4 Ağustos 2009 Salı

Araç kullanırken mesaj yazmak faciaya davet!

Virginia Tech Ulaştırma Enstitüsü, araç kullanırken mesaj yazanların kaza yapma olasılığının, normal şartlara göre 23 kat daha büyük olduğunu keşfetti.

Araç kullanırken mesaj yazmak tehlikeli bir iş. Ancak sürücüler tehlikeyi pek umursamadan araç kullanırken mesaj yazmayı sürdürüyor. Yeni yayınlanan bu araştırma ise araç kullanırken cep telefonuyla mesaj yazmanın tehlikelerini gözler önüne seriyor.

Bu araştırmayı yürütmek için araçlara kameralar yerleştiren araştırmacılar, sürücüleri toplam 10 milyon kilometre boyunca takip etmişler. Sürücü davranışlarını takip eden araştırmacılar, sürücünün mesaj yazmak için gözünü yoldan ayırmasının kaza riskini inanılmaz arttırdığını gözlemledi.

Kazalarda veya kazayı çok yakın atlatma durumlarında sürücülerin kısa mesaj yazarken ortalama 4.6 saniye gözlerini yoldan ayırmasının, saatte 90 kilometre hızda bir futbol sahası uzunluğunda yol kat etmeye yettiğini ölçtüler.


Eski ve Yeni Honda Jazz hakkında bir çok bilgi ve merak ettiklerinizin cevaplarını bulabilmek için Honda Jazz Organizasyonu forumunu ziyaret edebilirsiniz.

Foruma Ulaşmak İçin [Tıklayın]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder