27 Nisan 2013 Cumartesi

2013 Bahar Buluşmasını Gerçekleştiriyoruz


"2013 Bahar Buluşması" hakkında bilgi vermek amacı ile Organizasyon'un web sitesine bir sayfa ekledik.

http://www.hondajazz.org/bulusuyoruz.html

Yeni arkadaşlar edinmek, güzel vakit geçirmek isterseniz sizi de aramızda görmek bizleri mutlu edecek.


16 Nisan 2013 Salı

CVT Nasıl Çalışır


CVT nasıl çalışır ya da benzer konuda gelen bir çok soru, bu konuda hazırlayacağımız bir web sayfasının yararlı olacağını düşünmemize neden oldu.

Daha önce ufak tefek görseller, videolar hazırlayarak paylaşmıştık. Ama bu sefer; Honda Japonya'nın, geliştirilmiş CVT'yi anlatan görsel içeriklerini kullanarak, forumumuzdaki web sayfalarımız arasına bir yenisini bu konuda ekledik.

CVT Nasıl Çalışır? [Tıklayınız]

15 Nisan 2013 Pazartesi

PGM-FI Uyarısı


Çok amaçlı bilgi ekranında, motor çalışırken bu sembolü veya bu sembolle birlikte "CHECK SYSTEM" mesajı görüntülenirse, motor kontrol sisteminde bir problem var demektir. Motoru çalıştırmaya devam ederseniz ciddi hasarlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu sembol veya sembol ile birlikte bir mesaj görüntülenirse aracınızı güvenli bir yere park edip motoru durdurunuz. 30 saniye aralıklarla en az üç defa motoru çalıştırıp tekrar durdurunuz ve çok amaçlı bilgi ekranını izleyiniz. Sembol tekrar belirirse aracımzı mümkün olan en kısa zamanda Honda yetkili servisine kontrol ettiriniz. Servisinize ulaşana dek aracınızı zorlamadan kullanınız. Gaza yüklenmeyiniz ve aracı yüksek hızda sürmeyiniz.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra sönmüş olsa bile, eğer "PGM-FI" sembolü çok amaçlı bilgi ekranında sık sık beliriyorsa aracımzı servisinize kontrol ettiriniz.

DİKKAT!

"PGM-FI" sembolü yandığı halde aracınızı sürmeye devam ederseniz, arabanızın emisyon kontrollerine veya rnotorunuza zarar verebilirsiniz. Bu tür onarımlar aracımzın garanti kapsamına girmeyebilir. iklim ve bölge şartlarına uygun yakıt kullanmadığımzda da bu sembol veya bu sembolle birlikte bir mesaj görüntülenecektir. Bu motor gücünün azalmasına sebep olabilir.

14 Nisan 2013 Pazar

Güvenlik Uyarısı, Yan Hava Yastıkları


Ön koltuk arkalıklarının suyla temas etmesini önleyiniz! Eğer koltuk arkalığı yağmur veya sıçrayan suyla ıslanırsa, yan hava yastığı sistemi düzgün bir şekilde çalışmayabilir.