20 Eylül 2011 Salı

Honda Türkiye Çin Malı Jazz Pazarlıyor!

Yetkili satıcılar, Japonya'da ya da İngiltere'de üretilenlerle aynı olduğunu söylüyorlar.

Oysa biz, boya kalitesinin bile aynı olmadığını çabucak anladık. Görünen yerde ve bakarak anlanabilecek olanda bu fark varsa, görünmeyen yerleri kestirmek oldukça zor...

Forumumuzda ve burada bu konuda bir anket başlattık. Çin Malı Honda Jazz Alır mısınız? Bu ve Forumundaki tüm anketler, üyemiz olsun ya da olmasın herkesin katılımına açıktır!

4 yorum:

  1. şu anda kullandığım 2003 ingiltere yapımı cvt full model jazz olup, araba o günden bu güne kadar yıllar boyunca sorun çıkartmadı. şimdi arabamı yenisi ile değiştireceğim ve yine jazz almaya karar verdim. ancak "çin malı" sözü kafamı karıştırdı.

    çin malı jazz almayı tercih etmem! almaycağım da... başka seçenek de yoksa diğer markaları araştıracağım.

    YanıtlaSil
  2. 2003 model yılına sahip bir Jazz'ın Japon üretimi olması gerekir. Çünkü o tarihte İngiltere'deki Swindon Fabrikası henüz faaliyete geçmemişti. Jazz'ınızın VIN numasını kontrol etmenizi öneririm. Büyük bir ihtimalle JHM... ile başladığını göreceksiniz. Bu da Japon üretimi olduğu gösterecek.

    Jazz'ınızı yine bir Jazzla değiştirmek istemenizi çok iyi anlıyorum. Ama endişelerinize de hak veriyorum. Son kararınız ne olursa olsun, yeni otomobilinizi güle güle kullanmanızı dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aracın VIN no.JH ile başlıyor. Oysa satarken bana aracın İngiltere'de yapıldığını söylemişlerdi. Japon arabası nasılsa deyip o zaman orjini ile pek fazla ilgilenmemiştim. Satıcılar ürünleri hakkında yeterli bilgiye sahip değiller (tabi kötü niyetli değillerse!?). Bu sadece Honda için geçerli değil; Jazz'dan önce baktığım Opel Corsa satış yetkilisi de aracın İspanya'da yapıldığını bilmiyordu! Şu anda da eminim ki araştırmalarım sonucu ben onlardan fazla bilgi ile karşılarına çıkacağım, ve tabi ki de bir dolu soru soracağım...

      Sil
  3. Satıcıların bir çoğu bırakın detaylı ve yeterli bilgiyi, temel bilgilerden bile yoksun oluyorlar. Bol miktarda kulaktan duyma bilgi ve ağız kalabalıklığı...

    Almayı planladığınız ürün hakkında önceden yapılacak bir araştırma sayesinde, ürün ve konu hakkında bir çok bilgi sahibi olunabileceği gibi, ürünler arasında yapacağınız tercihin de daha isabetli (ihtiyaç, zevk ve beklentilerimiz yönünde) olmasını sağlayabilirsiniz.

    Görülüyorki siz bunu yaparak, başarılı bir alış verişi büyük ölçüde garantilemişsiniz :)

    YanıtlaSil