27 Ağustos 2009 Perşembe

Otomobil Hakkında Yorum Nasıl Yapılır?

Hadi biraz eğlenelim, gülelim. Yorum yapanların profillerine şöyle bir bakalım.


1. O marka ve modelin sahibidir. Diğer marka ve modellere göre ağır bastığı için ya da parası anca ona yettiği için almıştır. Sahibi olduğu otomobil "Kuzguna Yavrusu" misali güzel görünür.

Tarafsız yorumlar yapmaya gayret eder ama olmaz, olamaz. Çünkü bir tarafı her sabah onun sürücü koltuğuna oturmaktadır.


2. Yıllar içinde bir çok marka ve model otomobil sahibi olmuştur. Şu anda sahip olduğu ile diğerlerini kıyaslar. Ama hiç tanımadığı, denemediği, bilmediği marka ve modelleri ıskalar.


3. Hiç otomobili olmadığı gibi bu konuda ciddi bir bilgisi de yoktur. Eş, dost sohbetlerinde duydukları ile fikir sahibi olduğunu sanır. Hatta yorum yapar. (En tehlileki olanlar)


4. Uzun yıllardır otomobil ve otomobil sektörüne ilgi duyar. Neredeyse her marka ve modeli yakından takip eder, deneme sürüşlerini yapar. Bir otomobili, otomobil yapan unsurları inceler. Satın almak istediği otomobil, parasının yettiği değil! İhtiyacına cevap verebilecek olandır.

Sorulmadan konuşmaz, sorulduğunda ise sorana göre, sorular sorarak cevaplar, yorum yapar.


5. Sektörde çalışan ve bu konuda her şeyi bildiğini sanan ya da öyleymiş gibi davranan, çömez elemanlardır. Satış departmanlarında sıkça rastlanır. En sevdikler sözler harflarden oluşan kısaltmalardır. ABS, ASR, EBD... vs. ama sakın sormayın bunların ne olduğunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder