3 Şubat 2012 Cuma

Honda, İlk Jazz EV leri Teslim Etti














Honda, tamamen elektrikle çalışan ilk Jazz EV araçlarının anahtarlarını teslim etti. 2013 modellerini satın alan Google, Stanford Üniversitesi ve Honda fabrikasının bulunduğu Kaliforniya'daki Torrance Belediyesi'ne, araçların piyasaya sürülmesinden 6 ay önce  teslim edildi. Bu araçların yollara yaz aylarında çıkması planlanıyor.

Bu ilk teslimler bir çeşit gösteri ve test niteliğinde. Araçların piyasaya sürülmeden önce test edilmesi ve elde edilen verilerin nihayi satış ve üretim aşamasında değerlendirilmesi amaçlanıyor. Yeni geliştirilen elektrik ve güç kaynağında bu düzeltmeler çok önem taşıyor, özellikle de böyle yeni teknolojilerde.  Bu ilk satışlar ayrıca Fleet satışlarını test etmek içinde güzel bir yöntem olarak görülüyor.  

Elektrikli araçlara karşı çok duyarlı, alt yapısını yenileyen ve modern bir şehir olan Torrance şehrindeki bu ilk satışın hedefi, bir anlamda Torrace'e geleceğin şehri sıfatını kazandırmak.

Mountain View, California'daki  Google merkezinde ise Jazz EV, G-fleet denilen, şirketin araç paylaşımı programındaki  alternatif güç kaynaklı araçların bir parcası olma yolunda. Aynı aracı farklı kişilerin kullanmaları, Honda'ya modellerin sevilen ve sevilmeyen yanlarını kolayca ayırt etmede yardımcı olacak.

En önemli araştırmalardan biri de; Stanford Üniversitesi'ndeki Otomotiv Araştırma Merkezi'ndeki yeni teknolojilerde insanların adaptasyonundaki davranış psikolojisini içeren araştırma projesine dahil olması için Jazz EV'lerin merkezin kullanımına verilmiş olması. Burada, vücuduna elektrodlar bağlanmış sürücülerin, araçtan gelen seslere ve uyarılara karşı reaksiyonunu ölçmek suretiyle insanların araca uyumunu ölçülüyor.

Benzinli Jazz hatchback temelinde üretilen Jazz EV geçen Kasım ayında Los Angeles Auto Show'da ilk defa sergilenmişti. 92 kw 'lik elektrik motoruyla güçlendirilen araçta 20 kw/h lithium-ion piller bulunuyor. Tamamen şarjlı pil ile araç 120 km mesafe katedebiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder