12 Haziran 2014 Perşembe

Tercihiniz CVT Şanzıman Olsun

 CVT

CVT ve i-Shift konusunda bir çok mesaj alıyoruz. Bu mesajlardan anlıyoruz ki bir çok kullanıcı CVT ile i-Shift arasındaki farkı bilmediği gibi i-Shift Jazzları otomatik şanzımana sahip sanıyor. Elbette bu konuda ikinci el Jazz satıcılarının i-Shift Jazzlarını satabilmek için "otomatik" hatta "tam otomatik" gibi gerçeği yansıtmayan ilanları etkili oluyor. Oysaki i-Shift otomatikleştirilmiş düz vitestir. Özellikle araç yüklü iken yokuş kalkışlarında ciddi problemler yaşamanız kuvvetle muhtemeldir. Bu ve buna benzer sorunlar nedeni ile i-Shift Jazzlardan uzak durmanız yararınıza olacaktır.

Tekrar ve tekrar paylaştığımız aşağıdaki yazıyı, bu konuda gelen sorulara yanıt olması için bir kez daha paylaşıyoruz.



Otomatik diye satılan her Jazz'da aynı tip şanzıman yoktur! Bu nedenle de otomatik Jazzların iyisi ve kötüsü vardır. Alırken mutlaka dikkat edilmelidir!

(2002) - (2008) arası model yılı olanlarda CVT (Sürekli değişken şanzıman) "İYİ"
(2009) - (2011'in bazıları) arası model yılı olanlarda i-Shift (Otomatikleştirilmiş düz vites)
(2012) model yılı olanlarda geliştirilmiş CVT (Sürekli değişken şanzıman) "İYİ"
 
i-SHİFT

Bir süre denenen ve başarısızlığı anlaşılarak kullanılmaktan vazgeçilen i-Shift'in yanında, mükemmel performansı, üstün teknolojisi ve kullanıcısına yaşattığı keyif ile CVT asla kıyaslanamaz.

Otomatik Jazz alırken; Almayı düşündüğünüz otomatik Jazz'ın model yılı, CVT mi, i-Shift mi olduğu konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Bu bilgi ise alım kararınızı bilerek ve bilinçli olarak vermeniz konusunda size yardımcı olacaktır. 

Hala şüpheleriniz varsa ve hataya yer bırakmak istemiyor, içiniz rahat, gönlünüz ferah olsun istiyorsanız, Honda Yetkili Servisleri bu konuda size yardımcı olacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder