7 Haziran 2012 Perşembe

Ankara da Trafiğe Kapatılacak Yollar!




















Ankara'da Metro inşaatı nedeniyle 10 Haziran'dan itibaren 4 ay trafiğe kapatılacak yol ve alternatif güzergahların haritası.

Çayyolu Metro İnşaatı nedeniyle kapatılacak yollar .

Ulaştırma Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığı metro çalışmaları nedeniyle, Ankara’nın iki ana arteri yaz tatili boyunca trafiğe kapatılacak.
Kızılay-Çayyolu metrosundaki çalışmalar kapsamında İnönü Bulvarı’nın, Necatibey Caddesi çıkışı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında kalan bölümü 10 Haziran’dan itibaren dört ay trafiğe kapalı kalacak. Kızılay yönünden gelen araçlar, İnönü Bulvarı’ndan Necatibey Caddesi’ne giriş yapacak. Buradan TSE önünden sola dönerek, 85. Cadde ve devamında 87. Cadde’den İnönü Bulvarı’na ulaşabilecek. Kızılay yönüne gidecek araçlar ise DSİ Genel Müdürlüğü karşısındaki Merasim Sokağa dönüp Maliye Bakanlığı önünden Dikmen Caddesi üzerine oradan da Genelkurmay Kavşağı'na çıkacak.

Çukurambar da kapalı

Çukurambar ile Söğütözü Caddesi’ni birbirine bağlayan köprünün altındaki yolun Çukurambar’dan Söğütözü Caddesi yönüne olan bölümü de trafiğe kapatılacak. Burada da trafik, Ufuk Üniversitesi Caddesi’yle Armada AVM çevresinden sağlanacak.

Dört ay sürecek

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Kızılay-Çayyolu metrosundaki çalışmalar nedeniyle İnönü Bulvarı’nın Karayolları Genel Müdürlüğü önü, okulların tatile girmesinin ardından, 10 Haziran’dan itibaren yaklaşık dört ay süreyle tamamen trafiğe kapatılacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın metro güzergahındaki Necatibey İstasyonu’nda yapacağı çalışmalar nedeniyle; İnönü Bulvarı’nın, Necatibey Caddesi çıkışı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında kalan bölümü 10 Haziran’dan itibaren yaklaşık dört ay süreyle tamamen araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.

Giriş Necatibey’den

İnönü Bulvarı’nın metro çalışmaları nedeniyle trafiğe kapanacak bölümünde, Kızılay yönünden gelen araçlar, İnönü Bulvarı’ndan Necatibey Caddesi’ne giriş yapacaklar. Buradan TSE önünden sola dönerek, (Bu bölümde Necatibey Caddesi tek yönlü olarak çalışacak) 85. Cadde’yi ve devamında da tekrar sola dönerek DSİ yanındaki 87. Cadde’den İnönü Bulvarı’na ulaşabilecek.

Alternatif güzergahlar

Eskişehir Yolu istikametinden Kızılay ve Çankaya yönüne gidecek araçlar ise İnönü Bulvarı’nın DSİ Genel Müdürlüğü karşısındaki Merasim Sokağa dönüp (Merasim sokak tek yönlü olarak çalışacak) buradan devamla Maliye Bakanlığı önünden Dikmen Caddesi’ne, takiben de Genelkurmay Kavşağı’na çıkabilecekler. Öte yandan Necatibey Caddesi’nden gelip Eskişehir yönüne gitmek isteyen sürücüler ise Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni takip ederek İnönü Bulvarı’na ulaşabilecekler.

Söğütözü köprü altı kapatılacak

METRO çalışmaları nedeniyle, Çukurambar ile Söğütözü Caddesi’ni birbirine bağlayan Eskişehir Yolu üzerindeki köprünün altındaki yolun Çukurambar’dan Söğütözü Caddesi yönüne olan bölümü de trafiğe kapatılacak. Bu bölümde; köprünün altından Söğütözü’nden Çukurambar istikametine giden yol iki yönlü olarak kullanılacak. Konya yolu AŞTİ istikametinden gelip Çukurambar’a gidecek sürücüler, Ufuk Üniversitesi Caddesi’ni takip edebilecek. Kızılay yönünden gelip Çukurambar’a gidecek sürücüler İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) Konya Yolu Köprülü Kavşağı’ndan Konya istikametine dönerek Ufuk Üniversitesi Caddesi’ne çıkabilecekler. Armada Alışveriş Merkezi ve çevresinden Çukurambar’a gidecek sürücüler ise Armada yanından sağa dönerek Yaşam Caddesi’nden güzergahlarına devam edebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder