25 Ağustos 2012 Cumartesi

Honda'nın Yeni Robotu Miimo
















Otomotivin dışında birçok alanda faaliyet gösteren Honda yeni robotunu tanıttı. Çim biçmek çoğu insan için rahatlatıcı ve keyif verici bir uğraş olarak görülse de bazıları için durum tam tersi olabilir.

Honda da bunu düşünmüş ve çim biçmekten hoşlanmayanların imdadınıza yetişmesi için Miimo'yu geliştirmiş. Çim biçmek için tasarlanmış bu robotun üç farklı modu bulunuyor. Robot Miimo kullanıcısıyla minimum etkileşime girmek üzere tasarlanmış. Bunun bir sebebi olarak bu robotta biçilmiş çimler için herhangi bir çanta ya da torba bulunmuyor. Bir başka deyişle cihazı kendi haline bırakıyorsunuz o da tüm çim biçme işini kendi kendine hallediyor.

















Miimo bahçede çim biçerken yolunu bulmak için birçok sensör kullanıyor. Bahçenizin çevresine döşeyeceğiniz özel bir tel, Miimo'nun sınırlarını çiziyor ve o telin dışına kesinikle çıkmıyor.  20 ila 60 cm arasında değişen çim uzunluk ayarı bulunan robot, pili düşük seviyeye gelince şarj olmak üzere geri dönüyor. Bu özellikleriyle Miimo evinizde sessiz sakin çalışan bir bahçe görevlisi olarak çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder