29 Aralık 2011 Perşembe

Honda'da İşler İyi Gitmiyor

Honda Motor Co. Ltd. otomobil üretimi ve satış sonuçlarının bir özetini açıkladı. Japonya'nın iç satış ve 2011 yılı Kasım ayı ihracat rakamları şöyle.







28 Aralık 2011 Çarşamba

Pazar Payında Renault Birinci


Bu yılın Ocak-Ekim döneminde 1 milyon 35 bin 419 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, 159 bin 529 adet taşıtın ise trafikten kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam artan araç sayısı 875 bin 890 adet oldu. Ekim ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı toplam 15 milyon 971 bin 493 adet taşıtın yüzde 50,3'ünü otomobil, yüzde 16,2'sini kamyonet, yüzde 15,8'ini motosiklet, yüzde 9,1'ini traktör, yüzde 4,6'sını kamyon, yüzde 2,4'ünü minibüs, yüzde 1,4'ünü otobüs, yüzde 0,2'sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan otomobillerin markalara göre dağılımına bakıldığında ise 44 bin 329 adet otomobilin yüzde 14,2'si Renault, yüzde 11,1'i Volkswagen, yüzde 9'u Tofaş-Fiat, yüzde 8,6'sı Opel, yüzde 8'i Ford, yüzde 7,7'si Toyota, yüzde 6,7'si Hyundai, yüzde 5'i Chevrolet, yüzde 3,4'ü Nissan, yüzde 26,4'ü ise diğer markalar oldu.

27 Aralık 2011 Salı

1055 Honda Hurdaya Çıktı













Tayland'da yaşanan sel felaketi sonrasında, Honda fabrikasında ihraç edilmeyi bekleyen 1000 den fazla otomobil sel suları altında kaldı.

Honda Tayland başkan yardımcısı bu otomobillerin hurdaya çıktığını ve bir ay içinde hepsinin imha edileceklerini, imha için katı prosedürleri olduğunu ve araçların hiç birinin satılmayacağını, parçalarının kullanılmayacağını söyledi.

Zarar gören otomobillerin büyük çoğunluğunu Brio, Jazz gibi orta ölçekli şehir otomobilleri oluşturuyor. Hurdaya çıkan 1055 otomobilin detayı ise şöyle; 217 Brio, 213 Jazz, 150 Civic, 91 Accord, 30 CRV, 1 Freed ve 353 küçük şehir arabası.

Honda Tayland, tüm imha sürecini izlemeleri için gazetecileri ve yetkilileri davet etti.

16 Aralık 2011 Cuma

Bir Tüketicinin Yaşadıkları


Adını vermeyen bir tüketici blog'un 'Honda Türkiye Çin Malı Jazz Pazarlıyor' başlığına aşağıdaki yorumu bırakmış. Aynen aktarıyoruz.

12 Ekim 2011 tarihinde, Honda Diyarbakır Durmaz Plaza'dan parasını peşin vererek eşim adına Jazz marka araç siparişi verdik, bayi bize bayramdan önce yetiştireceği sözünü verdi. Çin üretimi araç istemediğimizi özellikle belirttik. Bizi 1,5 ay bekletip, bu arada defalarca telefonlarda oyaladıktan sonra gelen jazzların hepsinin Çin üretimi olduğunu, Japon veya İngiliz üretimi getiremeyeceklerini söylediler.

Çin üretimi istemediğimizi, parasını peşin verdiğimiz halde bizi bu zamana kadar beklettikleri için mağdur olduğumuzu belirtince, istersek siparişi iptal edebileceklerini ve paramızı hemen iade edeceklerini söylediler. Aradan 2 ay geçmesine rağmen bugün yarın deyip bizi oyaladılar ve bugüne kadar paramızı alamadık. Bu arada Honda genel merkezi defalarca aradık ve bayileri ile ilgili sıkıntımızı dile getirdik, fakat bize herhangi bir geri dönüş olmadı ve sorunumuz çözülmedi.

Honda gibi bir firmanın bayilerinin yaptığı usulsüzleri takip etmesi, çözüm noktasında müşteriye yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Aradan geçen bunca sürede bayinin paramızı söz verdiği tarihte geri ödememesi yüzünden kredi kartı borcumuzu ödeyemedik ve faiz ödemek zorunda kaldık.

Hem maddi hem de manevi olarak çok yıprandık. Honda genel merkezin olayı sahiplenmemesi, bizi bayisiyle başbaşa bırakması yüzünden mağduriyetimiz bir kat daha arttı. Honda Çin üretimi Jazz getiriyor ve bunu kabul ettirmeye çalışıyor, baktı olmadı sanki bayi kendi bayisi değilmiş sorun yokmuş gibi davranıyor.

10 Aralık 2011 Cumartesi

Honda Jazz EV














MPV sınıfının yaratıcısı olan Honda Jazz şimdi de elektrikli versiyonu ile 2013 yılında Japonya ve Amerika'da satışa sunulacak.

Zemin altındaki lityum-ion bataryalar 3 saatte tam olarak şarj oluyor. Tam dolu bataryalarla 123 km yol alınabileceği iddia ediliyor.

Sürücü normal, ekonomik, spor kullanım modlarını kolaylıkla seçebiliyor. Spor modunda 2.0 lt'lik motora eşit bir güç üretebiliyor. Tüm EV otomobillerde olduğu gibi sessizlik göze çarpıyor.

Honda Jazz EV Türkiye'ye gelir mi ya da ne zaman gelir tahmin etmek zor. Ancak şu kesin ki elektrikli modeller için teşvik şart.

5 Aralık 2011 Pazartesi

Honda 304 Bin Aracını Geri Çağırıyor














Honda, ABD'de 2009 yılındaki iki ölümlü vaka dahil şimdiye kadar 20 kazaya neden olan hava yastıklarındaki sorun nedeniyle küresel çapta 304 bin aracını geri çağırıyor.

Honda açıklamasında, hava yastıklarının çarpışma anında çok fazla basıncın etkisiyle şişebileceğini, böylece fırlayabilecek metal ve plastik parçaların yaralanmalara ya da ölümlere neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada, bu sorundan kaynaklı, ABD'de 2009 yılındaki iki ölümlü vaka dahil şimdiye kadar 20 kaza rapor edildiği belirtildi.

Geri çağrılan araçların 2001 ve 2002 yılları arasında üretilen Accord, Civic, Odyssey, Pilot, CR-V ve diğer modelleri kapsadığı, ABD'de 273 bin, Kanada'da 27 bin, Japonya'da 2 bin, diğer ülkelerde 2 bin ve Avrupa'da 170 aracın geri çağrıldığı belirtildi.

Honda Türkiye'nin LPG'li Araç Planı













Honda Türkiye, önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde LPG'li araç üretmeyi planlıyor.

Honda Türkiye Pazarlama Müdürü Can Eroskay, Şekerpınar tesislerinde ürettikleri araçların yüzde 10-15'inin LPG'li olmasının hedeflendiğini bildirdi.