28 Haziran 2014 Cumartesi

Neden Yaz Lastiği

Yaz lastiklerini taktırma zamanı çoktan geldi. Hala kış lastiklerini, yaz lastikleri ile değiştirmeyi geciktirenler veya kış lastikleri ile yola devam etmeyi düşünenler varsa, Lassa'nın aşağıdaki bilgilendirmesini dikkatle okulalarını tavsiye ederiz.

Türkiye’nin en büyük otomobil lastiği üreticilerinden olan Lassa, sürücülere artık yaz lastiklerine geçmelerini öneriyor. Havalar ısındıkça yaz lastiklerinizi takmanız hem siz hem de lastikleriniz için en iyisi olacaktır. Kış lastikleri kış koşullarına çok daha uygunken, yaz lastikleri sıcak havalarda daha yüksek performans sergilemek üzere tasarlanır. Yaz lastiklerine zamanında dönmek sadece üstün performans sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yakıt tüketimini düşürür ve düzensiz yıpranmaya karşı daha dirençli olduğundan sırt desenlerinden kaynaklanan gürültüyü de azaltır. Lassa, Türkiye’de yaz lastiklerine geçmenin gerçekten önemli olduğunu kanıtlamak için kendi fabrikasında üretilen yaz lastiğini ve lamelli kış lastiğini kullanarak bir dizi kapsamlı firma içi (kapalı) testlerden* hem de JATMA (Japon Otomotiv Üreticileri Birliği) tarafından gerçekleştirilen testlerden ** faydalanmaktadır. Bu testler yaz lastiklerinin yaz koşullarında daha kısa fren mesafesi, daha düşük yakıt tüketimi, daha konforlu sürüş gibi bir dizi avantaja sahip olduğunu göstermektedir.
Daha kısa fren mesafesi.

Kuru Zemin Araç Hızı: 100 km/saat
Yaz Lastiği: 100 (endeks)
Kış Lastiği: 114 (endeks)

Islak Zemin Araç Hızı: 100 km/saat
Yaz Lastiği: 100 (endeks)
Kış Lastiği: 121 (endeks)














Daha az yuvarlanma direnci ve dolayısıyla daha ekonomik yakıt tüketimi

Lassa mühendisleri ayrıca yaz lastiğinin yuvarlanma direncinin de daha düşük olduğunu ve sürüş stiline, yol koşullarına vb. şartlara bağlı olarak %3 daha fazla yakıt tasarrufu gerçekleştirerek daha yüksek çevresel performans elde ettiğini saptamışlardır.
Daha uzun ömür

Yaz lastikleri sıcak havalarda düzensiz yıpranmaya karşı daha dayanıklıdır; böylelikle lastiğin kullanım ömrü uzar ve paranızın değerinin daha iyi karşılık bulması sağlanır.
Daha az çevresel etki

Daha düşük yuvarlanma direnci ile çevreye daha az karbonmonoksit gazı salınır.
Daha sessiz sürüş

Yaz lastiği daha sessiz ve yumuşak bir performans göstererek sıcak havalarda üstün bir konfor sağladığını da kanıtlamıştır. Bu bilgileri herkesle paylaşalım, hem güvenliğimizi, hem çevreyi hem de cebimizi koruyalım!

* EC 1222/2009 Avrupa Regülasyonlarında belirlenen metodlar doğrultusunda gerçekleştirilen iç testler
* Japonya Otomotiv Araştırmaları Enstitüsü’nde gerçekleştirilen testler

14 Haziran 2014 Cumartesi

12 Haziran 2014 Perşembe

Tercihiniz CVT Şanzıman Olsun

 CVT

CVT ve i-Shift konusunda bir çok mesaj alıyoruz. Bu mesajlardan anlıyoruz ki bir çok kullanıcı CVT ile i-Shift arasındaki farkı bilmediği gibi i-Shift Jazzları otomatik şanzımana sahip sanıyor. Elbette bu konuda ikinci el Jazz satıcılarının i-Shift Jazzlarını satabilmek için "otomatik" hatta "tam otomatik" gibi gerçeği yansıtmayan ilanları etkili oluyor. Oysaki i-Shift otomatikleştirilmiş düz vitestir. Özellikle araç yüklü iken yokuş kalkışlarında ciddi problemler yaşamanız kuvvetle muhtemeldir. Bu ve buna benzer sorunlar nedeni ile i-Shift Jazzlardan uzak durmanız yararınıza olacaktır.

Tekrar ve tekrar paylaştığımız aşağıdaki yazıyı, bu konuda gelen sorulara yanıt olması için bir kez daha paylaşıyoruz.



Otomatik diye satılan her Jazz'da aynı tip şanzıman yoktur! Bu nedenle de otomatik Jazzların iyisi ve kötüsü vardır. Alırken mutlaka dikkat edilmelidir!

(2002) - (2008) arası model yılı olanlarda CVT (Sürekli değişken şanzıman) "İYİ"
(2009) - (2011'in bazıları) arası model yılı olanlarda i-Shift (Otomatikleştirilmiş düz vites)
(2012) model yılı olanlarda geliştirilmiş CVT (Sürekli değişken şanzıman) "İYİ"
 
i-SHİFT

Bir süre denenen ve başarısızlığı anlaşılarak kullanılmaktan vazgeçilen i-Shift'in yanında, mükemmel performansı, üstün teknolojisi ve kullanıcısına yaşattığı keyif ile CVT asla kıyaslanamaz.

Otomatik Jazz alırken; Almayı düşündüğünüz otomatik Jazz'ın model yılı, CVT mi, i-Shift mi olduğu konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Bu bilgi ise alım kararınızı bilerek ve bilinçli olarak vermeniz konusunda size yardımcı olacaktır. 

Hala şüpheleriniz varsa ve hataya yer bırakmak istemiyor, içiniz rahat, gönlünüz ferah olsun istiyorsanız, Honda Yetkili Servisleri bu konuda size yardımcı olacaklardır.

11 Haziran 2014 Çarşamba

Yakıt Kesme Şalteri


Bir çarpışma veya ani darbe anında "Yakıt Kesme Şalteri" otomatik olarak motora giden yakıtı keser. Olay sonrası Jazz'ınızı çalıştırmak istediğinizde, motora yakıt gelmeyeceğinden motoru çalıştırmanız mümkün olmayacaktır.



Motoru tekrar çalıştırabilmek için "Yakıt Kesme Şalteri"ni sıfırlamanız gerekir. Ancak! Bu şalteri sıfırlamadan önce mutlaka yakıt sızıntısı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Unutmayınız ki! Dökülen yakıt kolayca alev alabilir veya patlayabilir, bunun sonucunda çok ciddi veya ölümcül şekilde yaralanabilirsiniz.

7 Haziran 2014 Cumartesi

3. Nesilde Göze Çarpan Yenilikler

3. Nesil Honda Jazz'da bir çok yenilik olsa da bazılara ön plana çıkıyor. İşte onlardan bazılar şöyle;

  • Agresif yeni bir stil
  • Yüksek mukavemetli çelikten yapılmış aerodinamik gövde
  • Yeni ızgara ve farlarlar
  • 16-inç alaşım jantlar


  • 52.7 metreküp kargo alanı, Honda tescilli olan Sihirli arkak koltuklar
  • Artan yolcu hacmi ve arka diz mesafesi
  • Özel dokunmuş kumaş ve deri koltuklar


  • Doğaya Saygılı i-VTEC Motor, 6600 devirde 130 beygir gücü ve 4600 devirde tork 144 Nm tork
  • 6 vitesli Düz ya da Sürekli Değişken Şanzıman (CVT)
  • Yenilenmiş Spor Ayarlı Süspansiyon  


  • Standart Bluetooth bağlantısı, Geri Görüş Kamerası ve Kör Noktayı Ortadan Kaldıran Kameralı Sürücü Aynası
  • Akıllı Giriş ve Start butonu, Görüntülü ve Sesli Yardım Sistemi ve 7-inç Dokunmatik Ekranlı Multimedia
  • Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi (ACE) II Gövde Yapısı