22 Ekim 2015 Perşembe

Yeni Jazz'ı Yakından Tanıyalım

KEYFİNİ SÜR
Hayat sürprizlerle dolu. Bir sonraki dönemecin ardında ne olduğunu kim bilebilir ki?

Spontane bir aile kaçamağı, arkadaşlarla hafta sonu kamp keyfi, tek başına her şeyden uzaklaşma veya aileye yeni katılan ufaklık için mobilya mağazasına bir ziyaret... Hayatınıza dahil olabilecek her ne varsa, Yeni Honda Jazz ona hazır.

Her şeyiyle çok yönlü
  Honda olarak, her zaman yaşamı kolaylaştıran otomobiller yarattık.

Yeni Jazz’ı tasarlarken de bunu amaçladık. Tepeden tırnağa yeniden yorumlanan Jazz’ın gövdesi sadece daha çekici bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı detaylarla daha sofistike bir duruş sergiliyor.

Daha büyük, ancak daha hafif olan bu yeni gövde, iç mekan genişliğini daha da artırma imkanı verirken aynı zamanda pratiklik ve etkileyici bir görünüm sunuyor.
Safkan dinamizm
Yeni Jazz’ın gövdesi üzerindeki her ayrıntı, aerodinamik performansı artırmak üzere şekillendirildi.

Yüksek omuz çizgisinden derin oluklu yan panellere, geniş hava girişli tampon tasarımından keskin hatlara sahip arka kısma kadar her ayrıntısı sürüş keyfine keyif katıyor. Yeni ön ve arka aydınlatma grupları ve görüş kolaylığı sağlayan geniş ön cam, yolda da göz alıcı, dinamik bir görünüm ortaya koyuyor.

​​

Tarz içeride başlıyor
Yeni Jazz’ın sürücü koltuğuna oturduğunuzda özgürlüğü hissedeceksiniz. Elleriniz tüm kumanda elemanlarına kolaylıkla ulaşırken, yalın bir tasarıma sahip kokpit ve okuması kolay detaylar sayesinde siz, sadece ve sadece sürüş keyfine odaklanacaksınız.

Yeni Jazz için sadece kaliteli malzemelerle bezenen ve tasarımıyla göz dolduran bir kokpit tasarlamakla kalmadık, aynı zamanda sürüşü keyfe dönüştüren yeni dokunmatik iklimlendirme kontrolü gibi hayatınızı kolaylaştıracak küçük detaylar da geliştirdik.

Tüm bu sofistike detayların yanı sıra akıllı tasarımı sayesinde yeni Jazz, geniş ve kullanışlı depolama alanıyla son derece pratik bir yapı sunuyor. Böylece seyahat anında ihtiyaç duyabileceğiniz her şey için yer açılmış oluyor. Bu da sevdiklerinizle birlikte geniş ve konforlu bir iç mekanda yolculuğun tadına varmanız anlamına geliyor.



Sihirli esneklik
Yeni Jazz hayata adapte oluyor, tıpkı bizim gibi...

Jazz kullanıcıları tarafından çok sevilen ‘Sihirli Koltuklar’ ihtiyacınız olan esnekliği size sunuyor. Aylık market alışverişinden hafta sonu dağ bisikleti gezintisine, yeni Jazz, kolay birkaç adımda ihtiyacınız olan alanı kullanımınıza sunuyor.

Yukarıya kalkan oturma minderleri, öne doğru katlanan sırtlıklar ve tamamen yere katlanan arka koltuklar... Üstelik 60:40 oranında asimetrik katlanan yapısıyla ilave kullanım kombinasyonları da sizi bekliyor. Eğer istediğiniz daha fazla esneklikse Jazz’da bu fazlasıyla var.

Daha pratik, daha geniş
Şehir otomobilleri sundukları kullanım kolaylığı ve atak yapıları ile bilinir fakat nadiren ileri seviyede pratiklik sunarlar.
Yeni Jazz ise hepsini bir arada sunuyor. Geri bildirimi yüksek, eğlenceli ve dinamik bir sürüş deneyiminin yanında; gizli bölmeleri ve çeşitli yerlerde bulunan fonksiyonel saklama gözleri ile mükemmel bir iç mekan genişliği sizi bekliyor. 

Yeni Jazz, şaşırtıcı derecede büyük ve tüm ihtiyaçlarınıza uyum sağlayan 354 litrelik* bagajıyla da dikkat çekiyor. Arka koltuklar katlandığında bisiklet, sörf tahtası ve hatta yeni bir TV sehpası sığacak kadar geniş bir alan ortaya çıkıyor.
* Koltuklar katlanmış halde iken, tavan hizasına kadar olan alan 1314 lt.’dir.

YAŞANMASI GEREKEN PERFORMANS
Yeni Jazz’ın her bir ayrıntısını; daha geniş yaşam alanı, daha büyük bir bagaj ve daha gösterişli bir gövde elde etmek üzere tasarladık.
Ancak bu kadarla yetinmedik! Motor kaputunun altına tamamen yeni 1.3L i-VTEC motor yerleştirdik. 102 PS güç üreten bu motor, son derece iddialı, düşük CO2 salınım değeriyle dikkat çekiyor ve çevre dostu bir duruş sağlıyor.

Motorun ortaya koymuş olduğu yüksek yakıt verimliliğinde ise motorla uyum içinde çalışan şanzımanların payı büyük. Standart olarak bulunan altı vitesli manuel şanzımana alternatif olarak, CVT (Sürekli Değişken Otomatik Şanzıman) otomatik şanzıman da size sunuluyor.

Yenilikçi CVT teknolojisi sürücünün sürüş stiline uyum sağlayarak, motorun devirini sürücünün ihtiyaç duyacağı güç seviyesinde tutuyor. Sadece yakıt ekonomisini düşürmekle kalmayan CVT otomatik şanzıman, gelişmiş yazılımı ve teknik yapısı ile aynı zamanda sürüş keyfine de katkı sağlıyor.

Her iki şanzıman da yakıt ekonomisine katkı sağlıyor ancak Idle Stop (Start&Stop) özelliği ile birlikte yakıt tasarrufu çok daha fazla artıyor. Trafik ışıkları ve benzeri durumlarda araç durduğunda, sistem devreye girip motoru durduruyor ve aracın hareket etmesi istenildiğinde motor otomatik olarak tekrar çalışıyor.

Kaynak: Honda Türkiye

Yeni Jazz Geldi!

Yeni (3. Nesil) Jazz altı renk seçeneği ile geldi. Yakında onu gözlerinizle görebilecek ve dokunabileceksiniz. Bu anı uzun zamandır heyecenla bekliyorduk. Nihayet gerçekleşmek üzere...


Şimdi çok daha göz doldurucu ve teknolojik yeniliklerle dolu olan Yeni Jazz, alışık olduğumuz gibi üç donanım (Dream - Premium - Elegance) ve iki şanzıman (Düz - CVT) seçenekleri ile sunuluyor. Biliyorum ki bir çok kişi satış fiyatlarını da merak ediyor. İşte satış fiyatları.


Elegance ve otomatik seçeneğinin teknik özellikleri ise şöyle


Güvenlik özellikleri kullanıcılarını memnun edecek.