11 Ocak 2017 Çarşamba

Boyaya Zarar Veren Temel Etkenler

Boyaya zarar veren temel etkenler ve korunma yollarını ana başlıklar altında topladık.

Kuş Pisliği
Kuş pisliğinin aracınızın boyasına zarar verme süresi aracınızın boyasına ve kuşun cinsine göre 6 saat ile 2 gündür. Bu süre içerisinde kuş pisiliği aracın boyasını yakar. Bu hasar pasta işlemi ile geçirilemez tek çözümü aracın tekrar boyanmasıdır. Aracın boyanması hem pahalı bir işlemdir hem de aracın değerini düşürür. Yapılan boya ise asla orijinalinin yerini tutmaz. Dolayısıyla, görür görmez üşenmeden temizlenmesi gerekir. Nano Korumalar kuş pisliğinin araca zarar verme süresini en uzun zamana çıkararak size en etkili çözümü sunar.

Kuş pisliği nasıl temizlenir?
Önce su döküp bir süre bekleyin, bir süre sonra bastırmadan dairesel hareketlerle biraz silin ve çıkana kadar bu işleme devam edin. Asla fazla bastırmayın veya pisliği yaymayın. Sabırlı ve titiz hareket etmezseniz pislik çıkar fakat araç çizilebilir.


Ağaç Reçinesi
Ağaç reçinesinin boyaya zarar verme süresi çok kısa olabilir. Ağaç reçinesi kuruduğunda boyayı yakmış olabilir. Yanan ve kabaran boya ancak aracın tekrar boyanması ile düzeltilebilir. Aracın boyanması hem pahalı bir işlemdir hem de aracın değerini düşürür. Yapılan boya asla orijinalinin yerini tutmaz. Dolayısıyla, mecbur kalmadıkça aracınızı asla reçinesi olan bir ağacın altına bırakmayın.

Ağaç reçinesi nasıl temizlenir
Aracınızda mutlaka ıslak mendil bulundurun. Şayet reçine kurumamışsa ıslak mendil ile bastırmadan ve yaymadan reçineyi almaya çalışın. Ağaç reçinesi kurumuşsa aseton tarzında çözücü bir maddeyi pamuğa veya beze damlatarak reçine üzerine azar azar sürerek yumuşamasını sağlayın.

Araç camlarında oluşan kireç lekeleri nasıl önlenir
Görünmese de her yüzey gözeneklere sahiptir. Suların çok kireçli olduğu ülkemizde hemen kurulanmayan camlarda zamanla kireç lekeleri camın gözeneklerine işleyerek kalıcı hale gelir. Oluşan lekeler için araç camları sık sık sirkeyle temizlenmelidir.

Aracınızı fırçayla veya benzinlikteki otomatik yıkama makinelerinde yıkatmayın
Aracınız fırçasız, köpükle veya süngerle ve uygun bir kimyasalla temizlenmelidir. Fırçalı ve benzinlikteki gibi otomatik yıkama makineleri aracınızı her defasında kesinlikle çizer, üzerindeki verniği alır, matlaştırır. Dolayısıyla aracınız kuş pisliği, ağaç reçinesi, güneş ışınları ve nem gibi dış etkenlere karşı savunmasız hale gelir. Aracınız kısa sürede çok kötü görünüm alır.

Aracınızı kendiniz yıkıyorsanız
Aracınızı kendiniz yıkadığınız zaman araç için üretilmiş olan şampuanlardan faydalanın. Bulaşık deterjanı vb kimyasallar iyi köpürür fakat uzun vadede zarar verir. İki adet süngerinizin olması en iyisidir. Süngerin bir tanesi ile aracınızın boyasını diğeri ile jantlarını temizleyin. Her ne kadar süngeri yıkasanız da mutlaka gözeneklerinde çamur ve toprak parçaları kalır. Dolayısıyla süngerleri asla karıştırmayın. Süngerleri çok uzun süre kullanmayın. 5-10 yıkamada bir değiştirin. Aracı yıkamaya başlamadan önce mutlaka araç üzerindeki çamuru alın. Mümkünse basınçlı su makinesi kullanın. Güneş altında yıkama yapmayın. Boya koruma uygulanmış aracınızı çok daha az temizlik maddesi kullanarak çok daha kısa sürede kolayca yıkayabilirsiniz. Aracınızı kendiniz yıkamayı seviyorsanız boya koruma ürünlerimizden birini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Aracınızı yıkamaktan çok daha fazla keyif alacaksınız.

Aracınız tuza maruz kalırsa
En kısa sürede "SOĞUK" su ile yıkanmalıdır.

Otomobilde parlaklık kaybının nedenleri
Aracın fırça ve benzeri sert aparatlarla yıkanması, uygun olmayan yıkama maddelerinin kullanılması, yıkandıktan sonra ıslak bırakılması, güneş altında yıkanması, güneşin altında uzun süre beklemesi boyanın yıpranmasına, çizilmesine, matlaşmasına ve renginin solmasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder