7 Ekim 2011 Cuma

LU = Çin Malı

Çok sorulan bir sorunun cevabını bir kez daha verelim.

Soru: Jazz'ın Çin malı olduğu nasıl anlaşılır?

Cevap: Jazz'ın ön camının sol altında ve kolayca görülebilecek bir yerde olan VIN numarası LU.. ile başlıyorsa, o Jazz Çin malıdır. Bir diğer yöntem de sürücü kapısını açıp orta dikmeye perçinlenmiş olan plakaya bakmaktır.

2012 model tüm Jazzlar ülkemize Çin malı olarak geldiğinden, acil otomobil ihtiyacınız yoksa Japon veya İngiliz üretimleri gelene kadar beklemeniz yararınıza olacaktır.

6 yorum:

  1. Peki Honda gibi bir dünya markası Çin üretimini kontrol etmiyor mu? Kalitesini ve itibarını riske atacağını sanmıyorum!

    YanıtlaSil
  2. Uyarıyı yapmak bizden. Alıp, almamaya karar vermek ise sizden ;)

    Ne demişler; Kendi düşen ağlamaz!

    YanıtlaSil
  3. 2012 model bütün jazzlar Çin'den geliyor demişsiniz. Ben 2003 model jazz'ımı yenisi ile değiştireceğeim bugünlerde. Çin üretimi Jazz almak istemedim. Bir bayi 2012 JHM VIN kodlu (Japon yapımı olduğu söylendi), diğer bir bayi Londra yapımı SH ile başlayan VIN kodlu jazz bulduklarını söyledirler? JHM yazıyorsa mutlaka Japonyadan mıdır?

    YanıtlaSil
  4. Sayıları çok az da olsa Japon ve ingiliz üretimi Jazzlar hala geliyor. Ve bilinçli tüketiciler bu otomobilleri kaçırmıyor :)

    Evet, VIN numaraları JHM ile başlayan tüm Jazzlar Japon üretimidirler.

    YanıtlaSil
  5. hayırlısı ıle 2012 model cvt+japon kombinasyonlu jazz ı oldugunu iddia eden bir satıcı buldum.dedıgı dogruysa ki bunu yarın görecegiz.bende bır jazz cı olacagım.çin mali alıp binenlere elbette saygım var ama ben bile bile lades demem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2012 model Çin üretimi Fun+ CVT bir Jazz kullanıyorum. Boya kalitesinin iyi olmadığını baştan beri söylüyordum yine aynı düşüncedeyim. "Boya Kalitesi Düşük" Henüz 1000 km'yi doldurmuş Jazz'da, bunun dışında bir olumsuzluk fark etmedim.

      Ancak! İlk nesil Jazzlarda kullanılan malzemenin çok daha kaliteli olduğunu da hep söylemiştim yine aynı düşüncedeyim. İlk nesillerdeki toplam kalite çok daha yüksek.

      Yiğidi dövdük, şimdi hakkını teslim edelim.

      İkinci nesil Jazzlarda; Özellikle 2012 ile birlikte CVT şanzıman ve teknolojik ekipman bir harika.

      Honda'nın, i-shift macerasından vazgeçmek ve geliştirilmiş CVT şanzımana geri dönmekle, muhteşem bir iş yaptığı gerçeğini de vurgulamadan geçmeyelim.

      Dilerim Japon üretimi Jazz bulur, kısa sürede aramıza katılırsınız. Küçük bir de hatırlatma yapayın.

      Jazz almadan önce bir kez daha düşünün! Unutmayın ki! Honda Jazz, alışkanlık yapar! :))

      Sil