehmet bey. Dilerim fiyatlar düşer ama hiç sanmıyorum.

      Sil
  29. İyi günler . Otomatik araç almak için bu aralar honda jazz araştırıyorum. Jazz için en çok tutulan otomatik cvt sanırım jazz alırken hangi seneler arası olmalı ayrıca önereceğiniz başka otomatik araç markası ve modeli varmı limit:40TL kadar

    YanıtlaSil
  30. 2003-2006 arası modeller için jazzın yokuş kalkış desteği nasıldır? kaçar mı? (bilgi paylaşımlarınızdan iyi faydalandım Allah razı olsn :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun beklemezseniz kaçmaz. Ama şunu belirtmek isterim ki, Jazzlarda "Yokuş Kalkış Desteği" yoktur.

      Sil
    2. bu kötüymüşde geri kalan herşeyi güzelmiş :D peki bu özelliklere yakın yokuş kalkış destekli olanlardan nelere baksak iyidir? hızlı cevabınız için çok teşekküler :D

      Sil
  31. Merhaba, 2011 model i shift otomatik vites temiz bir juzz buldum, fakat yukarida okudugum yorumlar kafami karistirdi araci satin alma konusunda, daha önce otomatik ya da manuel hic arac kullanmadim, bu ilk olacak kismetse, bu yüzden cvt ve i shift arasindaki sürüş komforunu karsilastiramayacigim, sürüş rahatlığı dişinda i shift vites juzz almamim nasil bi dezavantaji alabilir, illaki cvt mi? yardim ederseniz çok sevinirim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun lafın kısası; Söz konusu olan, konforun çok ötesinde. i-Shift'in üretimden kaldırılmasının bir çok sebebi bulunmakta. Kendinize CVT ya da düz vites bir Jazz bulmanızı öneririm.

      Sil
  32. 2009 ve üstü Citiy lerde kullanılan cvt eski tip cvt mi ? Birde yeni cvt de eskisi gibi 7 ileri bir şanzuman mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. City lerin hepsi CVT ve 7 ileri vitestir.

      Sil
  33. HO siz jazz profösörüsünüz hiç usanmadan sıkılmadan herkese elinizden geldiği kadar yardımcı oluyorsunuz.sizi takdir eder emekleriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  34. En full modeli hangisi jazzlarin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin Hanım, Jazzların model yılına göre "ES, Elite, FUN+" olanlar.

      Sil
  35. Merhaba, gerçekten faydalı bir site olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler.

    Ben de jazz almayı düşünüyorum, evin üçüncü aracı olacak. Fun cvt bakıyordum ki yeni jazz çıktı, yenide donanımı üst seviyede tutmuşlar ama üzücü ki sunroof koymamışlar TR için.

    İkinci el bir temiz jazz için 50 bin civarı fiyat istiyor çoğu satıcı, düşer ümidiyle biraz beklemek mantıklı mı, 2012 yılında Fun CVT aracın sıfır fiyatı neydi acaba, hangi fiyatlarda bakmak mantıklıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraba Sezer Bey, beğeniniz için ben de teşekkür ederim.

      Evet! Çok haklısınız. Keşke sunroof olan modeli getirselermiş. Günümüz kaliteli şehir araçlarında cam tavan veya sunroof'un olmaz ise olmazlardan olduğunu düşünüyorum. Bir de 1. ve 2. nesil Jazzlarda olduğu düşünüldüğünde, bu eksiklik kabul edilebilir gibi değil. Sırf bu nedenle 3. nesil Jazz almayabilirim.

      Jazzlar her zaman değerlerini en iyi koruyan modellerden olmuşlardır. Bu ve diğer nedenlerle değerli otomobillerdir. Bir kere Jazz ile tanışan kolay kolay vazgeçemez. Şu andaki piyasa fiyatlarının düşeceğini hiç sanmıyorum. Bence odaklanmanız gereken fiyat değil, almayı düşündüğünüz Jazz'ın durumu olmalıdır.

      3. nesil Jazzların cicili, bicili özellikleri dışında 2. nesilden çok büyük bir farkı olmadığı da bir gerçek. Hatta 2. nesil Jazzlarda olup, 3. nesilde olmayanlar nedeni ile bence 2. nesil özellikle de 2012 CVT olanların değerleri daha da artabilir. Jazzlar, en son 50.000.-TL civarında satılmışlardı.

      Dilerim kısa zamanda bütçenize ve gönlünüze göre bir Jazz bulabilirsiniz.

      Sil
    2. İlginiz ve hızlı cevabınız için teşekkür ederim. İlk baktığımda aktif olmayan bir blok zannettiğim için de kendimi kınadım. :)

      Buradan Jazz ile ilgili bilgi alabilecek olmam da beni ayrıca sevindirdi. Düşük km, cvt Fun bakıyorum bu durumda.

      Sil
    3. Bir kez daha merhaba Sezer Bey. Güzel haberlerinizi bekliyorum...

      Sil
  36. Merhaba kıbrıstan yazıyorum 2 gün önce 2013 model honda fit japon (sanırım bazı ülkelerde jazz olarak da geçiyor).yorumlardan okuduğum ve kulaktan duyma bilgilerle şu an bir proplem gòrünmese de şanzumanlarının proplem çıkardığını duyuyorum bu beni endişelendiriyor.bu konuda aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim.Ayrıca bu modelin şanzumanı nedir? Ve yağ değişimi ve markası konusunda aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey, CVT şanzıman ise endişe edilecek bir durum yok. Jazz'ınızın keyfini çıkarın. Motor yağınızı değiştirmeniz gerektiğinde, orijinal Honda Motor Yağı ile değiştirmenizi öneririm. (10w30)

      Sil
  37. 2009 honda jazz 1.4 fun otomatikte yokuş kalkış desteği varmıdır. otomatik vites araşlarda olmalımıdır. yoksa ne gibi bir eksisi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mv Eser, öncelikle şunu belirteyim. 2009 model Honda Jazz otomatik değildir. Otomatikleştirilmiş düz vitestir. Bu sistemin adı ise "i-Shift" dir. 2009-2010-2011 modellerde kullanılmış ve başarısızlığı nedeni ile üretimden kaldırılmıştır. Tavsiyem; Honda Jazz'ın CVT (Sürekli Değişken Şanzıman) olan, gerçek otomatik olanlarıdır. Bunların üretim modelleri ise şöyledir. 2002 - 2008 arası ve 2012. Gelelim sorunuzun cevabına. Jazzların hiçbir modelinde yokuş kalkış desteği yoktur. Olması şart olmadığı gibi gerekli de değildir. Ayağınızı fren pedalından kaldırıp, gaz pedalına bastığınız o birkaç saniyelik zaman dilinimde geriye kaymaz. Kayması için, ayağınızı fren pedalından kaldırıp, gaz pedalına basmadan 2-3 saniye beklemeniz gerekir.

      Sil
  38. Merhabalar ben 2010 model Honda jazz fun manuel vitesli araç almak uzereyim tavsiye eder misiniz bu aracı birde araç önden bi kaza yapmış ama küçük olduğu söyleniyor yanı motor zarar gormemiş sadece on kaputta boya işlemi olmuş sizce alinirmi bu arac

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan bey, bu modelde düz vites olması iyi. Ancak alacağınız Jazz'ı görmeden yorum yapmak ne yazık ki imkansız. Önerim; Alım işlemi yapmadan önce Honda Yetkili Servislerinden herhangi birine götürerek, ekspertiz yaptırmanız ve ekspertiz raporunu yazılı ve onaylı olarak almanız. Bu işlem size birkaç yüz liraya mal olabilir ancak sizi birçok kötü sürprizden koruyacaktır.

      Sil
  39. 2003 cvt jazz için yetkili servis harici Uzakdoğu araçlarına atf şanzıman yağı öneriniz var mı? malum serviste çok pahalı oluyor. Ayrıca jazz'ın şanzıman yağını değiştirmem gerektiğini nasıl anlayabilirim. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CVT şanzıman yağı Jazzlarda kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, değişim işlemini Yetkili Servislerde ve orijinal Honda yağ kullanarak yapmanızı öneririm.

      Sil
  40. Sanırım konuda ki tüm mesajları okudum zaman ayırıp böyle kıymetli bigileri paylaştığınız için çok teşekkürler.kısmetse 2012 jazz fun cvt almak niyetindeyim yorumlardan ve okuduğum diğer yazılardan şunu anlıyorum ilk cvt ler sıkıntılıydı sonra i shift çıktı ama onda da sorunlar vardı ve üretimden kalktı son olarak geliştirilmiş cvt kullanılmaya başlandı jazz'larda gördüğüm kadarıyla gerçekten geliştirilmiş çünkü hic şikayet mesajı görmedim :) eskilerden bi hayli şikayet olunca insan çekiniyor tabi,simdi ise 3. Nesil jazz çıktı peki yenilerde kullanilan cvt ile 2012 lerdeki ayni mı? Yoksa geliştirme var mı? Eğer aynıysa hiç düşünmeden 2012 bakayım ;) zira pek bi yenilik göremedim yeni jazz da

    YanıtlaSil
  41. Zaman ayırıp, okuduğunuz için ben de teşekkür ederim. Yanlış anlaşılmayı hemen düzelteyim. İlk nesil Jazzlarda kullanılan CVT şanzımanda herhangi bir sorun yok. Sorun i-Shift şanzımanlarda. 2012 model Jazzlarda, evet! Geliştirilmiş şanzıman var. Aynı şanzıman 3.nesilde de kullanılıyor. Üstelik; Motor olarak, 2012 modelin motoru daha güçlü. Bugün piyasadaki en iyi Jazzlar, almayı düşündüğünüz 2012 model Fun+ CVT şanzımanlı olanlar. Dilerim aradığınız kriterlere uygun Jazz'ı kısa sürede bulursunuz.

    YanıtlaSil
  42. Merhabalar...2008 cvt jazz almak üzereyim...yazdığınız her şeyi keyifle okudum..kritik bir soruya ve net bir cevap ihtiyacına sahibim...insanlar sorunsuz olabileceği gibi sorunlu araçlarını da satıyor tahmin edersiniz...bir talihsizlik sonucu sorunlu bir cvt şanzıman satın alsam: 1-arızanın anlaşılması kolay mıdır yoksa yetkili bir kontrol esnasında gözden kaçma veya anlaşılamama durumu var mıdır?
    2- cvt şanzımanda oluşabilecek arıza ihtimalleri nelerdir,bu arızalar çeşitlerine göre kullanıcı tarafından nasıl anlaşılır?
    3-arızalar giderilir nitelikte midir,giderilen arızadan sonra şanzıman eski randımanına kavuşur mu? Yoksa kimi arızalar şanzıman yenilemesi mi gerektirir?
    4-Bilginiz dahilinde ise şayet ihtimal ve çeşitlerini bildiğiniz arızaların maddi külfeti günümüz şartlarında maximum hangi fiyat aralıklarına denk gelir?
    5-hep şanzıman üstünde duruluyor fakat jazz ın varsa başka handikapları ya da dikkat edilmesi gereken hususları nelerdir...

    Farkındayım çok detay sordum fakat cevapları verirseniz ansiklopedik bir bilgi kaynağı oluşacak...şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. utkuo, çok haklısınız. Dürüst olmayan birçok satıcı var. O nedenle alım işlemi yapmadan, almayı düşündüğünüz otomobili Honda Yetkili Servislerinden herhangi birine götürüp ekspertiz yaptırmalısınız. Belki birkaç yüz lira harcarsınız ama bu işlem sayesinde, sadece şanzıman hakkında değil, otomobilin tamamı ile ilgili sizi endişelendiren sonunlarla karşılaşma ihtimalinizi azaltır hatta sıfırlarsınız.

      Sil
  43. Merhaba Honda city deki cvt şamuman ile Jazzdaki cvt Şanzıman aynımı farkını teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  44. Cvt şanzıman daki (P R N D S L) S ve L ne işe yarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "S" Vites aralıklarını düşürürken "L" vites aralıklarını yükseltir. Böylece s ile daha sportif bir sürüş yaparken, l ile de daha ekomomik bir sürüş yaparsınız.

      Sil
  45. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.

    YanıtlaSil
  46. Mrb 2004 model honda jazz es modelini aldim bir hafta once ilk otomatik aracim kafami karistiran konu jazzin cvt sanzimanlari yokuslarda geri kacirirmi bu sorunun cevabini bulamadim kimisi kacirir normaldir diyor motor ve sanzimanin zorlanmamasi bakimindan kimiside kesinlikle kacirmaz diyor ayni tip araclari kullananlar beni aydinlatabilirmi bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisan, honda jazzların hiçbir modelinde yokuş kalkış desteği yoktur.

      Sil
  47. Mrb 2004 model cvt f1 sanziman jazz orjinal veya esdeger sanziman yagini servis harici temin edebilecegim biryer varmi birde 2004 model cvt sanziman yokuslarda geri kaydirirmi benim arac kaydiriyor bu durum normalmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CVT şanzıman için en hayati konu zamanında bakım ve doğru yağlamadır. Bu nedenle; Böylesine kritik önem taşıyan bir bakımı, Honda Yetkili Servislerinde yaptırmanızı öneririm.

      Sil
  48. merhabalar, 2011 isifth 40500 2012 cvt 45000 siz olsanız cvt için 5000 verirmiydiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet verirdim. Kesinlikle CVT alın. Bütçe uygun değilse, 2009 model olsun ama CVT olsun.

      Sil
  49. Baştan sona her yazılanı okudum, çok emek verilmiş. Emeğinize sağlık, ikinci el piyasasının uçuk olduğu şu dönemde 2008 Jazz elit için günlerdir düşünüyordum, şu an rahatladım. Araç şimdi serviste kontrolde, temiz çıkarsa yakın zamanda Jazz ailesine katılacağım. Servis dışında nelere dikkat etmemi önerirsiniz? Araç 97.000 kmde, boyasız, hasarsız, ilk elden kullanılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı Gözler, güzel yorumunuz için teşekkürler. Dilerim her şey yolunda gider de Jazz'ınıza kavuşursunuz. İyi durumda bir Jazz için 90 - 100 bin kilometre olması hiç önemli değil. Daha nice kilometreleri hiç sorun çıkartmadan katedecektir. Jazz'ınızı aldıktan sonra, "Yetkili Servislerde" yaptıracağınız "Periyodik Bakımlar" dışında önereceğim bir şey yok. Dikkatli, sakin ve defansif kullanın yeter.

      Sil
  50. Jazz ailesine katıldım bir hafta oldu ve 2008 Jazz Elite beni mest etti. Şuanda tanışma aşamasındayız diye sanırım yakıt tüketimi biraz fazla, LPG kullanmak istemiyorum umarım Jazz bu konuda beni üzmez ve benzinli motorun keyfini daha çok sürerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı Gözler, verdiğiniz güzel habere sevindim. Jazz'ınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

      LPG konusuna gelecek olursam. Ben tavsiye etmiyorum. Jazz zaten yakıt tüketimi konusunda kullanıcı dostu bir otomobildir...

      Sil
    2. Tesekkür ederim görüşleriniz ve fikirleriniz için

      Sil
  51. Bende 2012 jazz cvt arastiriyorum bu konuda yazilanlar karar vermemde etkili oldu benimde bi kac sorum olucak..
    1) 2011 de yokusta fren 3 saniye kadar kilitliyordu kendini bu 2012 modellerde yok diye duydum. Eger yoksa yokus kalkislarinda kaydirma ne kadar oluyor?
    2) aracin bakimlari kac kac bin kmde.. Yag degisimi veya kayis degisimi kac bin kmlerde oluyor?
    3) 2012 fun cvt suan ne kadara alinir piyasada herkes biseyler yazmis ama asil ederi asagi yukari ne araliktadir?
    4) 2012 jazz cvt satan varsa iletisime gecebilirim :)
    Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih,
      1) Jazz'ın hiçbir modelinde yokuş kalkış desteği yoktur. Ancak yokuşta ayağını frenden kaldırıp, gaz pedalına götüreceğin süre içinde kaymaz. Uzun süre beklersen kayar.
      2) Bakım periyodu 10.000 km yada 1 yıldır. Hangisi önce dolarsa. Her 40.000 km'de bir de büyük bakım yapılır.
      3) Jazz'ına göre değişir.
      4) Evet var. 25000 km'de, beyaz renkte, garajda korunmuş ve çok iyi kullanılmış bir Jazz. Sırıf kadar temiz! Fiyatı ise 58.500.- TL

      Sil
    2. Vermis oldugunuz degerli bilgiler icin tesekkur ederim. Butcemin ustunde bir fiyat tesekkur ederim

      Sil
    3. Rica ederim. İlgili Jazz bugün itibari ile satılmıştır. Yeni sahibine hayırlı olmasını dileriz.

      Sil
  52. Merhaba bende baştan sona okudum. Araba alacağım ve ilk arabam olduğu için karar veremiyorum. Jazz mi polo mu diye. İlk başlarda jazz istiyordum ama gorunumu hoşuma gitmedigi için polo da olabilir demisyim suan yine jazz istiyordum ama uokus kalkış olmaması dusundurdu. Çünkü bol yokuşlu yerlerde kullanmak zorundayim. Ne yapmalıyım. Bir türlü karar veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Hanım, size kısa bir cevap vereceğim. "Kesinlikle Honda Jazz"

      Sil
  53. Merhaba öncelikle size çok çok teşekkür ederim bende baştan sona okudum çok iyi bilgilere sahip oldum bende bir jazz sahibi olmak istiyorum ama bir türlü temizini bulamıyorum bana nerden bulacağım hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhsan Bey, bilgilerden faydalanmış olmanıza sevindim. Ancak, temiz Jazz şuradan bulunur diyebilmek, tahmin edebileceğiniz gibi imkansız bir şey. Sabırlı olup, araştırmaya devam etmenizi öneririm.

      Sil
  54. Hocam yazılanları baştan sona okudum. Gerçekten mükemmel bir hizmet teşekkür ediyoruz. Bende 2004-2006 aralıklarında Jazz otomatik arıyorum Ankara'da bütçem max. 28.000TL ancak piyasa aşırı pahalı. Umarım mevcuttaki aracımı satıp temiz bir Jazz otomatik bulup aranıza katılırım hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiğit, dilerim aradığın Jazz'ı kısa sürede bulursun...

      Sil
  55. Esra Hanım ile aynı dertten muzdaribim. Dizel Polo ve Jazz arasında kalmış durumdayım. Ama İşte İ-shift ve CVT arasındaki kalite yada performans farkı fiyatlara da yansımış durumda.
    İnternette Honda Jazz ile ilgili en verim aldığım yer olduğunuzu söylemeliyim. Teşekküler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Bey, bilgilerden yararlanmanıza sevindim. Dilerim istediğiniz otomobile kısa sürede kavuşursunuz. Fikrimi soracak olursanız; Kesinlikle Honda Jazz almanızı öneririm. Geniş görüş açısı, sihirli koltukları, şaşırtıcı genişlikteki iç hacmi ve bagajı... Ayrıca üstün yakıt ekonomisi. Honda Jazz, Polo karşısında her açıdan önde bir otomobil.

      Sil
  56. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Muhammed Bey, Jazz ve City benzer modeller olsalar da yakıt tüketimi konusunda Jazz'ın sizi daha fazla memnun edeceğini düşünüyorum.

      Sil
  57. Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ediyoruz. Sorum şu ki ilk arabam olacak ve Ankara'da yokuşlarda geri kaçmaması en büyük tedirginliğimdi, yazdıklarınızı okuyana kadar. Diğer tedirginliğim bulduğum jazz acaba alınır mı ? Özelliklerini yazayım sizden fikrinizi alayım 2006 model 140000 km de elite ön tampon değişmiş. Bu güne kadar 1000 ve 3000 tl ilk hasar kaydı varmış. Sizce almalı mı yoksa çok mu km si falan. Bilemedim😞 Şimdiden teşekkürler cevabınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım, otomobilin kaç model ve kaç kilometrede olduğu göreceli bir durum. Size tavsiyem; Almayı düşündüğünüz Jazz'ı herhangi bir "Yetkili Servise" götürerek ekspertiz yaptırmanız. Yapılan ekspertizin sonucunu da antetli kağıtlarında, keşeli ve onaylı olarak almanız. Bu işlem size birkaç yüz liraya mal olacaktır. Ama sonradan yaşanacak büyük üzüntü ve pişmanlıklardan sizi büyük oranda koruyacaktır. Dilerim istediğiniz gibi bir Jazz'a kısa sürede kavuşursunuz.

      Sil
  58. Merhaba,
    Hizmet için çok teşekkür ederim..
    Sorum cvt sanziman ile ilgili olacak. Jazz ve ve yeni 2016 hrv lerde aynı sanziman kullanıldığı için cevabı burda bulabilecegimi umut ediyorum..Yaklaşık 4 yıldır ki 4 yıl önce 2008 cıvic satmış 4 yıl 90 bin km kullanmış biri olarak bana hiç sorun yaşanmadığını söyleyebilirim..4 yıldır araba almadım ve şu anda exutive 2016 siparişi için kaporayi verdim. Ancak cvt sanzimanla ilgili çok fazla kafa karıştıran yorumlar okuyorum. TOrku düşük,çekişi kuvvetli değil,sorunlu vs diye..Bu konuda desteğinize ihtiyacım var. İlk kez sıfır araba almaya niyetlenen biri olarak cvt sanzimanla ilgili gereksiz evham mi yapmaktayım..ayrıca arabayı agresif kullanan biri değilimdir ancak gerektigindede hakkını vermeye çalışmak ta isteyen bir kullanım yapım var..Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, torku bir miktar düşük. Ama bu size sorun yaşatmak yerine, inanılmaz bir konfor ve verimliliği ile yüksek yakıt ekonomisi sunar. Yazdıklarınızdan hırçın, uçan, kaçan otomobil kullanmadığınızı anlıyorum. O nedenle CVT şanzımandan çok memnun kalacağınızı düşünüyorum. Yeni otomobilinizin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim,kafa karışıklığımı giderdiğiniz için,tam belirttiğiniz gibi,konfora ve ekonomiye önem veriyorum..Bu araçta şu anda kıyamasamda ilerleyen yıllarda lpg taktırmayı mantıklı buluyor musunuz,bu soruyu dizel otomatik seçeneği olmadığı için sormaktayım..

      Sil
    3. Ahmet Bey, ben bu konuda uzun vadeli düşünüyorum. Motor ömrü ve performansı açısından LPG'yi hiç bir araç için tavsiye etmiyorum. Daha, güvenlik riskinden bahsetmiyorum bile!

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim...

      Sil
  59. Merhaba;
    2013 yılında, tanıdığım ve temiz olduğunu bildiğim bir 2008 model Elite Jazz aracı aldım. Amacım birkaç sene kullanıp satmaktı. Ancak, kullanım kolaylığı, aşırı işlevsel kabin ve koltuk özellikleri, binen ve kullanan tanıdıklarımın olumlu yorumları fikrimi olumlu yönde değiştirdi. Bu sayfadaki tüm yazılanları da okudum ve çok önemli bilgiler edindim. Teşekkür ediyorum.

    Sorum şu: Yokuş aşağı giderken motor freni olması amacıyla, sollama vs yaparken de devirli kullanım için F1 vites kullanıyorum. Bir zararı olur mu?
    Bunun dışında %95 oranında "D" vites kullanıyorum.
    Bir de, yukarıda kısmen bahsi geçen "S" sport veya "L" modlarını pek kullanmıyorum. Özellikle "L" modunu biraz daha detaylı örneklendirebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba MDK, bilgilerden yararlanmış olmanız sevindirici.

      Vites kulakçıklarını kullanmanızın hiçbir zararı yoktur. Onların amacı zaten budur! Gönül rahatlığı ve güvenle kullanabilirsiniz.

      D konumu - Normal sürüş için en uygun olanıdır. Şanzıman, hızınıza ve hızlanmanıza uygun oranı otomatik olarak seçecektir. Motorun daha hızlı bir şekilde ısınmasına yardımcı olmak üzere şanzıman motor soğukken, motorun daha hızlı ısınmasına imkan sağlayacak oranlar seçecektir. Ayrıca bu konumunda kullanmanız size yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

      S konumu - Şanzımanı daha iyi hızlanma ve motor freni sağlayacak düşük oran aralığına geçirir. Sportif bir sürüş istediğinizde, yokuş aşağı inerken ya da dur kalklı trafikte bu konumu kullanınız. Ancak bu konumda yakıt tüketiminiz artar.

      L konumu - Tırmanma sırasında daha fazla güç sağlamak ve yokuş aşağı inerken azami motor freni elde etmek için bu konumu kullanabilirsiniz.

      L konumu ile ilgili ek bilgi: Bu vites konumu çok işlevsel ve verimli olmadığından, Honda geliştirilmiş modelde bu vites konumunu kaldırmıştır.

      Sil
  60. Merabalar 2012 model honda jazz almayı istiyorum cvt iyi diye söyleniyor cvt kaç ileri oluyor? 4 ileri otomatik istemiyorum inşallah öyle degildir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Bey, 2012 model Jazzlar geliştirilmiş CVT şanzımana sahiptir ve 7 ileri viteslidir.

      Sil
  61. Merhaba,

    Honda Jazz almaya kesin kararı verdim.40-50 bin TL bandında alınacak heralde en iyi otomatik vites tercihi Jazz olacak.

    Baktığım tüm araçlar i-shift. CVT nin daha iyi olduğunu bugün kü okuduklarımdan sonra öğrendim. İlk defa araç kullanacak ve bunu sadece hafta sonları yapacak biri için bu şanzıman ayrımı ne kadar önemli sizce ?

    YanıtlaSil
  62. Anıl Bey, i-Shift sorunları nedeni ile Honda tarafından üretimi durdurulan bir şanzıman. Bunu bile bile i-Shift şanzımanlı bir Jazz almaya karar vermenin, oldukça cesur bir davranış olacağı kanısındayım. Elbette son karar sizin.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba,

    benim 2005 model cvt es jazz ım var aracımda hızla gidip ani durunca rölantide dalgalanma oluyor ve geri vitese takınca bazen sanki bir metal yay kendini bırakıyormuş gibi ses geliyor ama düz giderken viteslerde ve motorda hiç bir sorun yok rast gele bir honda özel servisine gittim rolantininde sesinde şanzımanla alakalı olduğunu ve sökülüp selonoitlerin temizlenip ve sensörlerin tinere yatırılacağını böylelikle kesin sorun çözüleceğini bu işlem içinde 1300 tl para alacağını söyledi ben aracı kısa zaman önce aldım ve aracın eski sahibinin özel servis kayıtlarına ulaştım yağ değişimi yapılalı daha 8000 km olmuş gerçekten dedikleri gibi olabilirmi yaptırmazsan şanzıman tamamen bozulur diyorlar

    saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Abdullah Bey, CVT şanzımandan yağ değişim periyotlarına uymak ve doğru yağ kullanmak çok önemlidir. Size tavsiyem; Özel servis yerine, Honda Yetkili Servislerinden birine giderek Jazz'ınızı göstermeniz olacaktır.

      Sil
  64. merhabalar 2006 1.4 sport model otomatık honda jaz almayı duşunuyoruz bu modellerde cvt şanzuman varmıdır bu modeller tuutlan gurupmudur teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Muharrem Bey, evet 2006 model Jazzlar CVT şanzımanlıdırlar. Sport olanlar aksesuvarsız ve sunroofsuz alt model iken Elite olanlar aksesuvarlı ve sunrooflu üst modellerdir.

      Sil
  65. Merhabalar 2003 model bir Jazz ile 2008 model bir Jazz arasında ne gibi farklılıklar vardır? Varsa artıları nelerdir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Salih Bey, 2008 model Jazzlar görsel olarak makyajlanmanın yanı sıra 2003 modele göre kaportaları daha güçlü ve donanım olarak yenilenmişlerdir.

      Sil
  66. Sizce city mi? yoksa Jazz mi?
    35.000 tlye tercihiniz ne olur nedenleriyle bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Bey, sorunuza cevap vermek imkansız. Takdir edersiniz ki; Söz konusu otomobilleri görmeden, durumlarını bilmeden fikir beyan edilemez.

      Sil
    2. Ben baktığımda jazz modeli alırsam genelde İShift ama city alırsam CVT şanzıman oluyor o nedenle sisizn görüşünüzü sordum

      Sil
    3. Mehmet Bey, CVT şanzıman her zaman tercih nedeni olmalı. Ama alacağınız otomobili herhangi bir Yetliki Servise götürerek, ekspertiz yaptırmadan almamanızı öneririm. Bu size birkaç yüz liraya mal olsa da gelecekte yaşayacağınız büyük üzüntü ve pişmanlıkların önüne geçmesi açısından, büyük önem taşımaktadır.

      Sil
  67. 2011 honda jazzlar modellerinde hiç CVT şanzıman yok mu? teşekkürler. çağrı

    YanıtlaSil
  68. Az önce Honda sitesinde artık City'lerin satılmadığını gördüm. Bir süredir City'nin üretiminin artık ülkemizde yapılmadığını öğrendim fakat dışarıda satılıyormuş. Tam olarak bilmiyorum da hangi seneden beri City artık Türkiye'de satılmıyor ? Bu durum ikinci el fiyatlarına nasıl yansır ? Sağlam, sıkıntısız da olsa piyasa açısından ikinci el alımını önerir misiniz ? Teşekkürler, emrah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emrah Bey, Honda'nın City modeli 2012 yılından beri satılmıyor. İkinciel durumu tamamen göreceli bir durum. Size ikinci nesil, 2012 model bir Jazz almanızı öneririm.

      Sil
  69. Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Jazz ile ilgili önemli bir konuda(en azından benim için) size iki sorum daha olacak.
    1. Benim bulunduğum mıntıka; bol yokuşlu caddeler sokaklar barındırıyor, park etmelerim dahi bu tür yerlere olacak. Önceki yazılarınızda takip ettim, CVT şanzımanla bu konuda bir sıkıntı olacağını öngörmüyorsunuz bildiğim kadarıyla.
    2. Bu konu çok kafamı kurcalıyor. Ülkemiz şartlarında ve işyerimin bulunduğu yer açısından da bol tümsekli ve kasisli yollarda araba kullanmak zorunda kalacağım. Bu da ilk arabam olacak kısmet olursa. 2012-2013 model honda jazz'ların yüksekliği kafamda bir soru işareti yaratmakta. Gerek çaylaklığımdan gerekse konfor açısından jazzlar bu konuda sıkıntı yaratır mı? Yaratabilirse Yüksekliği sonradan arttırılabilir mi? Ya da daha yüksek bir araba mı önerirsiniz çünkü çevremde bunu görünce ben kesinlikle alçak bir araba satın almayacağım diyordum ? teşekkürler, emrah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba Emrah Bey,

      1. Evet! CVT şanzıman ekonomik, konforlu ve güvenilirdir.
      2. 2013 model Jazz yok. Öncelikle bu konuya bir açıklık getireyim. 2012 model, 2013 trafik çıkışlı olanlar var. Söz konusu yolun ne kadar kötü olduğunu hayal edemiyorum. Kötü yol koşullarını 1 den 10 a kadar sıralayacak olursak. 5. sıradaki bir yola, Jazz'ın sert süspansiyonu ile girebilirsiniz. Ama konforunuz ciddi ölçüde düşecektir. Unutmayınız ki Jazz, şehir koşullarında kullanılmak için tasarlanmıştır. Kötü yol koşullarında kullanmak, Jazz'ın ömrünün ve bakım periyotlarını kısalmasına neden olacaktır. Böyle bir kullanımı, başta Jazz'ı çok seven biri olarak uygun görmüyorum :) Jazz'ın yüksekliği sonradan arttırılamaz. Söz konusu yolun durumuna göre, kamyonet almayı düşünebilirsiniz.

      Sil
  70. Merhaba 1.4 fun 2011 model jazz almayı düşünüyorum ilk sahibinden bir araç buldum bu okuduğum cvt ishift yorumları bende çelişki yarattı ishifti hiç mi önermiyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The_game, yukarıdaki bunca yazılandan sonra, sorduğun sorunun cevabını kendi başına verebileceğini düşünüyorum.

      Sil
  71. merhaba,
    honda jazz lar için bazı satış ilanlanlarında yarı otomatik olarak seçilmiş mesela 2008 model honda jazz yarı otomatik olarak seçilmiş. Bildiğim kadarıyla 2008 öncesi tümü CVT şanzıman değişik bir şanzıman kullanılmış olabilir mi? forumda yazdıklarınızdan sonra genelde 2008 ve öncesine bakıyorm 2009 dan sonra ishift oluyor galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Burak Bey, 2008 model otomatik Jazzlar CVT şanzımanlıdırlar. Sanıyorum ki ilgili ilan sahipleri yanlışlıkla yarı otomatik seçeneğini işaretlemişlerdir. Ya da otomatik, yarı otomatik nedir bilmiyorlardı.

      Sil
  72. Merhabalar 2009 jazz ların cvt mi i shift mi olduğunu nasıl anlarız ? teknik özellikleri sahibindende yazmiyorsa anlayamıyorum fun ve joy modelleri var genelde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin Bey, 2009 modeller içinde CVT olsa da çoğunluğu i-shift dir. Vites koluna bakarak, ne tür şanzımanlı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu konuda bir paylaşım vardı. Bulabilirsem linkini ayrıca yazarım. "Fun" aksesuvar üst model iken "Joy" aksesuvarsız alt modeldir. Her iki modelinde otomatik ve düz şanzımanlı olanları vardır.

      Sil
    2. Ersin Bey, ilgili yazımın linki... http://yenihondajazz.blogspot.com.tr/2014/04/satlk-i-shift-yar-otomotik-jazzlar.html

      Sil
  73. merhabalar tam otamatik vede yarı otamatik olarak sınıflandıra bilirmisiniz acaba hoşcakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CVT = Tam Otomatik
      i-Shift = Yarı otomatik (Otomatikleştirilmiş Düz Vites)

      Sil
  74. Yarı otomatik ile otomatik arasında ne gibi farklar var. Kullanımda yarı otomatikler sıkıntılı olur mu?
    Teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Bey, yazılanları ve blog paylaşımlarını incelerseniz sorularınızın detaylı cevaplarını bulabilirsiniz.

      Özet cevap: Evet olabilir.

      Sil
  75. HONDA JAZZ'IN TORKU DÜŞÜK OLDUĞUNDAN YOKUŞ ÇIKARKEN ZORLANACAĞINI SÖYLÜYORLAR. NE DERSİNİZ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 51 YAŞINDA İLK KEZ ARABA ALACAĞIM. OTOMATİK CAZZ DÜŞÜNÜYORUM. 4 KİŞİLİK AİLEYİZ. MEMLEKETE İZİNE GİDERKEN UZUN YOLDA YETERLİ OLUR MU?

      Sil
    2. Memnun kalacağınızı düşünüyorum...

      Sil
    3. İyi günler,
      Öncelikle bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Jazz düşünüyorum fakat anne baba merkeze 40 km uzakta köyde hafif rampalar var. Köye gittiğimizde 5 kişi binersek sıkıntı olur mu acaba. 83 Bg ve teste %85 çıkan motor için. 100 Bg lik 2012 pahalı gelince...

      Sil
    4. Blog'daki bilgilerden yararlanmanıza sevindim. Ancak; Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda, Honda Jazz kullanım amacınıza uygun olmayabilir.

      Sil
  76. Merhaba , yorumlarda 2009 10 11 modelleri için cvt değil denmiş ama sahibinden.comda baktığımda cvt motorlu yazan ilanlar var teknik özelliklerde..
    Bunun uydurma olma ihtimali varmı , bildiğim kadarıyla teknik özellikleri sahibinden veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tufan Bey, bazı ilanlar yanıltıcı olabiliyor. Vites koluna bakıp i-Shift ya da CVT olup, olmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

      Sil
    2. http://yenihondajazz.blogspot.com.tr/2014/09/2-el-otomatik-jazz-ilanlarna-dikkat.html?m=1

      Sil
    3. Öncelikle jazz sevenleri aydinlattiginiz için çok teşekkür ederim soruma gelirsek jazz in yol sesi aldığı söyleniyor bu ne kadar rahatsız edici birde müzik sistemi kalitesi nasıldır

      Sil
    4. Müzik sistemi hakkında bilgi verebilir misiniz teşekkürler

      Sil
    5. Evet İbrahim, bir miktar yol sesi alır ama rahatsız edici değildir. Oldukça kaliteli bir müzik sistemi vardır. Alt modellerde ön ve arka kapılarda olmak üzere 4 adet hoperlör ile desteklenir. Üst modellerde buna ilave olarak, ön konsolda 2 adet tweeter vardır. AUX ve USB girisi bulunur.

      Sil
  77. Jazz kafama yattı ciddi şekilde araştırıyorum bunda yorumlarınızin payı büyük bir sorum daha olacak uzun yolda 2000 devir bandında en son vitese kaç km hızda yolculuk yapabiliriz bunun yanıtını hiç bir yerde bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İbrahim Bey, blog'daki bilgilerden yararlanmanıza sevindim.

      Merak ettiğiniz ve hiçbir yerde bulamadığınızı söylediğiniz ve merak ettiğiniz bilgiyi de paylaşayım.

      Düz bir yolda, 7. viteste, 2000 devirde sabitken hızınız 110 km/h olacaktır.

      Sil
  78. merhabalar;
    öncelikle yorumlarınız ve samimi cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim hemen hepsini okudum sayılır daha devam edeceğim fakat benimde bir sorum olacak,
    2005 model ruhsatında ES CONMFORT yazan CVT bir jazz alma niyetindeyim araç 118000 km de bakımlı km takıntım var aslında ama bu km bu yas araç için normaldir diye düşünüyorum ??
    Ancak CONFORT PAKET HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM ARACIN ÖZELLİKLERİ NEDİR ACABA?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coşkun Sezai Bey, bilgilerden yararlanmış olmanıza sevindim. Jazzların ES modelleri aksesuarlı, üst modelleridir. Dört cam elektrikli, CD çalarlı ve AUX girişli müzik sistemi, elektrikli ve iki yönlü sunroof, elektrik kontrollü yan aynalar, direksiyondan kumanda edilebilen vites ve müzik sistemi...vs.

      Sil
  79. Merhabalar. 2012 model honda jazz cvt almayı düşünüyorum ama bu otomatik bebı çok korkutuyor. Ya arıza çıkarırsa diye. Bazı arkadslardan duyduğum sanzıman arızasında 10-15 bin lira civarı sanzımanın değiştiği. Nerdeyse motordan pahalı. Böyle bir arıza çıkarırmı acaba. Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      2012 model, CVT şanzımanlı Jazzlar, bugüne kadar imal edilmiş en iyi modellerdir. (Halen sıfır kilometre satılmakta olan 3.nesil Jazzlardan bile!) Çünkü, bu modellerde geliştirilmiş ve güçlendirilmiş CVT şanzıman kullanılmıştır.

      Dünya genelinde; periyodik bakımları düzgün yapıldıktan sonra en az sorun çıkaran markalar sıralamasında Honda, ilk üçe rahatlıkla girer. Hatta birincilik için yarışabilir...

      Honda güvenilirliğine rağmen; Otomobilin sahibi tarafından nasıl kullanıldığı, yetkili servislerde işlem görüp, görmediği, kazasının olup, olmadığı...vs. bu gibi durumlar güven endeksinin negatif yönde değişmesine neden olabilir.

      Tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için! Almayı düşündüğünüz Jazz'ı, Honda Yetkili Servislerinden birine götürerek, ekspertiz yaptırmanızı ve durumunu öğrendikten sonra alım işlemini gerçekteştirmenizi öneririm.

      Sil
  80. merhabalar. 2004 model otomatik jazz sahibiyim. özellikle son zamanlarda aracımda frene basıp durduğumda titremesi arttı. Hatta camlar bile biraz titriyor. Yakıt tüketimi de arttı. Şanzıman yağını yeni değiştirdim, periyodik bakımını yeni yaptırdım. Neden oluyor olabilir ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Bey, CVT şanzımanın periyodik bakımı ve "özel CVT yağının" doğru ürünlerle, zamanında değiştirilmesi kritik önemdedir. Size tavsiyem, sorun derinleşip daha büyük sorunlara neden olmadan, en kısa sürede Honda Yetkili servislerinden birine gitmenizdir.

      Sil
  81. Merhaba,Honda jazz hakkında bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle.Ben ilk defa bir araç alacağım.%90 İzmirde şehiriçi düz ama dar sokaklarda müşteri gezdirmek için lazım olacak araba.1.cisi Honda Jazz'ların arka koltuk diz mesafesi ortalama 170-175 cm
    olan vatandaş için yeterlimidir? Genel olarak süspansiyonu nasıldır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuntay Bey, bilgilerden yararlanmanıza sevindim. Arka koltuk diz mesafesi "sınıfına göre" gayet iyidir. Ancak süspansiyonları sertdir.

      Müşteri gezdirecekseniz size Panoramik cam tavanlı bir Jazz almanızı öneririm. Panoramik cam tavanın, arkada oturan misafirlerinizin çok hoşuna gideceğini düşünüyorum :)

      Sil
  82. Merhaba;
    İlk arabamı almak için otomatik vites konusunu araştırırken sizin sayfanızı buldum. Jazz hakkında bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. 2005-2008 aralığında Jazz CVT almayı düşünüyoruz. Eşim ile birlikte kullanacağız ve bu bizim ilk arabamız olacak. İkinci el ilanlarında kaç bin kilometreye kadar dikkat etmemizi önerirsiniz."Size tavsiyem; Honda Yetkili Servislerinden birine giderek Jazz'ınızı göstermeniz olacaktır." bu tavsiyenize uyacağıma emin olabilirsiniz ama siz yine de rica etsem bir rakam söyleyiniz. Şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, otomobilde önemli olan; Almayı düşündüğünüz otomobilin kaç kilometrede olduğu değil, o kilometreye kadar nasıl kullanıldığı ve nasıl bakım gördüğüdür. O nedenle, herhangi bir kilometre vermek sizi yanıltmaktan başka bir işe yapamayacağı için, sorunuzu cevapsız bırakacağım.

      Sil
  83. İyi günler kolay gelsin. Cevaplar için teşekkürler 2008 elite modellere sonradan hız sabitleyici takılabiliyor mu ve usb giriş mevcut mu ve son olarak 2008 elite kasaların bazılarında kapı ve tamponlar da şeritler varken bazılarında yok bu durum neden farklılık gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat bey, hız sabitleyiciyi sonradan takmak mümkün değil. USB mevcut değil. Kapı ve tamponlarda gördüğünüz plastik koruyucular Honda'nın orijinal Jazz aksesuarı. Adı da "Şehir Güvenlik Paketi". İsteğe göre taktırıldığından, bazı Jazzlarda var, bazılarında yok. Keşke standart donanımlardan olsaydı :)

      Sil
    2. Şunu da belirteyim; USB yok ama AUX mevcut.

      Sil
  84. Cevabınız için teşekkürler sanırım hız sabitleyici 2012 joy modeller içinde sonradan takılmıyor değil mi

    YanıtlaSil
  85. Evet dediğiniz gibi şehir güvenlik paketi standart olsa çok daha güzel olurmuş 😁

    YanıtlaSil
  86. hocam merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bende honda jazz bakıyorum ilk arabam olcak kısmetse. okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla cvt şanzımanı tavsiye etmişsiniz.önümde iki seçenek var 2006 model elit paket 125.000 kmde 3 parça sürtmeden dolayı boyalı 36.000 tl istiyor bir diğeri 2011 fun paket 103.000 kmde ön ve arka tampon boyalı 45000 istiyor hangisini almak mantıklı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anıl bey, otomobilleri görüp, incelemeden fikir beyan etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Almayı düşündüğünüz Jazzlarda temel olarak şu kriterlere bakın. İlk sahibinden olsun ya da olabildiğince az el değiştirmiş olsun. Yetkili Servis bakımlı olsun. Evrakları (kullanma kitabı, yedek anahtarı, radyo kodu, servis kayıtları, vs...) tam olsun. Otomatik şanzıman istiyorsanız CVT olsun. Ve mutlaka alım işlemini yapmadan önce Yetkili Serviste ekspertiz yaptırın ve sonuç raporunu imzalı, antetli kağıtlı alın.

      Sil
    2. anladım hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Araba konusunda pek bilgim olmadığı için danışmak istedim.

      Sil
  87. Üsrad merhaba...blog aktif mı hala bilemiyorum lakin sorum şu:

    2012 yılı üretimi olan jazzlarin tamamı CVT tam otomatik midir? Ya da yarı otomatik üretim de son konusunu dur? Bunu sormamdaki gaye şudur: sahibinden.com da verilen 2012 model "jazz" lar da yarı otomatik ve otomatik başlığında listeleme söz konusu olması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Önder bey, evet blog aktif. 2012 model Jazzlar tam otomatik CVT. Sahibinden de yanlış girilmiş bilgiler olabiliyor.

      Sil
  88. Sn. Admin tekrar merhaba
    2012 model Honda Jazz Joy 30 bin km. de bütün bakımları yetkili serviste gerçekleşmiş...kazasi yok, değişeni yok
    boya orijinal, 12/2017 de garantisi son buluyor...bu araç için fiyat aralığı nedir? Görüşünüzü almayı çok isterim..
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Önder Bey, uzaktan fikir beyan etmek, takdir edersiniz ki doğru bir yaklaşım olmaz...

      Sil