2 Haziran 2011 Perşembe

I-Shift'e Veda


Honda, Jazz'da i-shift aktarma sistemi kullanımına son verdi. Jazzlar; Düz ve CVT seçenekleri ile tüketiciye sunulacak.

Yeniden aramıza hoşgeldin CVT. Clap

11 yorum:

  1. Bu haber i-shift'in de mi sonu demek. Sizce benim gibi 2011 model i-shiftli bir honda civic hb almak isteyen birinin bu haberden etkilenip satınalmadan vazgeçmesi mi gerekir?

    YanıtlaSil
  2. Bu "veda" Jazz ile ilgili. Civic'de i-shift aktarma sistemi kullanılmaya devam edilecek.

    Ancak unutmayınız ki;

    "i-shift" otomatikleştirilmiş düz vitestir. Manuel müdahele ise sınırlıdır. Otomobilde güç ve performans isteniyorsa "düz vites" tercih edilmelidir.

    YanıtlaSil
  3. lütfen yardım, i shift bir honda jazz alıyorum sipariş verdim. cvt yi çok bekledim ve gelmiyor diye i shift alıyorum. yakın bir zaman diliminde türkiye de olur mu sizce, siparişi iptal edeyim mi dersiniz...

    YanıtlaSil
  4. Sanıyorum ki Temmuz ayından sonra.

    YanıtlaSil
  5. beyler uk'in 2012 honda jazz broşürüne baktım cvtye dönmüş. Ama acaba türkiyeye de cvt gelir mi? yoksa 2012de de i-shifte devam mı bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  6. 2. el jazz i shıft almayı düşünüyordum ki cvt haberi geldi. jazz i shift ile ilgili bir sorunmu varda cvt geliyor. Şimdi 2. el jazz almamam mı gerekir. Yoksa bir sıkıntı yapmadan 2. el jazz i shıft alayım mı?
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. İlk nesil Jazzların otomatik olanları CVT şanzımanlıydı. İkinci nesil ile birlikte otomotikleştirilmiş bir şanzıman olan i-shift kullanılmaya başlandı. i-shift CVT'ye oranla daha düşük konforlu olduğundan, otomatik şanzımanlı Jazz sevenleri doğaldır ki memnun edemedi. Bu durumdan Jazz satışladı da etkilendi. Honda bu konuda o kadar çok eleştiri aldı ki sonunda CVT şanzımana dönme kararı aldı.

    Bu konuyla ilgili hazırladığımız video sunumunu izlemeniz daha iyi bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

    http://www.youtube.com/watch?v=jhAdLfYigOg

    Sonuç olarak; Karar sizin.

    YanıtlaSil
  8. 2012 jazz cvt ekim 15 de teslim edilecek siparişimi 1 ay önce verdim dün bilgi verdiler arayıp 8inde türkiyeye girişi olacak aracımın 15 inde teslim edeceklermiş

    YanıtlaSil
  9. Şimdiden hayırlı olsun... Yeni otomobil kokusu da pek güzel olur ;)

    YanıtlaSil
  10. İşşte bu güzel haber. Selcan hayırlı olsun, aracın geldiyse bizimle paylaşır mısın, memnun musun?

    YanıtlaSil